Birbirinden Farklı Sektörde Kullanılan Materyal; Memory Foam

Memory Foam’ın Özellikleri

Başlangıçta uzay sektöründeki basıncı dengelemek için NASA tarafından geliştirilen Memory Foam, sonrasında sahip olduğu özelliklerle birbirinden farklı sektörlerde kullanılmaya başlanmıştır. Yoğun bir materyal olarak niteleyebileceğimiz Memory Foam, esnek bir madde oluşunun kendisine kattığı adaptasyon yetenekleri sayesinde herkesçe bilinen köpüklerden ayrışmaktadır. Çünkü Memory Foam diğer köpüklere nazaran kolaylıkla eski haline dönebilmektedir.Bu nedenle de hafızalı köpük olarak adlandırılmıştır.

Memory Foam’ın tarihçesine baktığımızda bu köpük çeşidinin başlangıçta uçak yastıklarının güvenilirliğini artırmak için üretildiğini görüyoruz. Sonrasında üretilen materyalin işlevsel bulunmasıyla Memory Foam çoğu sektörde yer almaya başlamıştır.

Bu yazımızda Memory Foam’ın kullanım alanlarına ve Skechers’ın bu köpüğü kullanarak ürettiği  spor ayakkabılara değineceğiz.

Hafızalı Köpük “Memory Foam”ın Kullanım Alanları

Memory Foam’ın ağırlıklı olarak kullanıldığı sektörler şöyledir;

Akıllı Yatak Sektörü

Vücut sıcaklığıyla aktifleşme özelliğine sahip Memory Foam, aynı zamanda üzerine yatan kişinin vücut yapısını hatırlayabilmesiyle ortopedik açıdan oldukça işlevsel bir materyaldir. Yatak sektöründe yaygın olarak tercih edilen Memory Foam’ın kullanıldığı ürünler ‘akıllı yatak’ olarak adlandırılır. Bu ürünlerin bu isimle anılmasının en önemli nedenlerinden biri; Memory Foam ile üretilmiş yatakların uzay teknolojisinden yararlanmasıdır. Memory Foam ile üretilmiş akıllı yataklar; rahatlık, konfor ve sağlık açısından oldukça işlevseldir. Hatta çeşitli omurga hastalıkları olan insanlara bu yataklar doktorlar tarafından önerilmektedir. Sağlıklı bir uykunun tüm hayat kalitesini etkilediğinin kanıtlandığı günümüzde Memory Foam ile üretilen akıllı yataklar sektörde büyük önem arz etmektedir.

Kulaklık Sektörü

Uygulanan basıncı indirgeyerek dengeleme noktasında oldukça işlevsel bir malzeme olan Memory Foam, kulaklık sektöründe de en çok kullanılan materyallerdendir. Fazla basınca maruz kalan kulakların çeşitli duyma bozuklukları yaşaması olasıdır. Bu noktadan hareketle daha sağlıklı kulaklar için üreticiler tarafından tercih edilen Memory Foam, özellikle son yıllarda popülerleşen kulak içi kulaklıklarda silikon yerine kullanılmaktadır. Sahip olduğu özellikler sayesinde kulağa gelen müziğin basıncını dengeleyen Memory Foam kulaklıklar, sektörde önemli bir yere sahiptir.

Uzay Araçları ve Havacılık  Sektörleri

Memory Foam’ın ortaya çıkış hikayesinde oldukça önemli yere sahip olan uzay sektörü, hala Memory Foam teknolojisinin yaygın olarak kullanıldığı sektörlerdendir. Esasen uzay araçlarının Dünya’ya inişi sırasındaki basıncı dengelemek için keşfedilen Memory Foam, sonradan askeri ve sivil havacılık, otomotiv gibi sektörler tarafından da en çok kullanılan materyallerden birine dönüştü.

Spor Sektörü

Denge konusunun kilit önemde olduğu sektörlerden spor sektörü de Memory Foam teknolojisinden oldukça yararlanan sektörlerden biridir. Özellikle ayakkabı tabanlarında ve başa gelen darbeleri dengelemek için kasklarda kullanılan Memory Foam, dünyaca ünlü markalar tarafından tercih edilmektedir.

Memory Foam Ayakkabıların Öncüsü; Skechers

Ayakların gün boyu bedenin tüm yükünü taşıdığının farkındalığıyla tasarımlarını yapan Skechers, Memory Foam tabanın ayakkabılarda kullanılmasında öncüdür. Birbirinden farklı ayak şekillerinin farklı özellikteki ayakkabı tabanlarıyla rahat edeceğini bilen Skechers, her ayağa uyum sağlayabilen Memory Foam’ı ayakkabılarında ustalıkla kullanarak diğer markalara örnek olmuştur.

Skechers ayakkabılar Memory Foam tabanlar sayesinde çok rahattır.

Ayağı saran yapısıyla gün boyu rahatlık vaat eden Memory Foam taban sayesinde Skechers en rahat spor ayakkabıları üretmektedir. Ayrıca bu ayakkabılar Memory Foamı’n kendine has özellikleri sayesinde her giyildiğinde ayakkabıyı ilk kez giymişsiniz gibi bir his yaratmaktadır. Bu da Skechers ayakkabınızdan daha uzun süre verim almanızı sağlar.

Ayakkabı seçerken model ve renkten önce ayağımızın ortopedik yapısıyla uyum sağlayacak olanı seçmek oldukça önemlidir. Çünkü ayaklarımız tüm bedenimizi ve günün yorgunluğunu bizler için taşımaktadır. Bu yüzden önceliğimiz her zaman onların sağlığı olmalıdır. Skechers’ın estetik açıdan bizleri tatmin edecek ayakkabıları aynı zamanda sağlık için uygun ve çok rahattır.

Skechers’ın Memory Foam teknolojisiyle ürettiği ayakkabıların özelliklerini öğrenmeniz için ‘Ayak Sağlığında Memory Foam Tabanın Önemi yazımızı da okumanızı öneririz.

 

You May Also Like

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

yemek sonrası yürüyüş

Yemek Sonrası Neden Yürüyüş Yapılmalıdır?

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir