Annelik, kadınlar için önceliklerin değiştiği bir süreç. Öyle ki, fizyolojik ve sosyal değişimlerin bir arada yaşandığı bu zaman zarfında, bedene özen göstermek zorlaşıyor. Fit anne olmak her ne kadar trend olsa da hem psikolojik hem de fiziksel olarak bir o kadar zor görülüyor. Oysa hayatında yapacağın küçük değişikliklerle sen de fit bir anne olmaya adım adım yaklaşabilirsin. Anneler Günü bu kararı almak ve hazırlıklara başlamak için uygun bir tarih. Sen de Anneler Günü’nde fit bir anne olmak için seni daha formda gösterecek tüyoları uygulayabilir, sonrasında kalıcı değişiklikler için ilk adımı  atabilirsin. 

Fit Anne Nasıl Olunur?
Fit Anne Nasıl Olunur?

Anneler Günü’ne günler kala, küçük değişikliklerle daha formda görünmen mümkün. İşte kısa sürede daha fit görünmeni sağlayacak 10 öneri: 

  • Öncelikle zaman kaybetmeden beslenme programını düzenlemelisin. Şok diyetler yerine sağlıklı kilo vermeni sağlayacak değişiklikler yapabilirsin. Daha fazla sebze ağırlıklı beslenmek bile, kısa sürede cildinin daha canlı görünmesine, ödem atmana yardımcı oluyor. 
  • Detoks için en etkili destek ise kuşkusuz bitki çayları. Eğer soğuk içecek tarifi arıyorsan, dukan birası deneyerek kısa sürede vücudundaki ödemden kurtulabilirsin. 
  • Birkaç hafta içinde etkisini fark etmeye başlayacağın, forma girmene yardımcı olacak etkinlikler arasında masaj da var. Zayıflatıcı ve ödem atmaya yardımcı olan masajları denemeye hemen başlayabilirsin. 
  • Masaj ile yağ yakmaya yardımcı olacak bitkisel yağlar kullanabilir, vücudunun daha formda görünmesini sağlayabilirsin. 
  • Elbette spora başlaman gerekiyor. Ancak, hızla yoğun bir antrenman programına girmek doğru değil. Konforlu bir ortopedik ayakkabı ile yavaş yavaş yürüyüş yaparak forma girmeye hazırlanabilirsin. Günde yalnızca 30 dakika yürüyerek hareketi artırabilir, sonrasında pilates ve kardiyo gibi egzersizlerle programı çeşitlendirebilirsin. 
  • Hayatının içine daha çok hareket katmaya başlayabilirsin. Otobüsten bir durak önce inmek, alışverişe yürüyerek gitmek, asansör yerine merdiven kullanmak gibi küçük değişikliklerin kilo vermene yardımcı olduğunu fark edebilirsin. 
  • Fit görünmek için kıyafet tüyoları da uygulayabilirsin. Örneğin vücudunun kilo fazlalığı olan bölümlerinde, desenli kıyafetlerden uzak durmayı ve koyu renkler giymeyi tercih edebilirsin. Bunun yanında ince olan vücut bölgelerini daha dar kıyafetler kullanarak vurgulamayı da unutmamalısın. 
  • Fit annelerin olmazsa olmazı yoga. Yoga yaparak bedeninin esnemesini sağlayabilir ayrıca psikolojik iyilik halini destekleyebilirsin. Kısa sürede bile etkisini görebileceğin yogaya zaman kaybetmeden başlamalısın. Ayrıca yüz yogası da yapabilir ve yalnızca birkaç haftada daha genç görünmeye başlayabilirsin. 
  • Sportif ve rahat giysilere dolabında yer açarak fit imajını destekleyebilirsin. Hem rahat hem de şık olan espadril ayakkabı modellerini, tişört ve eşofmanları dolabından eksik etmemelisin. 
  • Kısa sürede daha fit görünmenin en önemli sırrı bol bol su içmek. Hem cildinin canlanmasına hem de kilo vermene destek olan suyu kesinlikle ihmal etmemelisin. 

Fit Anne Nasıl Olunur?

Formda, genç ve enerjik görünen bir anne olmanın yolu kendine bakım vermeyi ihmal etmemekten geçiyor. Eğer sen de fit görünen bir anne olmanın hayalini kuruyorsan, çocuklarına gösterdiğin özeni kendine göstermeye karar vererek başlayabilirsin. Bu bilgi ışığında fit anne olmanın yollarını bulman çok kolay. Daha çok hareket ederek, sevdiğin şeylere vakit ayırarak, bedenine değer göstererek, kendini severek ve bedenine yatırım yaparak sen de fit bir anne olabilirsin. 

Fit ve Sportif Anne Olmak İçin 10 Öneri 

  • Psikolojik iyilik haline yatırım yaparak başla: “Kilo verme” isteğinin altındaki değerleri, motivasyon unsurlarını keşfetmelisin. Örneğin, çocuklarınla daha uzun ve sağlıklı bir ömür geçirebilmek, kendini daha iyi hissetmek gibi değerlerini farkına varırsan bu zorlu yolu daha kolay geçebilirsin. Bunun için psikolojik iyilik halini destekleyecek yardımlar alabilirsin. Böylelikle fit bir anne olma hedefine emin adımlarla ilerleyebilirsin. 
  • Planlı-programlı ol: Sportif bir yaşam tarzına alışmak çok kolay değil. Her anını doğru değerlendirmek için planlı olmalı, bir program çerçevesinde hareket etmelisin. Bir gün önceden hangi saatte ne yapacağını yazmalı ve ne olursa olsun planlarını gerçekleştirmelisin. Böylece, bazen yetmeyen 24 saatin aslında ne kadar verimli değerlendirilebileceğini keşfedebilirsin.
  • Dışarıda program yapmayı ihmal etme: Uzun süre evde olmak ve evde fit kalmaya çalışmak daha zor. Bunun için sportif etkinlikleri dışarı taşıyabilirsin. Bir spor salonuna üye olmak veya bir spor grubu ile beraber etkinliklere katılmak, zorunluluk hissetmene neden oluyor. Böylelikle, kaytarma ihtimalini azaltabilirsin. 
  • Uzman görüşü almayı ihmal etme: Bedenine daha çok kulak vermeye ve yaşam tarzını değiştirmeye başladığında, vücudundaki sıradan bir ses bile endişe kaynağı olabiliyor. Bu nedenle diyete girmeden, spora başlamadan önce mutlaka bir uzmanlarda görüş almalısın. Bir diyetisyen ve spor eğitmeni ile bir arada hareket ederek aklına takılan sorularda onlara danışabilirsin. 
  • Çocuklar bahane değil: Kendine ayırdığın vakitler, eğer çocuklarla daha az zaman geçirmene neden oluyor ve sana suçlu hissettiriyorsa, onları da fit anne yolculuğuna davet edebilirsin. Beraber spor yapabilir veya yürüyüşe çıkabilirsiniz. Çocuklara sağlıklı bir birey olarak örnek olmak, onlara verebileceğin en büyük armağanlardan biri. 
  • Kendini ödüllendir: Sportif etkinlikleri bir rutin haline getirmek, fit ve formda olmak kolay değil. Bu süreçte kendine ufak ufak hedefler belirlemeli ve başarılarınla övünmeyi bilmelisin. Kendini küçük hediyelerle ödüllendirebilir, kendine teşekkür etmeyi unutmayarak çok önemli bir adım atabilirsin. 
Fit ve Sportif Anne Olmak İçin 10 Öneri 
Fit ve Sportif Anne Olmak İçin 10 Öneri
  • Motivasyonu unutma: Motivasyon sağlayacak mobil uygulamaları, mesajlaşma gruplarını, sosyal medya hesaplarını kullanabilirsin. 
  • Sporu sevdiğin şeylerle entegre et: Sporu sevmek için neden aramak yerine nedenleri yaratmaya ne dersin? Spor yaparken sevdiğin bir müziği açmayı, sevdiğin kıyafetleri giymeyi veya sevdiğin bir manzarayı karşına almayı deneyebilirsin. 
  • Rahatlıktan ödün verme: Sportif anne olmak konfordan ödün vermek demek değil. Fit anne olmak için egzersiz sırasında rahat hissedeceğin kıyafetleri dolabına eklemelisin. Hatta bu Anneler Günü’nde çocuklarının hediye olarak sana sportif kıyafetler ve sporda kullanabileceğin bir Anneler Günü ayakkabısı almasını isteyebilirsin. 
  • Kendini sevmeyi öğren: Fit ve sportif anne olmak demek mükemmel olmak demek değil. Form yolculuğunun sana özel zorluk ve kolaylıkları var. Elbette elde edeceğin sonuç da sana özel olacak. Mükemmel olmaya çalışmak yerine kendin olmanın güzelliklerini keşfetmeye ne dersin? Bu bakışla hedeflerini belirlemen başarılı olmanı çok daha kolaylaştırıyor. 
  • Not tut: Bazen başarılarımızı fark etmemiz için önceki halimizi, niceliksel ölçümleri kaydetmemiz gerekiyor. Spor da böyle. İster beden egzersizi ister yüz yogası yap, rutine başlamadan önceki halini mutlaka kaydet. Mezura ile bedenini ölçerek, fotoğraflar çekerek ve tarihi not ederek start noktanı aklında tutabilirsin. 

Fit Annelerin Tercihi Konforlu Anne Ayakkabısı 

Skechers fit ve sportif annelerin yanında. Sen de fit anne olmanın keyfini Skechers’ın birbirinden konforlu anne ayakkabısı modelleriyle çıkarabilir, hayatında spora daha fazla yer açabilirsin. Skechers kadın ayakkabı koleksiyonunda her kadının zevkine uygun, çeşit çeşit sportif ayakkabılar var. Üstelik farklı etkinliklere uygun çeşitler de seni bekliyor. Tercih ettiğin etkinlik, koşu, yürüyüş veya fitness olabilir… Aktiviteye uygun, sana rahatlık sunacak birbirinden güzel sportif modelleri koleksiyonda bulabilirsin. 

Fit annelerin tercihi Skechers ürünlerini incelemek için sen de vakit kaybetme.

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir