Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz spor ayakkabı şıklıklarıyla göz kamaştırırken kullanım sırasında oluşan lekeler, yapışan tozlar şıklığa gölge düşürebiliyor. Beyaz ayakkabıları ayağında gururla sergilemek, öz güveninle göz kamaştırmak için ayakkabılarının temizliğine dikkat etmelisin. Beyaz spor ayakkabı bakımı düşündüğünden biraz daha fazla özen gerektiriyor. Zira yanlış temizleyici seçimi, hatalı bakım uygulamaları, beyaz rengin sararmasına neden olabiliyor. Skechers’ın önerilerine kulak vererek ve profesyonel ayakkabı bakım ürünlerine güvenerek bembeyaz ayakkabılarını uzun süre kullanabilir, temizlikten ödün vermeden zamana meydan okuyabilirsin.

Beyaz Spor Ayakkabı Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Beyaz renk spor ayakkabı temizliğinde ayakkabının farklı parçaları için farklı bakım işlemleri yapmalısın. Saya, taban ve bağcıklar için temizlik önerileri değişiyor. Öncelikle Skechers erkek ve kadın ayakkabı bakım ürünleri arasında yerini alan Sportif Temizleyici Jel kullanarak bakımın her aşamasını mükemmelleştirebilirsin. Dilersen önce temizleyicinin özelliklerinden başlayalım. Spor ayakkabı yüzeylerini aydınlatan ve temizleyen ürün, jel formu sayesinde kolaylıkla kullanılıyor. Ayakkabıların yeni gibi görünmesine yardımcı oluyor, leke ve kirleri arındırıyor. Deri, süet ve kumaş ayakkabılarda rahatlıkla kullanılan Skechers ayakkabı temizleyici, çalkalanarak kullanıma hazırlanıyor. Tüm sneakers renklerinde kullanabileceğin jeli, beyaz ayakkabılar için de tercih edebilirsin. Sayayı temizlerken yumuşak bir sünger, taban için ise fırça ile silmeyi tercih edebilirsin. Jeli durulamak için hafif nemli bir bez ve ardından kurulama için kuru bir bez kullanarak temizliği sonlandırabilirsin. Bağcıkları ise ayakkabıdan çıkararak sabunlu suyla, elde yıkayarak temizleyebilir ve kurutarak ayakkabıya yeniden geçirebilirsin.

 

 

 

Beyaz Spor Ayakkabı Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Deri Beyaz Spor Ayakkabı Temizleme

Deri beyaz ayakkabıları temizlemek için hassas ürünler kullanmak gerekiyor. Birçok farklı markada, deri temizleme losyonları ve spreyleri bulabileceğin gibi Skechers Athletic Cleanser jel ile de deride temizlik sağlayabilirsin. Derinin esnekliğini kaybetmemesi için periyodik olarak bakımının yapılması gerekiyor. Deri ayakkabıları hiçbir koşulda makinede yıkamamalı, jeli bez yardımıyla ayakkabıya uygulayarak temizliği tamamlamalısın. Ayakkabıların içinde Memory Foam iç taban varsa, tabanları ayda bir çıkararak havalandırmayı unutmamalısın. Tabanlıkları jel ile silmen durumunda nemli bez ile silerek iyice arındırmalı ve kuruması için ortalama 10-12 saat havalandırmalısın. Kuruyan iç tabanlıkları ayakkabıya yerleştirdikten sonra üzerine kadın ve erkek ayakkabı bakım ürünleri arasında yer alan Skechers koku giderici sprey sıkarak kullanıma başlayabilirsin.

Beyaz Spor Ayakkabı Kirlenmemesi için Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Beyaz spor ayakkabıların kirlenmemesi için hayattan uzak kalmana, kendini kısıtlamana gerek yok. Çimlerde koşamayacak, dilediğin gibi hareket edemeyeceksen nasıl özgür olabilirsin ki? Skechers, özgürlüğü doruklarında yaşaman için ayakkabılarını koruyan özel bir bakım ürünü sunuyor. Skechers yüzey koruyucu sprey, ayakkabıların üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak hem su geçirmez etki veriyor hem de onların lekelenmesini engelliyor. Ayakkabılara koruma sunan formül, ayakkabıların nefes almasını engellemiyor. Kullanmadan önce hafifçe çalkalamalı ve ayakkabının hassaslığını kontrol etmek için önce küçük bir bölümünde denemelisin. Ardından, temiz ve kuru haldeki ayakkabı yüzeyine 10 cm kadar uzaktan yavaşça püskürtebilirsin. Ayakkabıları giymeden en az 1 gün önce spreylemeli ve dokuların koruyucu bariyerle güçlenmesi için 1 gün beklemelisin. Homojen bir şekilde spreylemeye dikkat etmelisin. Kurumaya bıraktığın 24 saatin ardından ayakkabılarını gönül rahatlığıyla giymen mümkün. Deri, süet veya kumaş yüzeylerde kullanabileceğin koruyucu sprey, çevre dostu özelliği ile alkış topluyor. Ayakkabı yüzeylerini su ve lekelerden koruyan ürünü ara ara tekrarlayarak yoğun lekelenmenin önüne geçebilirsin.

Ayakkabıların çok fazla lekelenmeden önce ara ara yapacağın rutin temizlikler de modellerin bakımlı kalmasına yardımcı oluyor. Ara ara nemli bir bezle ayakkabıları silebilir, kurulayarak yeniden kullanabilirsin. Skechers ayakkabıların kullanım ve bakım önerilerini muhakkak okumalısın. Marka, ayakkabılarının gün aşırı kullanılmasını öneriyor. Bir gün giyilip bir gün dinlendirilen ayakkabılar, iyice havalandırıldığında içinde bakteri oluşumunun önüne geçiliyor. Böylece hem ayakkabının deformasyon riski düşüyor hem de oluşacak kötü kokunun önüne geçiliyor. Ayakkabının içinde koku oluşmaması için modelleri muhakkak çorapla giymelisin. Ayağında oluşan ter, nem, ısı ve cilt yağı çorap kullanılmadığında direkt ayakkabıyla temas ediyor. Özellikle tuzlu olan ter, ayakkabıda leke bırakabiliyor. Beyaz spor ayakkabıların hem içinin hem de dışının daha uzun süre ilk günkü temizliğinde kalması için havalandırma, ara ara temizleme, çorapla giyme ve yüzey koruyucu kullanma noktalarına özen göstermen yeterli oluyor.

Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Ayakkabı Temizliğinde Doğru Bilinen Yanlışlar

Birçok kişi ayakkabıların çamaşır makinesinde daha temiz olduğuna inanıyor. Oysa ayakkabılar çamaşır makinesinin yüksek devri, deterjanların aşındırıcı özelliği ve yüksek su sıcaklığı nedeniyle daha kolay deforme oluyor. Ayakkabı temizliği hakkında yanlış bilinen bilgilerden bir diğeri tabanların çamaşır suyu ile temizlenmesiyle ilgili. Çamaşır suyunun tabanları beyazlattığı maalesef gerçeği yansıtmıyor, anlık bir göz yanılmasıyla tabanlar daha beyaz görülebilse de çamaşır suyu kullanımı tabanlarda sararmaya neden oluyor. Kullanıcılar, ayakkabıları temizledikten sonra kuruması için ısı kaynaklarının veya güneşin altına koyuyor. Oysa yoğun güneş ışığı renk solmalarına ve beyazların sararmasına sebep oluyor. Hatta özellikle deri ve nubuk gibi hassas malzemeler yoğun güneşte kaldığında çatlayarak deforme olabiliyor. Benzer bir şekilde, soba veya kalorifer yanında kurutulan ayakkabılarda da yüzey deformasyonları ortaya çıkabiliyor. Spor ayakkabıların çamaşır deterjanıyla temizlenebileceği bir diğer yanlış bilgi… Çamaşır deterjanları, içinde çoğu zaman aşındırıcı maddeler bulunduruyor. Özellikle file kumaşlar, bu tip maddelerden kolaylıkla etkilenebiliyor. Yanlış yöntemleri kullanarak ayakkabıları temizlemek ürünlerin ömrünün kısalmasına, deforme olmasına neden gösteriliyor.

Skechers Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Skechers beyaz spor ayakkabılar, ilk günkü bakımlı görünümünü koruması için Skechers ayakkabı temizleme jeli kullanılarak kirlerden arındırılıyor. Kolay kullanılan deri, süet ve kumaş gibi farklı materyallere uyumlu olan jel ile beyaz ayakkabıların göz alıcı beyaz rengi daha parlak, ayakkabılar daha aydınlık görünüyor. İşte adım adım jel ile ayakkabı temizliği:

  • Tüp ambalajı çalkaladıktan sonra kapağını açmalısın.
  • Yumuşak bir bez, sünger veya fırça üzerine temizleyici jelden az bir miktar sıkarak ayakkabıyı silebilirsin.
  • Ayakkabının lekeli tabanları için fırça kullanmak daha avantajlı oluyor. Eğer temizlik için özel bir fırçan yoksa, araları temiz bir diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsin. Bu sırada dikişlere zarar vermemeli, ovalamadan hafifçe lekeleri çıkarmalısın.
  • Lekeleri jel ile güzelce çıkardıktan sonra nemli bir bezle ayakkabıyı silebilirsin.
  • Tüm nemi ve jeli temizlemek için kuru bir bezle kurulayarak temizliği tamamlaman gerekiyor.
  • Ayakkabıyı oda sıcaklığında, açık alanda, ısı kaynaklarından uzak bir şekilde kurutmalısın. Eğer iç kısmı yanlışlıkta ıslatmışsan, hızlı kuruma için ayakkabının içine gazete kağıdı doldurarak nemin emilmesini bekleyebilirsin.
  • Ayakkabıyı kurutma makinesinden ve direkt güneş ışığından uzakta kurutman gerekiyor.

Sen de beyaz ayakkabılarınla kombinlerini aydınlatabilir, uzun ömürlü sneakerlarını uzun süre ilk günkü gibi üzerinde taşıyabilirsin. Eğer sneakers kombinleri hakkında ipuçlarına ihtiyacın varsa Skechers’ın senin için hazırladığı kombin önerilerine göz gezdirebilirsin. Sen de Skechers’ın rahatlığını daha uzun süre şıklıkla bir arada deneyimlemek için beyaz ayakkabılarını düzenli olarak temizleyip gün aşırı havalandırmayı unutmamalısın. Uzun ömürlü Skechers ayakkabıları, estetik tasarımları, konforlu ve kullanışlı detayları ile hemen sipariş verebilir, beyazın cazibesini üzerinde sergileyebilirsin.

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

6 thoughts on “Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?”

  1. Ayakkıabının nasıl temizlendiği anlatmışssınız ama ilgili ürünü linklememişsiniz 🙂 Bu ürünü bulmak için sitede fink atıyorum 🙂

  2. MERHABA Shogun – Mondo 68677 WHT AYAKKABI KULLANIYORUM TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİZ BU AYAKKABI İÇİN GEÇERLİMİ?
    MAKİNEDE YIKANABİLİRMİ?

    1. Merhaba, iletmiş olduğun üründe makinede yıkanabilir özelliği bulunmamaktadır. Temizleyici ürünlerimize buradan ulaşabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir