Dukan Birası ile Ödem Nasıl Atılır?

Dukan Birası ile Ödem Atma

Geçtiğimiz yılların en trend diyet sistemlerinden biri olan Dukan diyeti, popülerliğini kaybetse de dukan birası hala ödem atmak isteyenlerin tercihi oluyor. Detoks etkisi ile dikkatleri üzerine çeken dukan birası, kilo verme sürecinde kullanıcılara destek veriyor. Dukan birası nedir, nasıl kullanılır, ne zaman içilir, nasıl yapılır gibi tüm sorularınızın yanıtlarını senin için araştırıyoruz. 

Dukan Birası ile Ödem Atma

Dukan birası ile ödem atmak mucizevi bir sonuç değil, zira içindeki maddelerin her biri ödem azaltıcı etkileri bilinen, günlük yaşamda tüketilen malzemeler. Peki, adı neden dukan birası? Beslenme Uzmanı Pierre Dukan tarafından reçetesi paylaşılan içecek, uzmanın ismiyle adlandırılan diyetin de başrol oyuncuları arasında anılıyordu. Diyet popülerliğini kaybetse de içeceği hala yoğun rağbet görüyor. Bira adı da görünüm benzerliğinden geliyor. İçerisinde alkol bulundurmayan ancak açık sarı renk görünümü nedeniyle “bira” olarak anılan dukan birası; yeşil çay, maden suyu ve limon ile hazırlanıyor. Soğuk içildiği için özellikle yaz aylarında sık sık tüketiliyor. Ayrıca soğuk olarak tüketilen içecek, birçok faydası ile şaşırtıyor. Siz de mutfaklarınızda dukan birasına yer açarak sağlıklı yaşam için bir adım daha atabilirsiniz. 

Dukan Birası Nasıl Hazırlanır?

Dukan birasının hazırlığı oldukça kolay, her evde bulunabilen birkaç malzeme ile hazırlanan ürün, kısa sürede sofrada yerini almaya hazır hale geliyor. 1 gece buzdolabının soğutucu bölümünde beklemesi tavsiye ediliyor, bu nedenle tüketmeden bir gün önce hazırlamalısın. Tarifi merak ediyorsan işte karşında nefis dukan birası tarifi: 

Dukan Birası Malzemeleri: 

  • 750 ml su
  • 2 poşet yeşil çay veya 2 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 2 dilim limon veya yarım limonun suyu
  • 1 adet maden suyu

Dukan birası yapılışı: 

Tarifi hazırlamak için elinizde 1 litre hacimli bir sürahi olması gerekiyor. Öncekle suyu kaynatıp 3-4 dakika demlemeye uygun sıcaklığa düşmesi için beklemelisin. Ardından yeşil çay poşetlerini suya atarak demlemeye başlayabilirsin. Eğer toz yeşil çay kullanıyorsanız, bu işlemi frech presste yapabilir demlendikten sonra daha kolay bir şekilde süzebilirsin. Çay demlenirken başka bir işlem yapmana gerek yok. Su soğuyunca yeşil çayın sarımtırak rengini alıyor. İçine yarım limonun suyunu veya limon dilimlerini atmalısın. Ardından oda sıcaklığındaki karışımın içine 1 şişe maden suyu dökmen gerekiyor. Sürahinin üstünü kapattıktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirebilir ve sonraki gün süzerek keyifle tüketebilirsin. Servis sırasında içine, bardağı renklendirecek başka sebze ve meyveler ekleyebilirsin. Soğuk olarak tüketmen gerekiyor, dilersen buz da ekleyebilirsin. Gün boyu ara ara içebilir, yemeklerde veya ara öğünlerde içerek vücuduna detoks etkisi armağan edebilirsin. 

Dukan Birası ile Ödem Nasıl Atılır?
Dukan Birası ile Ödem Nasıl Atılır?

Dukan birası hazırlarken kullanabileceğin pratik öneriler: 

  • Dukan birasının antioksidan etkisini artırmak için zeytin yaprağı çayı gibi detoks desteği veren diğer malzemelerden faydalanabilirsin. Karışıma birkaç zeytin yaprağı eklemen mümkün. Onu yeşil çayla beraber demleyip süzebilirsin. 
  • Eğer evde limon yoksa portakal veya greyfurt dilimleri de kullanabilirsin. İstersen servis yeşil elma dilimleri, yeşil erik gibi aromatik meyveleri de içeceğe tat vermesi için seçebilirsin. 
  • Eğer limon kabuklarının ve yeşil çayın verdiği hafif acı aromayı sevmiyorsan, karışımı hazırladıktan birkaç saat sonra süzerek öyle saklaman mümkün. Ayrıca limondaki acılığı veren kabukları olduğu için, dilim kullanmak yerine limon suyu sıkarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsin. 
  • Karışımın kıvamının daha asidik olmasını arzu edersen servis ederken yeni açılmış bir maden suyundan da biraz ilave edebilirsin. 
  • Eğer maden suyun yoksa karışıma şekersiz tonik eklemen de olası. 
  • İçeceği buzdolabında kapağı kapalı muhafaza etmen önemli, böylece maden suyunun asidinin biraz olsun içinde kalmasını sağlayabilirsin. Eğer sürahinin bir kapağı yoksa streç film kullanman mümkün. 
  • Güçlü etki için yeşil çayın muhakkak güvenilir bir yerden alınması tavsiye ediliyor. Aflatoksinsiz yeşil çay kullanımı öneriliyor. Poşet çaydansa demleme, toz yeşil çay kullanımı sağlık açısından daha olumlu karşılanıyor. 
  • Dukan birasını hazırlarken temiz içme suyu kullanmalısın. Musluk suyundaki kireç, içeceğin tadını bozabiliyor. 
  • Kullandığınız maden suyunun içinde silikat olmasına dikkat edersen, bedendeki alüminyumun da nötralize olmasına destek verebilirsin. 
  • İçeceğe limon eklerken, yani soğukken, içine maydanoz ve çubuk tarçın da koyabilirsin. 
Dukan Birası Tüketirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dukan Birası Tüketirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dukan Birasının Faydaları Nelerdir?

Ödem attırma vaadinin yanı sıra birçok yararı bulunuyor. 

  • Detoks etkisi için yeşil sebze, kırmızı meyve ve bitki çayı tüketimi büyük önem taşıyor. İlla vegan beslenme ve vejetaryen beslenme düzeni uygulaman gerekmiyor, hayatınızın içine bitki çaylarını ve yemeklerinin yanına salataları ekleyerek antioksidan etkiyi destekleyebilirsin. Dukan birası toksin atmaya destek veriyor. 
  • Özellikle su içmekte zorlanan, su tüketmeyi unutan kişiler için aromatik içecekler öneriliyor. Dukan birası içerek su tüketimini artırabilirsin. Bu sayede metabolizma hızının yükselmesi mümkün görülüyor. 
  • Dukan birası ödem atmaya yardımcı olarak rahatsız edici şişkinlik hissinin hafiflemesini destekliyor. 
  • Bağırsak hareketlerini hızlandırmaya yardım ediyor. 
Dukan Birasının Faydaları Nelerdir?
Dukan Birasının Faydaları Nelerdir?
  • Maden suyu içermesi sayesinde mineral takviyesi sağlıyor. Uzmanlar herhangi bir rahatsızlığın yoksa günde 2 adete kadar maden suyu içilebileceğini belirtiyor. 
  • Dukan birası tokluk hissi uyandırıyor, yağ yakımının hızlanması için metabolizmayı uyandırıyor. Bu sayede zayıflamaya yardımcı olduğundan söz edilebiliyor. 
  • Limon C vitamini takviyesi verirken, yanında demir içeren sebzeler yendiğinde demirin vücut tarafından işlenebilmesine imkan tanıyor. Dukan birasını yemeklerin yanında da içebilirsin.

Dukan Birası Tüketirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle eğer kilo vermek amacıyla dukan birası içiyorsan, tek başına içecekle kilo veremeyeceğini aklında tutmalısın. Beslenmene dikkat etmeli ve spor yapmayı ihmal etmemelisin. Diyetisyen desteği alabilir, intermittent fasting gibi sistemleri uygulayabilirsin. Doğa sporları gibi etkinliklere katılabilir veya evde kardiyo yapabilir, pilates ile incelme egzersizlerini uygulayabilirsin. 

Dukan birasının düzenli tüketilmesi alınacak sonucun düzeyini etkiliyor. Ancak belli aralıklarla içeceği tüketmek gerekiyor. 15 gün içtikten sonra 5 gün ara verilmesine ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Ara vermek vücudu şaşırttığı için düzenli tüketimde alınacak verim kuvvetleniyor. 

Soda, limon gibi  bileşenler kronik rahatsızlıkların tetiklenmesine neden olabileceği için herhangi bir sorun varsa doktor kontrolünün ardından tüketilmesi önem arz ediyor. 

Son olarak dukan birasının soğuk tüketilmesi gerekiyor. İçine birkaç buz atarak termos bardakta, su şişelerinde saklayabilir, yetişkin veya çocuk sırt çantası içinde taşıyarak yanına alabilirsin. 

Diyetin her zaman sıkıcı, tatsız ve yorgunluk hissi uyandıran bir aktivite olacağını düşünüyorsan, bol vitamin ve mineral dolu dukan birasını denemelisin. Spora biraz daha eğlence katmak için önerilerimiz de var. Eğer ayak numaran küçükse şanslısın, Skechers koleksiyonunda yer alan kız çocuk ışıklı ayakkabı veya erkek çocuk ışıklı ayakkabı modellerini bazı yetişkinler de giyebiliyor. Büyük kız çocuk ayakkabıları ve  büyük erkek çocuk ayakkabıları kadınlar tarafından da tercih edilebiliyor. Işıklı modelleri tercih ederek egzersizlere biraz daha eğlence katman mümkün. Her adımında sana eşlik eden rengarenk ışıklarla spor saatlerini renklendirebilirsin. Daha hareketli bir hayatı sevmek için birçok neden var, sen de hemen önerilerimizi dikkate alarak sağlıklı yaşama merhaba diyebilirsin. 

 

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

1 thought on “Dukan Birası ile Ödem Nasıl Atılır?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir