Detoks Tarifleri

Hayatın her anında stres yanı başında. Öyle ki, hava kirliliği, şehir hayatı, trafik, sağlıksız atıştırmalıklar, kötü alışkanlıklar, hareketsizlik ve iş yaşamı derken, bedenimiz toksinlerle doluyor. Yaşla beraber yavaşlayan metabolizma, biriken toksinlerin atılmasını zorlaştırıyor. Tüm bu kaos; dökülen saçlar, kırılan tırnaklar, alınan kilolar, ciltte cansız görünüm ve kişilerde mutsuz his olarak geri dönüyor. Peki kendin için küçücük bir değişiklik yapmaya ne dersin? Yeme rutinine ekleyeceğin doğru yiyecek ve içeceklerle antioksidan etkiye kavuşabilirsin. Toksinlerden arınmanı, daha enerjik hissetmeni sağlayacak ürünlerin başında detoks içecekleri geliyor.

Meyveli Detoks Suyu

Detoks Suyu Nedir?

Vücutta biriken ve uzun vadede bedene birçok zarar veren toksinler, özellikle vücudun yağlı bölgelerinde birikiyor. “Ne yapsam olmuyor, kilo veremiyorum. Üstelik ağırlığım her geçen gün artıyor” diyenlerdensen, detoks ürünlerinden fayda görebilirsin.

Toksinlerin varlığı kilo sorunlarında önemli yer ediniyor. Yağ hücreleri toksinlerle çevrelenerek adeta bir zırh gibi sarılıyor ve böylece kilo vermek, yağları eritmek zorlaşıyor. Düşen bazal metabolizma hızı nedeniyle vücut daha fazla su tutarken hem tartıda görünen ağırlık artıyor hem de yağlar erimeden vücutta kalıcılaşıyor. İşte detoks adı verilen bu arınma süreci, vücutta biriken fazla sudan, ödem azaltıcı içeriklerle kurtulmayı hedefliyor.

İnternette uzun vadeli detoks kürlerine veya günlük rutine eklenecek kolay tariflere rastlayabilirsin. Uzun vadeli ve yoğun bir detoks programı için muhakkak uzman desteği alman gerekiyor ancak günlük yeme rutinine detoks içeceklerini ekleyerek detoks etkisinden hemen faydalanmaya başlayabilirsin. Üstelik detoks içecekleri hazırlamak için yüksek maliyetlere, zor bulunan egzotik meyvelere ihtiyacın yok. Mutfağında her gün kullandığın, uygun fiyatlı malzemelerle detoks içecekleri hazırlayabilirsin.  

Detoks Suları Nasıl Hazırlanır?

Antioksidan etki için birçok farklı reçete bulunuyor. Ancak temeldeki mantığı çözdükten sonra kendin de özgün denemelerde bulunabilirsin. Hazırlarken öncelikle içeceğin “sağlık” için hazırlandığını aklında tutmalısın.

  • Toksik etki yaratacak plastik şişeleri hazırlık aşamasında kullanmamalısın. 
  • İçecekleri taze meyve ve sebzelerden hazırlamalı ve bayatlamadan tüketmeye özen göstermelisin.
  • İçeceklerin saklandıkları karafların ağzının kapalı olması, toz almaması önem taşıyor. 
  • Diğer içecekler gibi bu tarifleri de temiz içme suyu ile hazırlamalısın. 
  • Soğuk veya sıcak olarak tüketebilirsin, ancak eğer içeceğin tok tutması gibi bir hedefin varsa, soğuk suyun vücuttan daha geç atıldığını düşünerek soğuk içeceklere yönelebilirsin.
  • Detoks suları, suyun içine atılıp bekletilen taze sebze, meyve ve baharatlarla hazırlanıyor. Ortalama 1-4 saat arasında hazır olan içecekler, geceden yapılarak 12 saat sonra da tüketilebiliyor. Gıda maddelerini suyun içinde 12 saatten fazla bekletmek ürünlerin çürümesine sebep olabileceğinden önerilmiyor. 
  • Tüm tariflerde malzemeleri suya ekleyerek buzdolabında ortalama 3-4 saat bekletebilirsin. Bu içeceği, 1 gün boyunca ara ara tüketebilirsin. Fakat, ilk 4 saatin ardından meyveleri, sebze ve baharatları sudan çıkartmalısın. Böylece çürüme sürecine geçmeden gıdaları sudan ayırabilirsin. 
  • Süzülmüş suyu, gün boyu içmeye devam ederek detoks yapabilirsin. 

Meyveli Detoks Suları

Adı üstünde, meyveli detoks sularının içinde antioksidan özellikli, bol vitaminli meyveler baş rolde yer alıyor. Antioksidan denince akla ilk gelen kırmızı meyveler elbette tariflerin vazgeçilmezi oluyor. Çilek, vişne, kiraz, yaban mersini, kırmızı elma gibi meyveleri rahatlıkla detoks için kullanabilirsin. Kırmızı meyvelerin yanında vitamin yönünden zengin olan armut, kivi, yeşil elma gibi meyveleri de tarife ekleyebilirsin. Posa çıkartan, kolay parçalanan, suda tortu oluşturacak muz gibi yumuşak meyveler, detoks sularında pek fazla kullanılmıyor.

Meyveler içindeki vitaminler ve minerallerle suyu zenginleştirirken, suya hoş koku ve tat bırakıyor. Mevsimi olan meyveleri tercih ederek detoks suyundan daha iyi verim alabilirsin.  

İşte standart bir meyveli detoks suyu içeriği: 

  • 2 litre su
  • Yarım elma (dilimlenmiş)
  • Bir adet soyulmuş, dilimlenmiş kivi 
  • Yarım limon dilimleri 
Yenileyici Detoks Suları

Meyve bol vitamin içerse de meyve şekeri de bulundurduğu için özellikle kilo verme amaçlı detoks yapıyorsan çok fazla meyve tüketmemeye özen göstermelisin. Spor yapmayı ve bol sebze tüketmeyi ihmal etmeden detoksu hayatının bir parçası haline getirebilirsin. 

Yenileyici Detoks Suları

Cildin onarım mekanizmasını harekete geçirecek, metabolizma hızlandırıcı besinleri tercih edebilirsin. Nane, greyfurt, salatalık, kişniş tohumu, misket limonu gibi metabolizma hızlandırıcı ve vitamin dolu detoks suları yenileyici içecekler kategorisinde yer alıyor. Özellikle yağ yakımına destek olan sularda, ferahlama etkisini de net olarak alabilirsin. 

Standart bir yenileyici detoks suyu içeriği:

  • 2 litre su
  • Birkaç tane yaban mersini 
  • Yarım yeşil elma
  • 1 yemek kaşığı öğütülmemiş kişniş tohumu 
  • 3-4 yaprak taze nane veya maydanoz 
  • Yarım limon dilimleri

Yenileyici etki için açık havada bol bol vakit geçirmeyi unutmamalısın. Temiz havada yapacağın uzun yürüyüşlerle kendini daha dinç ve canlı hissedebilirsin. Bu sırada terleyeceğin için pamuklu kıyafetler yerine özel tasarlanan spor giyim ürünlerini tercih edebilirsin.  

Yağ Yakmaya Yardımcı Detoks Suyu

Yağ yakan su, özellikle günün ilk saatlerinde, aç karnına içiliyor. Farklı içeriklerle çeşitlenen, karın yağı eriten su reçetelerinin değişmeyen içeriği ise sirke oluyor. Suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi eklemelisin. Bu sayede, sindirim sisteminin rahatladığını ve vücudunun toksinlerden hızla arındığını hissedebilirsin. Ayrıca, iştah kesmeye yarayan tarçın ve arındırıcı limon gibi içerikler de tariflerde yer alıyor. 

Standart bir yağ yakmaya yardımcı detoks suyu içeriği: 

  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi 
  • Birkaç damla misket limonu suyu 
  • 1 tutam tarçın tozu 

Diğer detoks tariflerinden farklı olarak bu karışımı haftada 2-3 gün sabahları içebilir, gün içinde diğer detoks sularını tüketebilirsin. Yağ yakmak istiyorsan, yalnızca detoks suyu yeterli olmuyor. Gün içinde mümkün olduğunca hareket etmeli, en az 30 dakika yürüyüş yapmalı ve yediklerine dikkat etmelisin. Detoks suyu ile destekleyeceğin sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla beraber, dilediğin fit görünüme kavuşabilirsin. Yürüyüş yaparken daha konforlu hissetmek için  rahat ayakkabı  giymen gerekiyor. Öyle ki, Skechers’ın yürüyüş ayakkabısı modellerinden giyerek yürüyüşü kendin için keyif haline getirebilirsin. 

Sebzeli Detoks Suyu

Zayıflatan Detoks Suyu Nasıl Hazırlanır?

Ödem attıran su tarifleri, hem tartıdaki ağırlığın azalmasına neden oluyor hem de yağ tabakasını çevreleyen toksinler atıldığı için kilo vermek kolaylaşıyor. İdrar söktürücü içerikleri bu tariflerde daha sık görebilirsin. Diğer sebzelerin yanında salatalık, rezene, maydanoz, limon ve zencefil kullanabilirsin. Bu maddelerin bulunduğu ödem söktürücü sular, zayıflama etkisini destekliyor. 

Klasik bir metabolizma hızlandırıcı reçete: 

  • 1 litre su 
  • 1 dilimlenmiş salatalık 
  • Yarım limon dilimleri
  • 3-4 dal maydanoz 
  • 1 parmak büyüklüğünde kesilmiş kök zencefil

Zayıflatan detoks sularını tüketirken, hızla kilo vermek için sporu ve diyeti de hayatının bir parçası haline getirmelisin. Fitnessın yanı sıra açık havada bol oksijen alacağın yürüyüş ve koşu egzersizlerini de tercih edebilirsin. Nasıl detoks için gerekli meyve sebzeleri alıyor bir hazırlık yapıyorsan, spora hayatında kalıcı bir yer açabilmek için de gerekli yardımcıları edinmelisin. Koşu yapacaksan, kadın veya erkek koşu ayakkabısı alarak hem konforunu hem de spor esnasında güvenliğini sağlayabilirsin. Koşuda, hızla yağ yakımı sağlanırken, sert hareketler nedeniyle ayaklarda ufak sakatlıklar görülebiliyor. Doğru ayakkabılarla sakatlık riskini en aza indirebilirsin.

Elmalı Tarçınlı Detoks Suyu

Elmalı tarçınlı detoks suyu özellikle tatlı krizlerinde yardımcı oluyor. Hem açlığı ve tatlı krizlerini bastıran bir içecek hazırlayabilirsin. Antioksidan etki gösteren suyu hazırlamak için 1 çubuk tarçın, 1 adet elma, yarım misket limonu yetiyor. Elbette, 1 litre su kullanmalısın. Tüm maddeleri suyun içine atıp beklettikten 4-5 saat sonra süzerek içebilirsin. Elmalı tarçınlı detoks suyu özellikle serin kış günlerinde bağışıklığın normal fonksiyonunu sürdürmeye yardımcı oluyor. Böylece, toksinlerden arınırken bir yandan soğuk günlere karşı bedenini de destekleyebilirsin.

Limonlu Zencefilli Detoks Suyu

Metabolizmayı hızlandırmada görev alan limonlu zencefilli detoks suyu tarifi, dakikalar içinde hazırlanabiliyor. 1 litre suyun içine 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil atmalısın. 1 orta boy alacalı soyulmuş dilimlenmiş salatalık, 1 dilimlenmiş limon kullanmalısın. 3-4 taze fesleğen yaprağı ekleyebilirsin. Soğuyana ve özler suya geçene dek 3-4 saat beklemesin. Hatta tarifi gün içinde soğuk olarak tüketebilirsin.

Zencefil, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda dinç hissetmek için sıklıkla tercih ediliyor. Eğer sıcak bir detoks içeceği hazırlamak istiyorsan, kaynayıp hafifçe soğumuş suyun içine zencefil, tarçın ve limon atarak bekletebilir, 10 dakika kadar sonra süzerek ılık olarak içebilirsin. Bağışıklığını güçlendirmek için düzenli hareketi de ihmal etmemelisin. Ek olarak, kışın açık havaya çıkmak zor olsa da evde yoga veya pilates yaparak bedenini dinç tutabilirsin. Egzersiz sırasında rahat hareket etmeni sağlayacak spor aksesuar ve giyim ürünlerini tercih edebilirsin. 

Limonlu ve Salatalıklı Detoks Suyu

Detoks suları içinde en bilinen ve sevilen tariflerden biri olan limonlu salatalıklı suyu yapmak için 1 litre su, 1 adet limon veya misket limonu ve 2 adet salatalık kullanabilirsin. Hem ferah bir aroma veren hem de toksin attıran karışım, özellikle sıcak yaz günlerinde tercih ediliyor. Bu sayede, gün içinde sık sık içerek enerjini tazeleyebilir, vücuduna canlılık kazandırabilirsin. 

Detoks suları sağlıklı yaşamı desteklemekte önemli rol üstleniyor. Ancak elbette onların etkisini artırmak, daha iyi verim almak için sporu ve sağlıklı beslenmeyi de hayatının bir parçası haline getirmelisin. Sağlıklı beslenme için haftalık menüler hazırlayarak diyetinde, ete, balığa, sebzelere, meyvelere yer verebilir, mineral ve vitamin kaynağı baklagilleri, tahılları tüketebilirsin. Sporu alışkanlık haline getirmek için sporla bedeninin her gün nasıl değiştiğini gözlemlemeyi deneyebilirsin. Her gün yapacağın 30 dakikalık yürüyüşler bile duruşunu, beden şeklini değiştirerek formda hissetmeyi sağlayabiliyor.

Spora başlamadan önce süreci konforla geçirebilmek için Skechers spor ayakkabı ve Skechers spor giyim ürünlerini almayı unutmamalısın. Hatta detoks içeceklerini gün içinde, egzersiz sırasında yanında taşımak için spor sırt çantası kullanabilir, içecekleri mataraya doldurarak file gözlerde dökülmeden taşıyabilirsin. Sonunda, sağlıklı yaşam senin için alışkanlık haline geldiğinde vazgeçilmezlerinden biri olacak ve emin ol bedenin sana teşekkür edecek. 

You May Also Like

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

yemek sonrası yürüyüş

Yemek Sonrası Neden Yürüyüş Yapılmalıdır?

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

1 thought on “Detoks Tarifleri”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir