Ayakkabı Bağcığı Nasıl Bağlanır?

Tarzını göz önüne çıkaran kıyafeti giydin, kombinin tamam, sokağa çıkmaya hazırsın. Ancak kalabalığa karışmadan bir adım önce, çetrefilli bir süreç seni bekliyor; bağcık bağlamak… Birçok kişinin çocukluğundan bu yana aşina olduğu ancak en sevilmeyen uğraşlardan biri olan bağcık bağlama, pratik ipuçlarıyla kolaylaşıyor. Bağcık bağlama dendiğinde akla, zaman alan, yürürken açılan, bir türlü tutmayan düğümler geliyor. Hepsini bir kenara bırakarak sıfırdan başlayabilirsin.

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Bağlanır?

Bağcık bağlama tekniklerinden önce bağcık takmayı gözden geçirebilirsin. Bağcığı düz bir şekilde ayakkabının üstüne serdikten sonra tam ortasından ikiye katlamalısın. Ayakkabının burnunu kendine doğru çevirmeli ve en alttaki deliklerden başlayarak bağcığın iki ucunu ilk sıradaki deliklerden geçirmelisin. Ardından sayanın altında kalacak şekilde, bağcığı üstteki deliğe ilerleterek bir üst sıraya geçebilir ve bu şekilde bağcığı geçire geçire en üste kadar ulaşabilirsin.

Eğer bağcığın çapraz ilerlemesini istiyorsan ilk sıranın ardından, bağcığı karşı sıradaki üst deliğe geçirmeli ve çapraz hareketlerle en üste kadar ulaşmalısın. Ayakkabının nasıl görünmesini istediğine göre dilediğin bağcık geçirme şeklini kullanabilirsin. Henüz bağlama aşamasına bile gelmeden pes edenlerdensen korkman gerekmiyor. Skechers’ın bağcıksız, direkt ayağa geçirilen birçok sportif modeli seni bekliyor. Hemen bir Skechers alarak, ayakkabı bağlamakla uğraşmadan güne hızla adım atabilirsin.      

 

 

 

En Kolay Ayakkabı Bağlama Yöntemleri Nelerdir?

En Kolay Ayakkabı Bağlama Yöntemleri Nelerdir?

Ayakkabı bağlamak başta çok karmaşık görünen ancak alıştıktan sonra otomatikleşen hareketler dizisinden oluşuyor. Öncelikle stresini yatıştırarak, en kolay yöntemlerden karmaşık olanlara doğru öğrenmeye başlayabilirsin. Eğer bağcık bağlama konusunda daha çok bilgi almak istiyorsan, temel yöntem ilk adımı oluşturuyor. Temel düğüm yöntemini öğrenmek için bağlayacağın ayakkabıyı düz bir zemine koymalı, bağcık uçlarını iki yanda serbest şekilde bırakmalısın. Basit bir düğüm atıp uçları iki yana doğru çekmen gerekiyor. İyice sıkınca dilin tam üstünde tekli bir düğüm meydana geliyor, ardından sağ elindeki bağcığı ikiye katlayarak baş parmağınla sabit tutmalısın. Sol elindeki bağcığı, katlanmış olanın üstünden geçirmelisin. Üstte kalan (sol elinle tuttuğun) bağcığı, sağ elinin baş parmağının hemen yanında oluşan delikten geçirerek çektiğinde ayakkabılarının kolayca bağlandığını görebilirsin. 

En kolay bağlama teknikleri arasında, hızlı bir yöntem daha sayılıyor. Sherpa adı verilen teknik, günlük ayakkabı için bağcık bağlama süresini 2 saniyeye indiriyor. Öncelikle ayakkabıyı giyerek ayağını kolay ulaşabilmen için hafifçe yüksek bir yere yerleştirmelisin. Ardından bağcığa bir kez düğüm atmalısın. Sonra iki elinin de serçe parmaklarını uzatıp, diğer parmaklarını avuç içine doğru kıvırman gerekiyor. Serçe parmakları düğümlenmiş iki ucun altına yerleştirmelisin. Sonra işaret ve baş parmağını açarak, birleştir. Serçe parmaklarını hafifçe kapatarak bağcığı alttan tut ve birleştirdiğin baş ve işaret parmaklarını bağcığın altına geçir. Hafif bir bilek hareketiyle bağcığı parmağının üstüne alabilirsin. İki elinin işaret ve baş parmaklarının üstünde kalan uçları, birbirinin içinden geçirip sıkmalısın. İşte bu kadar, 2 saniyede bağcığı bağlayarak sokağa çıkmaya hazırsın!

Ayakkabı giymeyi ve çıkarmayı kolaylaştıran bir destek de Skechers modellerinde bulunuyor. Quick fit adı verilen, ayakkabının arkasında bulunan küçük boşluk sayesinde kullanıcılar modelleri kolaylıkla giyiyor. Quick fit bulunmayan modellerde ise Skechers’a ergonomi kazandıran çekme halkaları yer alıyor.

Tavşan Kulağı Tekniği

Tavşan Kulağı Tekniği

Tavşan kulağı, hem pratikliği hem de dayanıklılığı sayesinde en sık kullanılan bağlama teknikleri arasında yer alıyor. Öncelikle yine, ayakkabı bağcıklarına tek bir düğüm atmalısın. Ardından bağcık uçlarından birini ikiye katlayarak tavşan kulağı şekline getirmelisin. Bu sırada kıvrılan kısmın daha küçük, kalan bağcığın uzun olmasına dikkat etmen gerekiyor. Diğer ucu da ikiye katlayıp kulak yaptıktan sonra iki kulağa basit bir düğüm atmak yetiyor. Kulakları sıkıca sıkıp güne başlayabilirsin. Çocuklara en kolay öğretilen yöntem tavşan kulağı olarak biliniyor. Eğer çocuğunun alışma süreci biraz uzun sürüyorsa, endişelenmeden Skechers’ın bantlı modellerinden tercih edebilir, bağlamaya alışana kadar ona cırt cırtlı çeşitleri güvenle giydirebilirsin.

Çember Tekniği

Özellikle outdoor etkinliklerde, spor ayakkabı giyildiğinde bağcıkların çözülmesi kişiler için büyük risk oluşturabiliyor. En dayanıklı bağcık bağlama yollarından biri olan ve sporcularca tercih edilen çemberi kullanarak etkinlikler esnasında kendini güvende hissedebilirsin. Outdoor ayakkabı modelini giydikten sonra basit bir düğüm atarak başlamalısın. Sonra bir düğüm daha atıp sıkmadan beklemen gerekiyor. İki düğüm arasında, dilin tam ortasında oluşan çemberi fark etmelisin. Çemberi bozmadan, bağcık uçlarından birini alıp modelin burnundan topuğuna doğru hizalaman ve dik bir şekilde çemberin içinden geçirmen gerekiyor. Aynı şekilde diğer bağcık ucunu da geçirdikten sonra oluşan kulakları çekmeli ve çemberleri kapatmalısın. İşte bu kadar bağcık bağlandı bile. Çember tekniğinde çemberi düz tutarak işlem yaptığın için bot üzerine uygulamak zor olabiliyor, ancak rahatlıkla bileksiz ayakkabılarda bu yöntemi kullanabilirsin.

Sihirli Parmak Tekniği

Basit bir düğüm atarak sihirli parmakları çalıştırmaya başlayabilirsin. Öncelikle, bağcığı ikiye katlamalısın. Sağ elinin baş ve serçe parmağını, ikiye katladığın ucun üstüne, diğer üç parmağı ise altına yerleştirerek sıkıca tutman gerekiyor.  Baş parmağın ve işaret parmağın bağcığı kıskaç gibi tutmalı. Diğer bağcığı da aynı şekilde sol elinle tuttuktan sonra ellerini birbirine olabildiğince yaklaştırabilirsin. Sol elindeki tavşan kulağını sağ elindekinin içinden geçir, sonra sağ elindeki kulağın alttaki kısmını tam ortadan kendine doğru çek. Yani iki bağcığın X şekli oluşturmasını sağlayarak kulakları çapraz pozisyonda birbirinin içinden geçirmeli ve sıkıca düğüm atmalısın.

Ayakkabı Bağlama İpuçları

Ayakkabı Bağlama İpuçları

  •         Herkesin tüm bağlama yöntemlerini bilmesi gerekmiyor, kendin için en kolay olanı seçerek birkaç gün pratik yaptıktan sonra alıştığını görebilirsin.
  •         Eğer yöntemi çocuğuna öğretiyorsan, ayakkabının burnunu ona doğru çevirerek daha rahat anlamasını sağlayabilirsin.
  •         Bağcık bağlarken, çocuklara “sağ el üstte, sol el altta” gibi talimatları anlatmakta zorluk çekmen normal. Bağcıkların uçlarını farklı renklerde boyayarak, öğrenme süreci boyunca “Mavi renk olanı çek” gibi yönergeler verebilir, daha kolay anlamalarını sağlayabilirsin.
  •         Bağcık bağlarken acele etmemeli, ağır ağır tüm yönergeleri yerine getirmeye çalışmalısın. Okuduğunda biraz anlaşılmaz gelebilir, ancak önünde bir ayakkabı varken denediğinde kolaylıkla talimatları yerine getirebilirsin.
  •         Eğer bağcıklar, kolay çözülüyorsa düğümleri atarken yeterince sıkmadığın anlamına geliyor. Bir sonraki denemede daha sıkı bağlamayı denemelisin.

Bağcıkları Gizleme

Bağcıkların saya yüzeyinde görünmesini istemiyorsan, bağcıkları dilin altından bağlamayı deneyebilir ve uçları sayanın içine sıkıştırabilirsin. Bunu yaparken bağcıklar çok sıkı olursa dil havada kalacağından daha gevşek bağlamaya özen göstermelisin. Daha hacimli olan yuvarlak bağcıklar dilin altından potluk yaratabiliyor. Bu nedenle, bağcık gizlemeyi özellikle düz bağcıklarda rahatlıkla uygulayabilirsin. Bağcık görünümünü seven ancak düğüm görmek istemeyenlerdensen, Skechers streç bağcıklı ayakkabı modelleriyle yardımına koşuyor. Dışarıdan bağcıklı gibi görünen esnek modeller, ayağa geçirilerek giyiliyor ve kullanıcıları bağlama zahmetinden kurtarıyor.

Skechers, bağcıksız, ayağa geçirilen, streç bağcıklarla tamamlanan, cırt cırt bantlarla ayağa sabitlenen yüzlerce modelle kullanıcıları bağcık bağlama stresinden kurtarıyor. Bağcıklı model giymeyi arzu edenler için de Skechers’ın geniş koleksiyonunda birçok yenilikçi tasarım yer alıyor. İster bağcıklı ister bağcıksız, ailen için tüm modelleri Skechers ayrıcalıkları ile alabilir, konforu deneyimleyebilirsin. Çocuklar için ayakkabı bağlamak bir kriz haline gelebiliyor. Bağcıksız erkek ve kız çocuk spor ayakkabı çeşitleri de Skechers’ta. Eğer çocuğun için bağlama gerektirmeyen bir model arıyorsan erkek ve kız çocuk sandalet ve kız çocuk terlik tasarımlarına bakabilirsin. 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

3 thoughts on “Ayakkabı Bağcığı Nasıl Bağlanır?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir