Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü

Günlük yaşamda fiziksel etkinliği artırmak için planlanan özel günlerden biri olan Dünya Yürüyüş günü, her yıl ekim ayının ilk hafta sonunda aktivitelere sahne oluyor. Her yıl ekim ayının ilk pazar günü gerçekleşen etkinlikler, dünyanın dört bir yanında insanları harekete geçiriyor.

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından ilan edilen ve evrensel kutlamalara sahne olan Dünya Yürüyüş Günü’nün etkinliklerine geçtiğimiz yıl 65’ten fazla ülke ve on binlerce kişi katıldı. Bugüne kadar etkinliğe katılan ülke sayısı 160’ı, katılım sayısı ise milyonları buldu. Her yıl rekor kırma hedefiyle düzenlenen çalışmalar hakkında detaylı bilgi edinmek için sen de yazımızdan faydalanabilirsin. 

Eğer hayatında yürüyüşe daha çok yer açmak isteyen Skechers kullanıcılarındansan, Dünya Yürüyüş Günü etkinliklerine hazırlanırken bir yürüyüş profesyoneli olan Go Walk ürünlerini hemen sipariş vererek, antrenmanlara şimdiden başlayabilirsin. 

Dünya Yürüyüş Günü Nedir? 

Dünyada sağlıklı yaşamın ve sporun birleştirici gücünün, öneminin vurgulanması için tasarlanan Dünya Yürüyüş Günü’nün hedefleri şöyle sıralanıyor: 

  • Dünya genelinde barışın desteklenmesi özel günün ana amaçlarından biri.  
  • Cinsiyet eşitliğinin vurgulanması, dünya genelinde tüm cinsiyetlere saygıyla ve eşit yaklaşılması günün değerleri arasında yer alıyor. 
  • Sağlıklı yaşamın özendirilmesi amaçlanıyor. 
  • Fiziksel aktivitenin çoğaltılması ve konuda farkındalık kazanılması amaç ediniliyor. 
  • Obeziteyle mücadele için çalışmalar yapılıyor. 
  • Günlük aktivitelere düzenli yürüyüşün entegre edilmesi bu özel günde teşvik ediliyor. 

Uluslararası Herkes için Spor Federasyonu’nın farklı faaliyetlerle yaygınlaştırdığı “herkes için spor” fikri, Dünya Yürüyüş Günü aracılığıyla 30 yıldır insanları yürümeye teşvik ediyor. 

Dünya Yürüyüş Günü Tarihi 

Hareketsizliğe karşı farkındalık sağlamayı amaçlayan Dünya Yürüyüş Günü, 1991 yılından bu yana kutlanıyor. Uluslararası Herkes için Spor Federasyonu (TAFISA)’nun öncülüğünü yaptığı girişim, yürümeyi alışkanlık haline getirmek için milyonlarca kişiyi teşvik ediyor. Her yaştan, farklı ülkelerden, yaşam tarzı ve amaçlardan binlerce kişi her yıl yürüyerek bu günü adımlarıyla kutluyor. 

Dünya Yürüyüş Günü Nedir? 
Dünya Yürüyüş Günü Nedir?

2020 yılında, pandeminin de etkisiyle artan hareketsizlik dolayısıyla Dünya Yürüyüş Günü yeni bir form kazandı. Dünya Etrafında 24 Saat (24 Hours Around the Globe) adıyla duyurulan yeni form, dünyanın en kapsayıcı ve en erişilebilir yürüyüş etkinliğine sahne oldu. Farklı saat dilimlerinde, dünyanın farklı kıta ve ülkelerinde düzenlenen etkinlikler aracılığıyla, 24 saat kesintisiz yürüyüş faaliyetleri planlandı. 2020’de etkinlikler Amerika’dan Antarktika’ya, Avustralya’dan Asya ve Avrupa’ya kadar her yerde kutlanmıştı. Hatta etkinlikler, çevrimiçi yayınlarla paylaşılmış, birçok kişi yürüyüşlerin coşkusuna yayınlar sayesinde şahit olmuştu. 

Dünya Yürüyüş Günü Ne Zaman? 

TAFISA’nın evrensel yürüyüş günü etkinlikleri, her yıl ekim ayının ilk pazar günü gerçekleşiyor. Dünya Yürüyüş Günü 2021 yılında 3 Ekim’de kutlanırken 2022’de 2 Ekim’de faaliyetlerde bulunulması planlanıyor. Yerel saatle sabah saat 10.00’da başlayan etkinlikler, 24 saat boyunca, bir sonraki gün saat 10’a kadar, dünyanın farklı ülkelerinde devam ediyor. 

Dünya Yürüyüş Günü, her yıl ekim ayının ilk pazar gününde yapıldığı için takvimde hangi güne denk geldiği de değişiyor. Bu nedenle her yıl, takvime bakarak ekim ayının ilk pazar günü ayın kaçıysa, o günün Dünya Yürüyüş Günü olduğunu tahmin edebilirsiniz. 

Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri

Bu özel spor gününün etkinliklerine katılmak için gönüllü olmak ilk adımı oluşturuyor. Bulunulan yerde, ilk fırsatta yürüyüş yapmak, kutlamak için yeterli olsa da Dünya Yürüyüş Günü’nün official web sitesinden kayıt olarak, özel bir kit indirerek daha kapsamlı bir etkinlik organizasyonuna girişilebiliyor. Sivil organizasyonlar vasıtasıyla, flamasını taşıdığın TAFISA ile yürüyüş gününü kutlayabilirsin ancak tek alternatifin bu değil. 

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı, il valilikleri, il ve ilçe belediyeleri Dünya Yürüyüş Günü’ne özel etkinlikler planlıyor. Toplu yürüyüşlerin, spor salonlarında ücretsiz çalışmaların, konferans, söyleşi ve kolokyumların planlandığı etkinlikler çerçevesinde hem fiziksel aktiviteler hem de sporun düşünsel yanının tartışıldığı planlar yapılıyor. Buna ek olarak, Dünya Yürüyüş Günü kutlamaları kapsamında konserler yapıldığına, partiler düzenlendiğine de şahit olabilirsin. 

Dünya Yürüyüş Günü Ne Zaman? 
Dünya Yürüyüş Günü Ne Zaman?

Bu programların yanı sıra online etkinlikleri de bulabilir ve katılabilirsin. Dünya Yürüyüş Günü veya World Walking Day etiketleriyle yürüyüş fotoğraflarını, dünya çapında yapılan etkinlikleri takip edebilir, sen de online yayınların bir parçası olabilirsin. Her yıl kamu kurumları, sivil inisiyatifler ve özel kuruluşlar, Dünya Yürüyüş Günü için özel programlar ve farklı aktiviteler sunuyor. Sosyal ağlarda, günle ilgili etiketleri takip ederek, yeni faaliyetlerden hemen haberdar olabilirsin. 

Dünya Yürüyüş Günü’ne Özel Yürüyüş Önerileri

Hayatında yürüyüşe daha fazla yer açmak için önerilerimize kulak verebilirsin: 

  • Yürüyüşü rutin haline getirmeden önce sana destek olacak yardımcılara sahip olduğundan emin olmalısın. Diğer seçenekler yerine ayaklarında yürüyüş için tasarlanan bir model bulundurmalısın. Kıyafetlerinin de rahat ve spor için özel hazırlanan kumaşlardan olmasına özen göstermelisin. Böylelikle yürüyüşü çok daha konforlu hale getirebilir ve daha kolay sevebilirsin. Eğer yürüyüş için en iyi ayakkabı hangisi, hangi seri bu beklentileri karşılayabilir diye düşünüyorsan Skechers Go Walk modelleriyle aradığın özellikleri bir arada bulabilirsin.  
  • Merdiven çıkmak da bir çeşit yürüme eylemi… Asansör kullanmak yerine merdivenleri inip çıkmayı denemelisin. Bu küçük değişiklik bile sağlıklı yaşama biraz daha yaklaşmaya neden oluyor. 
  • Eğer köpeklerin varsa onları her gün gezdirerek beraber yürüyüş yapmayı deneyebilirsin. Beraber temiz havanın tadını çıkarmak için bir yürüyüş parkuru belirleyebilirsin. 
  • Öğle yemeği aralarının tamamını yemekle geçirmek zorunda değilsin. Yemek sonrası kısa bir yürüyüşle kendini çok daha zinde hissedebilirsin. 
  • Aracını evin biraz uzağına park ederek her gün yürümek için bir bahane oluşturabilirsin. Eğer toplu taşıma kullanıyorsan, gideceğin yerden bir durak önce inmeyi deneyebilirsin. 
  • Ofiste, okulda veya kalabalık bir ortamda tanıdıklarınızla haberleşmek için telefon, mail kullanmak yerine kalkıp yanlarına gitmeyi tercih edebilirsin. Böylece günde birkaç yüz adım daha fazla atman mümkün. 
  • Ailece geçirdiğiniz vakitleri aktif zaman dilimlerine dönüştürebilirsin. Beraber televizyon izlemek yerine yürüyüş yapabilirsin. Benzer bir şekilde, sevdiklerinle kahve içmek için randevulaşmak yerine beraber açık havada yürümek için program oluşturabilirsin. 
  • İşlerini yürüyerek yapmalısın. Alacağın bir şey olduğunda sipariş vermeyi değil, mağazaya giderek kendin almayı tercih edebilirsin. 
  • Telefonunun adım sayma sensörünü aktifleştirmeli ve günlük hedeflerle kendini motive etmelisin. Hatta en yakın arkadaşlarınla challenge başlatarak birbirinizi yürüyüş yapmak için teşvik edebilirsiniz. 

Dünya Yürüyüş Günü’nde Skechers Go Walk Yanında

Sen de Dünya Yürüyüş Günü’nde harekete geçebilir, hayatının her gününde spora daha çok yer açarak daha sağlıklı yaşama adım atabilirsin. Harekete geçmek için yürüyüşün faydaları hakkında yazımızdan bilgi alabilir ve motive olabilirsin. 

Skechers Go Walk ayakkabılar, yürüyüş için sana gereken konforu sağlamaya hazır. Yürümek için özel tasarlanan modeller, sana adım atmaktan keyif aldırmayı amaçlıyor. Özel orta taban destekleri, geniş ön kısım, konforlu iç taban, denge ve dayanıklılık sağlayan taban donanımı ayakkabılarda kendine yer buluyor. Go Walk’un özellikleri neler merak ediyor musun? 

  • GO Walk Max ve Smart Flex Design orta taban teknolojileri Go Walk ürünlerinde yer alıyor. 
  • Kimi modellerde, daha geniş ön alan bulunduran Relaxed Fit tasarım kendine yer buluyor. 
  • 5GEN ve Ultra Go tabanlar ayaklara kusursuz destek veriyor. 
  • Çift yoğunluklu taban ve Pillar Technology sayesinde sıçrama performansında artış gerçekleşiyor. 
  • Goga Mat ve Goga Max iç taban çeşitleri konfor sağlarken kimi modellerde, Skechers Air Cooled Goga Mat havalandırmalı ve yastıklamalı iç taban kullanıcıları karşılıyor. 
  • Kauçuk ve EVA tabanlar, hafiflik, esneklik ve dayanıklılık vadediyor. Ayrıca güçlü yer tutuşu sağlanıyor. 
  • Skechers Go Walk modellerinin botlarında 3M Scotchguard® kaplama kullanılıyor. 

Sen de Skechers ayakkabılar ve spor giyim ürünleriyle yürüyüşü hayatının önemli bir parçası haline getirebilirsin. Skechers’ın yürüyüş ayakkabısı koleksiyonunu hemen inceleyebilir, kendin ve ailen için en konforlu seçimleri yapabilirsin. Üstelik Skechers spor tasarımları, Skechers.com.tr’den ayrıcalıklı fiyatlarla hemen sipariş verilebiliyor. Zaman kaybetmeden sen de profesyonel yardımcılar edinebilir ve yürüyüşe başlayabilirsin!

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir