Doğru Koşu Ayakkabısı Seçimi

Doğru koşu ayakkabıları tüm vücudunuz için uygun temeli sağlar, yaralanmaları önlemeye yardımcı olur ve koşu millerinizi kaydetmeyi çok daha keyifli hale getirir. Ayakkabılarda kötü bir seçim, ayak ağrısına, sırt ağrısına, Aşil tendonu rahatsızlıklarına ve diğer olumsuz koşullara neden olabilir. İşte size uygun ve iyi hissettiren bir ayakkabı bulmanıza yardımcı olacak bakmanız gereken temel noktalar:

  • Koşuya Özgü Bir Ayakkabı Seçin

Koşu ayakkabıları diğer spor ayakkabılarına benzeyebilir, ancak koşmanıza yardımcı olan özel teknoloji ve tasarım özellikleri farklıdır. Koşarken ayağınız yere her adımda aynı şekilde vurur. Koşu ayakkabıları, spor ayakkabıların aksine şok emilimine yardımcı olmak için özel yastıklama ve ayrıca sizin daha kolay ilerlemenize yardımcı olacak tasarım özellikleriyle özel olarak üretilmiştir.

  • Doğru Uyum

Kendiniz için en uyumlu ayakkabıyı seçmenize yardımcı olacak ipuçları:

Ayaklar koşarken yayılma eğilimindedir. Ayrıca gün boyunca biraz şişmeye eğilimlidirler, bu nedenle öğleden sonra veya akşam ayakkabılarınızı denemek daha doğru bir uyum sağlayabilir.

Ayak yayılımına uyum sağlamak için, ayağınızın ucu ile ayakkabının ucu arasında kabaca bir başparmak genişliği olmalıdır.

Ayakkabı ayağının etrafına rahatça sarılmalıdır. Sıkışmamalı veya özensiz hissetmemeli ve ayağınız ayakkabı platformunda ortalanmalıdır.

  • Doğru Koşu Ayakkabısı Türünü Seçin

Koşu ayakkabısı belirli amaçlar düşünülerek tasarlanmıştır. Ne tür bir koşu yapmak istediğinize bağlı olarak koşu ayakkabılarınızı seçmelisiniz.

Günlük koşu ayakkabısı; Çok yönlü seçenek.

En dayanıklı.

Hafif koşu ayakkabısı; Daha hızlı egzersizler veya yarışlar için en iyisi.

Trail koşu ayakkabısı; Topraklı zemin üzerinde çalışmak için en iyisi.

Tipik olarak daha dayanıklı bir üst kısma sahiptir.

Daha iyi kavrama sağlar.

  • Ne için ödeme yaptığınızı bilin

Koşu ayakkabıları söz konusu olduğunda, daha yüksek bir fiyat etiketi genellikle daha fazla teknoloji ve konfor özellikleri ile ilişkilidir. Ancak bu, koşmanın tadını çıkarmak için en pahalı ayakkabıları satın almanız gerektiği anlamına gelmez.

  • Pronasyon Kontrolü

Koşu ayakkabıları nötr veya stabilite ayakkabıları olarak sınıflandırılabilir. Nötr koşu ayakkabıları koşu ayakkabılarının yaklaşık % 80’ini oluşturur. Bu modeller en geniş seçimi sunar ve çoğu koşucu için en iyisidir.

Stabilite koşu ayakkabıları, aşırı çoğalmayı düzeltmek için tasarlanmış teknoloji içerir. Ayak bileği, her adımda aşırı içe doğru yuvarlandığında meydana gelir ve bu da yaralanma şansınızı artırabilir. Skechers Go Run teknolojisi ile üretilen özel tasarımlı ayakkabılar doğru koşu spor ayakkabınız için iyi bir seçenektir. Nihayetinde, doğru çift başlangıçtan itibaren iyi uyum sağlar ve koşu tarzınızı tamamlar.

You May Also Like

Evde Koşu Bandı Kullanımı

Evde Koşu Bandı Kullanımı

Kış Aylarında Antrenmanlarınıza Özel Kombinler

Kış Aylarında Antrenmanlarınıza Özel Kombinler

Sabah Koşusunun Faydaları

Sabah Koşusunun Faydaları

Koşu Programı

Koşu Programı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir