Eliptik Bisiklet Faydaları

Eliptik Bisiklet Faydaları

Spor yapmanın faydaları artık herkesçe biliniyor. Ancak egzersizden egzersize görülen faydalar farklılaşabiliyor. Eliptik bisiklet sağladığı birçok fayda ve sunduğu çeşitli avantajlarla, insanların sağlıklı bir bedene sahip olmak için ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kasları çalıştıran, kalori yakımına destek olan, evde bile kullanılabilen, kısa sürede yoğun performans sergilemeni sağlayan eliptik bisikletleri daha yakından tanıyabilirsin. 

Eliptik bisikletlerin avantajlarını öğrenerek başlayabiliriz. Öncelikle eliptik bisikletler, eve alınabilecek boyutlarda ve ulaşılabilir fiyatlarda bulunuyor. Az yer kaplayan ancak etkili çalışmalar için kullanılabilen ürünler, birden çok egzersizi aynı anda yapmanıza yardım ediyor. Eliptik bisiklet sayesinde koşu bandından, kondisyon bisikletinden ve tırmanma aletinden alacağın verime aynı anda erişebilirsin. 

Eliptik bisikletin avantajları: 

  • Az yer kaplıyor. 
  • Verimli egzersiz rutini oluşturuyor. Kısa süreli çalışmalar bile etki sağlıyor. 
  • Ulaşılabilir fiyatları sayesinde evde yerini alıyor. 
  • Çok sesli çalışmıyor. Altına bir mat sererek apartmanlarda bile kullanılabiliyor. 
  • Vücudun farklı kas gruplarını aynı anda çalıştırdığı için güçlenmeye destek veriyor. 
  • Dijital göstergeler sayesinde egzersiz verimi kolaylıkla takip ediliyor. 

Eliptik Bisiklet Nedir?

Yeni nesil egzersiz araçlarından biri olan eliptik bisikletin tarihi 1990 yıllarına dayanıyor. Henüz 90’lı yılların başlarında icat edilen ürün, vücudun normalde çalışmayan birçok noktasını çalıştırmayı hedefliyor. Farklı kas gruplarının aynı anda egzersiz yapmasını sağlayan eliptik bisikletler, özel tasarımları sayesinde, kaslara gereksiz ağırlık binmesini önlüyor. Böylelikle sakatlık riski oldukça azalıyor. 

Eliptik Bisiklet Nedir?
Eliptik Bisiklet Nedir?

Geniş ürün seçenekleri bulunduran eliptik bisikletler, manyetik ve kayışlı alternatifler sunuyor. İki model arasında performans açısından belirgin bir fark bulunmamasına rağmen kullanışlılık açısından değişiklikler dikkat çekiyor. Kayışlı alternatifler çalışırken daha çok ses çıkarıyor, manyetik modellerde ses daha az olurken akıcılık da yükseliyor. Ayrıca, kayışlı eliptik bisikletler kullanılırken kayışın kopma riski bulunuyor. Bu durumda teknik destek yardımıyla kayışın değişmesi gerekiyor. Tedarik ve değişim süreçleri kullanıcılar için zahmetli olabiliyor. Ancak manyetik eliptik bisikletlerle kayış olmadığı için bu risk de ortadan kalkıyor. Bunun yanında manyetik modellerin fiyatının daha yüksek olduğunu aklında tutmalısın.

Eliptik bisikletlerin kullanımı da oldukça kolay. Aletlerin sunduğu kolay kullanım avantajı, onları birçok ev için tercih edilir kılıyor. Eliptik bisiklet kullanmak için aletin ayak koyma yerlerine basarak üstüne çıkmalısın. Ellerinle tutabileceğin kolları kavramalı ve ayaklarınla elips şekli çizecek doğrultuda harekete başlamalısın. Aynı bisiklet sürmeye benzeyen egzersize devam ederken, dengede durabileceğinden eminsen ellerini kollardan ayırabilirsin. Ancak eliptik bisikletin kolları da çalıştırabilmesi için elleri de kullanman öneriliyor. Buna ek olarak, spor sırasında önünde yer alan ekrandan spor performansını takip edebilirsin. Bisiklette yer alan LCD gösterge aracılığıyla ayarları hızla yapabilir ve aletten yüksek verim alarak egzersizi tamamlayabilirsin. 

Eliptik Bisiklet Faydaları Nelerdir?

Spor aleti, verimli egzersiz yapmana yardımcı oluyor. Düzenli egzersiz sayesinde fit görünme kavuşabilirsin. Kaslarını çalıştırabilir, kendini daha sağlıklı ve güçlü hissedebilirsin. Düzenli egzersiz sayesinde kan akışının hızlandığını fark edebilir, kalbini güçlendirebilir ve kolesterolünün düşmesini sağlayabilirsin. Bunun yanında eliptik bisikletlerin faydaları arasında duruş düzeltme de yer alıyor. Sırt kaslarının güçlenmesini sağlayan eliptik bisikletlerle duruşunun daha dik olmasını sağlayabilirsin. Hareket esnasında karnını sıkarak karın kaslarının da çalışmasına yardımcı olabilirsin. 

Eliptik bisiklet hangi kasları çalıştırıyor merak ediyor musun? Öncelikle vücudunun alt bölgesindeki kasların çalıştığını ilk kullanım itibarıyla fark edebilirsin. Bacak ve kalça kasları eliptik bisikletle güçleniyor. Kalçalarının sıkılaşıp şekillenmesini sağlayan alet ile glutes, calves, anterior tibialis kasları ve quadriceps, hamstrings kas bölgeleri harekete geçiyor. Düzenli kullanımla üst gövde de gelişiyor. olları kullandığında triseps kaslar gelişiyor. Göğüs, omuzlar ve sırt kasları eliptik bisikletin faydalarını görebileceğin beden bölgeleri arasında yer alıyor. 

Eliptik Bisiklet Faydaları Nelerdir?
Eliptik Bisiklet Faydaları Nelerdir?

Eliptik bisikletin faydalarını sıralarsak: 

  • Kardiyovasküler sistemi destekliyor. Kalp gücü gelişiyor. Düzenli egzersizle günden güne daha iyi nefes ve beden kondisyonuna sahip olduğunu fark edebilirsin. 
  • Vücudun farklı bölgelerindeki birçok kas aynı anda çalışıyor. İlk zamanlar, kas ağrısı çekebilir, kaslarının çalıştığını duyduğun sızıyla farkında olabilirsin.
  • Egzersizle beraber kilo kaybı yaşanıyor. İlk günlerde bedenine göre olan bir tişörtün zaman içinde oversize tişört formuna gelmesi olası. 
  • Vücut ter dökerek toksinlerin dışarı atılması sağlanıyor. Giydiğin kadın atlet modelinin, her egzersiz sonrası terden sırılsıklam olduğunu görebilirsin. Üşütmemek adına egzersiz sonrası hemen üzerine giyebilmek için yanında bir sweatshirt bulundurabilirsin. 
  • Sıkılaşma etkisi görülüyor. Bedeninin gözle görülür düzeyde forma girdiğini zaman içinde takip edebilirsin. 
  • Dayanıklılık artıyor ve kişiler kendilerini daha zinde hissediyor. Güne başlamak, yataktan çıkmak, spor motivasyonu kazanmak zamanla daha da kolay hale geliyor. 
  • Düzenli eliptik bisiklet kullanan kişiler, yaşamın stresini atıyor. Ruh hali dinginleşiyor. Sporla beraber kişilerin hormon salgıları düzenleniyor. Daha pozitif ve yaşam dolu hissedebilirsin. 
  • Bağışıklık sistemi güçleniyor. Hastalıklara karşı daha dirençli bir bedene kavuşmak mümkün oluyor. 

Eliptik Bisiklet Zayıflatır mı?

Her egzersiz olduğu gibi eliptik bisikletle spor da düzenli yapıldığında sporcuların sıkılaşmasına, kilo kaybetmesine yardımcı oluyor. Eliptik bisikletle yapılan çalışmalarda ortalama dakikada 8-10 kalori yakılıyor. Nabzınızı yükselten ve metabolizmanı hızlandıran çalışma, haftada 3-4 kez yapıldığında ve her gün en az 30 dakika çalışıldığında etkili sonuçlar veriyor. Ancak kendi kondisyonuna göre kendi planını yapabilirsin. Bedenine kulak vererek, onun ihtiyaçlarını gözeterek daha kısa süreli çalışmalarla egzersize alışabilir, zaman içinde seans sürelerini artırabilirsin. Dilersen haftanı diğer günlerinde boks, pilates, yoga, fitness gibi farklı çalışmaları deneyebilir ve egzersiz çeşitliliğini sağlayabilirsin. Elbette en iyi seçim bir spor hocasıyla beraber program oluşturmak ancak profesyonel destek olmadan evde de eliptik bisiklet kullanabilir ve faydalarını deneyimleyebilirsin. 

Bölgesel kilolardan kurtulmak için de eliptik bisikletten faydalanabilirsin. Egzersiz sırasında karın kaslarını sıkmaya özen göstererek karnını, kolları kullanarak kol kaslarını çalıştırabilirsin. Arzuladığın fit bedene ve üstün kondisyona ulaşmak için eliptik bisikletin tek başına hızlı sonuç vermesini beklemen doğru değil. Muhakkak diyet yapmalı ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisin. 

Elbette, doğru giyim de egzersiz verimi için büyük önem taşıyor. Eliptik bisiklet kullanırken giyilebilecek en doğru kombin bisikletçi taytı ve basic tişört modellerinden oluşuyor. En uygun bisikletçi taytı kombinleri için önerilerimizi dikkate alabilirsin. Alet üzerinde denge sağlamak çıplak ayakla veya çorapla pek mümkün olmadığı için muhakkak hafif ayakkabı modellerinden birinin tercihi önem kazanıyor. Hem denge sunacak hem de egzersizi ağırlığıyla zorlaştırmayacak bir model giyebilirsin. 

Skechers birbirinden şık spor giyim ve ayakkabı modelleriyle seni bekliyor. Eliptik kullanırken egzersize konfor katacak kıyafetler, ayakkabılar, spor aksesuarları Skechers koleksiyonunda bulunuyor. İster spor salonunda ister evde sana profesyonel destek verecek Skechers tasarımlarından güç alabilir, konforla spor yapmayı daha çok sevebilirsin. Sen de bu ayrıcalıklı deneyimi hayatına katmak için hemen sezon ürünlerinden sipariş verebilir, yaşamın tadını doyasıya çıkarmaya başlayabilirsin. 

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir