Düzenli Yürüyüş Yaparak Genç Kalmak Mümkün

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.100″ background_layout=”light”]

Düzenli Yürüyüş Yapmak Sizi Değiştirecek!

Spor aktivitelerinin en temeli olan yürüyüş, farkında olmasak da aslında her gün gerçekleştirdiğimiz bir aktivite. Bilinçli veya bilinçsiz olarak yaptığımız spor hayatımızın her alanında…
Hatta çoğumuz günlük hayatımızda, gittiğimiz yer neresi olursa olsun, ayakkabılarımızı da ona göre seçiyoruz. Çoğu zaman günlük olarak giyebileceğimiz rahat bir yürüyüş ayakkabısı tercih ediyoruz.

Düzenli ve profesyonel olarak spor yapamıyosanız dahi yürüyüş yapmaktan vazgeçmemeniz gerektiğini kanıtlayan, yürüyüş yapmanın sağlıklı yaşama olan faydaları saymakla bitmez. Yürüyüş veya spor yaparken vücudunuzla alakalı olan bazı durumları bilmeniz gerekiyor.

Vücudunuzun ihtiyaç ve faaliyetlerini sürdürmek için gerekli olan minumum enerji, ‘Bazal Metobolizma Hızı’nı oluşturuyor. Yaş aldıkça BMH azalır. Yetersiz beslenme, açlık da metobolizma hızını düşüren diğer etkenlerdendir. Vücut ısısı ile artan BMH çok soğuk ve sıcak havalarda da artış gösteriyor. İyi çalışan bir metabolizma iyi yağ yakar. Düzenli bir egzersiz ile metabolizmanız hızlanır. Egzersiz esnasında ise ilk 20 dakikada karbonhidratlar, sonrasında proteinler ve en son yağlar enerji olarak harcanır.

Bir başka şekilde söylemek gerekirse 15 dakika koşmak yerine en az 35 dakika yürümek bazal metabolizma hızını arttırarak yağ yakmanızı sağlar.

Düzenli Yürüyüş Yapmanın Vücuda Etkileri

 

Düzenli Bir Yürüyüşün Diğer Faydalarını Sıralarsak:

  • Yürüyüş yapmak vücut dayanıklılığını arttırır. Her gün düzenli olarak yürürseniz vücudunuz ve bağışıklık sisteminiz de sağlıklı bir hal alacaktır.
  • Kan basıncınızı düzenler.
  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Şişmanlık ve obezite riskini azaltır.
  • Vücut koordinasyonuna olumlu etki yapar.
  • Kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
  • Uykusuzluğu azaltarak rahatlamaya yardımcı olur.
  • Mutluluk hormonu olan endorfin salınımı sağlar.
  • Yaşlanma sürecini geciktirerek genç bir görünüm kazandırır.
  • Kalp kası başta olmak üzere birçok vücut kasını güçlendirmek kaslarınızın daha etkin ve düzgün çalışmasını sağlar. Yürüyüş esnasında bacak kaslarınızın daha rahat bir şekilde çalışması için rahat bir yürüyüş ayakkabısına ihtiyacınız olacaktır. Bunun için Skechers’ın ürün teknolojileri kategorisinde yer alan Go Walk ürünlerini de inceleyebilirsiniz.

 

Düzenli Yürüyüş Yapanlar İçin Rahat Ayakkabılar

 

Yürüyüş Esnasında Nelere Dikkat Etmelisiniz

Yürüyüş yaparken, öncesinde veya sonrasında dikkat edilmesi gereken birtakım kurallar var tabii. Öncelikle yürüyüşten en az bir saat öncesinde yemek yemiş olmaya dikkat edilmeli.
Kilo vermek amacıyla vücuda naylon vs giysiler sarılmamalı.
Yürüyüş boyunca, normalde kullanılmayan kaslar kullanılmalı.

Yürüyüş sırasında, nefes alabilen ve ayakların konforundan emin olabileceğiniz rahat bir yürüyüş ayakkabısı tercih edilmeli.

Hava koşullarına uygun su geçirmez ayakkabı modelleri tercih edilmeli.

 

Ayrıca yürüyüş esnasında susamayı beklemeden, her 15 dakikada bir sıvı tüketilmeli.

 

Araç trafiğinin olduğu yollardan kaçınılmalı. Yeşil bir alanda yürümenin maksimum fayda sağladığı unutulmamalıdır.

Yürüyüşün hangi zaman dilimlerinde yapıldığı da önem taşır. Sabah saatlerinde yapılan egzersizler havanın da daha taze olması dolayısı ile daha fazla tercih edilebilir.

Soğuma hareketleri yapmadan yürüyüş bitirilmemeli. Esneme hareketleri mutlaka yapılarak yürüyüş bitirilmelidir.

Yürüyüş sonrasında ise sıcak duş yerine ılık bir duş tercih edilmeli. Ilık bir duş, yürüyüş boyunca oluşabilecek olan şişlikleri önleyecektir.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.skechers.com.tr/blog/wp-content/uploads/2021/05/yuruyus-ayakkabi-blog-cta.jpg” url=”https://www.skechers.com.tr/yuruyus-ayakkabilari-c-6002″ _builder_version=”3.0.100″ align=”center”]
[/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You May Also Like

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

yemek sonrası yürüyüş

Yemek Sonrası Neden Yürüyüş Yapılmalıdır?

sirt-agrilarina-iyi-gelen-yoga-hareketleri

Sırt Ağrılarına İyi Gelen Yoga Hareketleri

Koşucu Bacağı (Shin Splint) Sendromu

Koşucu Bacağı (Shin Splint) Sendromu Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir