Casual Ne Demektir? Casual Giyim Nasıl Olur?

Casual Giyim Nasıl Olur?

Özellikle son yıllarda gördüğümüz konforu önceleyen trendler ile beraber casual giyim daha popüler bir hal alıyor. Günlük kombinler, konforun ve şıklığın iki ayrı dünyaya ait kavramlar olduğu inancıyla senelerce gölgede kalmıştı. Bugün casual kıyafetler, bugün adeta “moda sahnesinde ben de varım” dercesine ışık saçıyor. Üstelik yalnızca konfor değil, gündelik giyimin kişiye ait detaylar içeren özgünlüğü bu tarzın cazibesini oluşturuyor. Şıklığın birden çok tanımının olabileceğinin kabulüyle özgürleşen trendler,  casual giyime avantaj oluşturuyor. Casual giyim tarzı, ilk kez hem sokak modasında hem de podyumlarda yıldızlaşıyor.

Peki casual nedir, olmazsa olmazları nelerdir biliyor musun? Eğer yanıtın “hayır” ise seni günlük giyimi tüm detaylarıyla incelediğimiz dosyamıza davet ediyoruz. Konfordan ödün vermeden, kendin olmaya devam ederek şık görüneceğini müjdeleyen casual trendler sayesinde sen de modayla barışabilirsin. 

Casual Ne Demektir? 

Gündelik, rahat, resmi olmayan anlamına gelen casual kelimesi, söz konusu moda olduğunda gündelik giyim olarak tanımlanıyor. Rahat hissettiren ve resmi bir giyim kodu bulundurmayan tarza karşılık geliyor. Ancak casual giyimin tek bir karşılığı olduğunu düşünmemelisin. Casual ile çeşitlenen farklı giyim tarzlarından söz etmemiz mümkün. En sık karşımıza çıkan iki konsepti burada seninde tanıştırmalıyız: 

  • Smart casual giyim: Günlük giyimin biraz daha resmileştirilen versiyonu olan günlük-şık giyim tarzı, ofis dışında rahatlıkla giyilebiliyor. Herhangi bir sohbet, alışveriş veya ev daveti için tercih edilebilen smart casual giyim tarzında, desensiz kumaşlar, uyumlu renk seçimleri ve sadelik ön planda oluyor. 
  • Business casual giyim: Günlük şık giyimin biraz daha ofis formuna kavuşan versiyonu günlük iş giyim olarak adlandırılıyor. 

Casual giyimin versiyonlarını daha yakından anlamak için örnekler üzerinden ilerleyebiliriz. Örneğin, günlük giyimde yırtık jean pantolonlar giyebilirsin. Smart casual giyimde yırtık olan jeanlere yer olmasa da, bir jean ile kombin yapman mümkün. Söz konusu business casual giyim olduğunda ise sportif kesimli kumaş pantolonlara yönelmen gerekiyor. Benzer bir örnek daha vermek gerekirse, üzeri rengarenk baskılarla süslü olan hoodie modellerini gündelik giyimde tercih edebilirsin. Ancak günlük şık tarz için gömlek üzerine basic bir kazak giymek daha uygun. Eğer günlük iş bir kombin yapacaksan, üzerine blazer bir ceket giyerek hazırlanman tercih ediliyor. 

Casual Ne Demektir? 
Casual Ne Demektir?

Benzer ayrımlar renkler için de geçerli, casual giyim için dilediğin renkleri kullanabilirsin. En canlı renklerden en koyu seçeneklere, türlü desenlerden baskılara kadar her şey “tamam”. Ancak günlük şık bir kombin olduğunda desensiz kumaşların bir arada kullanımı tercih ediliyor. Diğer yandan günlük iş giyimde, tek renk seçimler, koyu renk alternatifler ve yalın kombinler karşımıza çıkıyor.

Casual Giyim Nasıl Olur?

Günlük giyimle hem şık hem de rahat olmak için dolabında olması gereken parçaları senin için derledik. Casual giyim nasıl olur, örneklerimiz ve önerilerimizle kolaylıkla kavrayabilirsin. İşte günlük giyim için dolabında mutlaka yer alması gereken parçalar: 

  • Oversize kıyafetler: Hem havalı görünmeni hem de konforlu hissetmeni sağlayacak oversize kıyafetler muhakkak dolabında olmalı. Peki o parçalar neler? Bol kesimli bir süveter, en az bir adet desensiz kazak almalısın. Ayrıca sportif pantolon, eşofman, sweatshirt, gömlek ve tişört dolabında bulunmalı. Vücudunun orantılı görünmesi için oversize parçaları dar diğer kıyafetlerle bir arada kullanmalısın. Böylece daha dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsin. Örneğin dar kesimli bir boğazlı kazağın üzerine oversize bir ceket giyebilirsin. Ardından altına regular kesimde bir sportif pantolon ile kombini tamamlayabilirsin.
  • Pantolon görünümlü eşofmanlar: Her an şık görünürken hareket özgürlüğünden taviz vermemen için birbirinden şık eşofmanlar seninle. Adete bir pantolon gibi görünen, esnek kumaşlı eşofmanlardan dolabında birkaç adet yer almalı. Onlar hem pazar keyfinde kullanabilir hem de ofiste rahat hissetmek için tercih edebilirsin. 
  • Ofis rahatlığı için ayakkabılar: Her an topuklu ayakkabılarla savaşmak yerine ofiste sana rahatlık sunacak ayakkabıların olmalı. Casual şıklığın olmazsa olmaz espadriller, sportif ayakkabılar, oxford modeller ofiste özgür olman için hizmetinde. 
  • Basic ürünler: Gündelik giyimin olmazsa olmazları kuşkusuz basic parçalar. Tişörtler, atletler, balıkçı yaka penyeler ile çeşit çeşit kombin hazırlayabilirsin. Elbette kombinlemenin kolay olması için bu ürünlerin üzerinde büyük desenler olmamasına özen göstermelisin. Ancak casual giyimin hep sade görünüm anlamına gelmediğini bilmelisin. Görkemli bir imaj için kocaman takılardan, aksesuarlardan, şapka, kemer ve çantalardan yardım alabilirsin. En sportif parçaları bile şık bir kombinin yardımcı oyuncuları haline getiren basicler seninle. Onlarla sokaklarda podyum gibi kendinden emin yürüyebilirsin. 
Casual Giyim Nasıl Olur?
Casual Giyim Nasıl Olur?
  • Her kombine uyan seçenekler: En sıradan kombini bile göz alıcı hale getirecek, birçok kombinde kullanabileceğin o ürünlere dolabında yer açmalısın. Örneğin renk renk blazer ceketler, çeşit çeşit sweatshirtler, farklı kesimlerde tişörtler, biker taytlar onlardan bazıları. Örnek vermek gerekirse, beyaz bir biker tayt ve beyaz ince askılı atlet üzerine pembe bir ceket alarak işe gidebilirsin. Beyaz ve neon uyumu ile sportif hissederken tüm gözleri üzerinde toplayabilirsin. 
  • Kampüs modası ayakkabılar: Casual giyimde en önemli parçalar arasında ayakkabılar ve çantalar da var. Üniversite yıllarından kalan o sırt çantalarını, sportif ayakkabıları dolaptan indirmelisin. Özellikle yalın kombinlerde rengarenk kampüs aksesuarlarına yer verebilirsin. 

Casual Kıyafet Seçmenin Püf noktaları Nelerdir?

Gündelik kıyafet seçiminin de bazı sırları var. Sen de kusursuz bir casual imaja sahip olmak için çabasız şıklık trendinin püf noktalarını bilmelisin. Öncelikle kesinlikle günlük olmanın sıradan olmak anlamına gelmediğini aklında tutmalısın. Her zaman yalın görünen ancak kaliteli seçimler yapmalısın. Şıklığın sadelikte gizli olduğunu bilerek alışverişe çıkmalısın. Aldığın yer parçanın senin tarzında bir iz bıraktığını unutmamalısın. Seçtiğin çoraptan atlete, eşofmandan tişörte kadar her ürünün kaliteli olması gerekiyor. “Kalite” vurgumuzun nedeni kumaşın önemi… Günlük hayatta mümkün olduğunca pamuklu kumaşlar giymelisin. Böylelikle  kendini rahat hissedebilirsin. Ayrıca öz güvenli bir duruş sergileyebilir ve uzun ömürlü kıyafetlerle tarzını kusursuz bir şekilde yansıtabilirsin. 

Casual Kıyafet Seçmenin Püf noktaları Nelerdir?
Casual Kıyafet Seçmenin Püf noktaları Nelerdir?

Günlük kıyafet alırken dikkat etmen gereken bir diğer nokta uyum olmalı. Seçtiğin her bir parçanın nelerle kombinlenebileceğini hesap etmeli ve kullanışlı ürünleri kişisel koleksiyonuna eklemelisin. Uyumlu renkler hangileri, hangi desenler sana daha çok yakışıyor fark etmelisin. Ten ve saç rengin hangi kıyafetleri daha iyi vurguluyor bilmelisin. Önce kendini ve zevklerini tanımalısın. Eğer uyumlu seçimler yapmakta zorlanıyorsan, casual giyimde en çok bir arada kullanılan renkleri hatırlatabiliriz. Lacivert ile bej rengini, yeşil ile kahverengi tonlarını, turuncu ile maviyi, mor ile pembeyi birlikte kullanabilirsin. Ayrıca bir kombinde mümkünse 2, maksimum 3 tona yer vermelisin. Hatta tek rengin tonlarından oluşan seçkin kombinler hazırlaman da mümkün. Casual ayakkabı ve kıyafetlerinde bu küçük uyum tüyolarına dikkat ederek kusursuza bir adım daha yaklaşabilirsin.

Skechers sportif ve casual giyim ürünleri içeren rengarenk koleksiyonuyla günün her anında sana eşlik etmeye hazır. Hem spor giyim ürünlerinden hem de lifestyle ayakkabı seçeneklerinden dilediğini seçebilir, gündelik imajını kaliteyle seçkin bir stile dönüştürebilirsin. 

You May Also Like

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

slim fit nedir

Slim Fit Nedir?

Sevgililer Günü Mont Hediyesi

Sevgililer Günü Hediyeleri İçin Mont Önerileri

Yeni Sezon Trend Kadın Sneakers Modelleri

Yeni Sezon Trend Kadın Sneakers Modelleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir