Fitness ve Wellness Trendleri

Fitness ve Wellness Trendleri

Pandemiyle geçen yılların ardından tüm dünyada fitness ve wellness trendleri yükseliyor. Sağlıklı yaşamın, sporun yeniden hayatımızdaki önemini fark ettiğimiz 2022 yılında, fitness ve wellness’ın bambaşka yönleriyle tanışıyoruz. Sen de yılın fitness ve wellness trendlerini yakından incelemeye ne dersin? Bu yıl hangi egzersizleri yapacağız, sağlıklı yaşam için hangi yöntemlere başvuracağız merak ediyorsan Skechers Blog’un önerilerini takip edebilirsin.  

2022 Fitness Trendleri

  • Spor Salonuna Sadakat Geride Kalıyor: 2022 yılında hibrit spor salonu üyelikleri hayatımıza giriyor. Eski tip, tek spor salonuna sadakat isteyen sistemler geride kalıyor. Hem online hem de yüz yüze dersler sunan salon sayısı artarken, dünya çapında birçok salonla anlaşmalı uygulamalar üzerinden günlük üyelikler satın alınan spor salonu üyelik sistemleri devreye giriyor. Anlayacağın, 2022 yılında, her gün farklı spor salonuna giderek spor yapabileceğin uygulamalarla tanışabilirsin. Hatta eğer dilersen, spor salonuna gitmeden evinin konforunda spor derslerine katılarak aktif yaşamı sürdürebilirsin. 
  • Her Hareketin Adım Adım Takip Altında: Giyilebilir teknolojilerin yaygınlaşmasıyla beraber 2022’de spor etkinliklerinin ölçümü değişiyor. Eskiden spor yapılan dakikalar, yakılan kaloriler sayılırken bu yıl çok daha kapsamlı akıllı raporlar konumuz oluyor. Vücut ısısından stres seviyene, kalp atışından uyku durumuna kadar birçok etken spor konforu ve verimi için masaya yatırılıyor. 
  • Açık Havanın Değerini Anlıyoruz: 2022’de spor salonlarında ter döken yüzlerce insan açık havada, oksijenle spor yapmanın keyfini deneyimliyor. Dünya çapında parklarda yapılan spor buluşmaları trend oldu bile… Sen de gittiğin bir parkta spor yapan onlarca insanı bir arada görürsen şaşırma. Bu yıl açık havada spor yapmak çok moda. Elbette açık hava aktivitelerinin başında yürüyüş, koşu ve bisiklet geliyor. 
  • Biraz Yavaşlayalım ve Rahatlayalım: Hareketsiz geçen onca zamanın ve farkındalıkla tanışmanın ardından 2022’de insanlar düşük yoğunluklu egzersizlere daha çok rağbet gösteriyor. Pilatesin yeniden gündem olduğu 2022 yılında, yoga, kürek çekme, yürüyüş gibi hafif çalışmaları daha çok deneyimleyebilirsin. Daha çekici bir görünüm arzusuyla geçen yıllar yerini, beden olumlamayla beraber daha sağlıklı bir bedene ulaşma hedefine bırakıyor. Hal böyle olunca, sağlıklı yaşamın bir parçası olan huzurlu hissetme öne çıkıyor. Özellikle farkındalık çalışmalarıyla bütünleşmiş daha hafif egzersizler, oldukça revaçta. 
  • Bütüncül Yaklaşımlar: Mobil uygulamalar, akıllı evler ve giyilebilen teknolojiler bir arada hayatımızı daha sağlıklı bir hale getirmek için çalışıyor. Fitness trendleri arasında; ev hayatını, iş yaşamını daha aktif hale getirecek, günlük hayatı değiştiren, rutin kazandırma hareketleri yer alıyor. “Bugün kaç adım attın”, “kaç bardak su içtin” diye soran uygulamaların yanında, artık bize “galiba biraz omuzların ağrıyor, hadi evde 100 adım at, camı aç, yoga matı kullan ve biraz temiz havada direnç lastiği ile esne” gibi daha kapsamlı öneriler veren teknolojiler kapıda. 
2022 Fitness Trendleri
2022 Fitness Trendleri
  • Yüksek Yoğunluklu Çalışmaları Unutmadık: Son yılların gözdesi HITT çalışmaları, yani yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanlar, 2022’de de trend. Hızlı ve yüksek yoğunluklu aktiviteler, kısa zamanda spordan daha çok verim almayı sağlıyor. Zamanın kısıtlı olduğu şehir yaşamında, hızlı sonuçlar için bu yıl da HITT’e başvurabilirsin.
  • Zihin ve Beden Ayrılmıyor: Sadece spor ekipmanları aracılığıyla yapılan beden egzersizleri üzerinden sağlıklı bir vücuda ulaşmanın mümkün olmadığını anlayalı bir hayli oluyor. Farkındalık anlayışının yayılmasıyla beraber, zihin ve bedeni bir bütün olarak ele alan Tai Chi gibi uygulamalar, 2022’de daha çok konuşulacağa benziyor. 

2022 Wellness Trendleri

  • Fonksiyonel Beslenme Trendlerine Merhaba: Diyetlerin yalnızca kilo vermek için olduğu varsayımı geride kalıyor. Artık yemek düzeniyle, hastalıkların önlenebileceği konuşuluyor. 2022 yılında fonksiyonel beslenme adı verilen yeni ekollere olan merak daha da artıyor. İlaç kullanımına alternatif olmayan, hastalıkları önlemek ve takviyeler yerine gerçek besinlerden gerekli besin ihtiyacını karşılamak için doğru beslenmenin öğrenildiği programlar, her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Bu kapsamda mikrobiyota sağlığı, bakterilerin önemi, hastalıkların nedenleri yeniden konu alınarak ezberler bozuluyor. Bye bye ekmek, elveda şeker ve merhaba renk renk sebzeler… 
  • Kadın Sağlığında Tabular Yıkılıyor: Sağlık konusunda çoğu zaman konuşulmaktan çekinilen konuların başında kadın sağlığı geliyor. Oysa 2022 wellness trendleri, kadınlar için sağlıklı yaşamı mümkün kılan teknikleri, vergisiz kadın sağlığı ürünlerini, yeni nesil sürdürülebilir tasarımları, hastalık önleyen aşıları, menopozu tabu olmaktan çıkarıyor. Kadının sağlık sistemi içinde yok sayıldığı birçok konu, “sağlıklı yaşam”ın hak olduğu bilinciyle, çığ gibi büyüyen bir harekete dönüşüyor. Bu dönüşümün başını ise elbette kadınlar çekiyor. 
  • Kendin Yetiştir Kendin Ye: Dikey tarımın, kent bahçeciliğinin artmasıyla evde tarım teknikleri de gelişiyor. Wellness trendleri arasında sayabileceğimiz bitki yetiştiriciliği gelecekteki tarım krizine küçük çaplı bir hazırlık olarak bile değerlendiriliyor. 
  • Hücresel Güzellik ile Bakımda Yapıbozum: Güzelliğin kusursuz şekille, bakımın makyajla bir tutulduğu zamanlar, hücresel cilt bakımının ve kusurlu güzellik anlayışının izinde yeniden şekilleniyor. Güzellik ürünlerinde hücresel yeniden yapılandırıcı içerikler ön plana çıkıyor, cilt bakımında masaj teknikleri, yüz yogası daha çok konuşuluyor. 
2022 Wellness Trendleri
2022 Wellness Trendleri
  • Evde Hazırlanan Yaşam Ürünleri ve İkame Tasarımlar: Kimyasal yerine doğal alternatifler, evde ikame edilebilen araçlar, insanlara sağlıklı yaşam için tüketim yerine üretimi öğretiyor. Yaratıcılıkla zenginleşen yaşamlarda, portakal kabuğundan temizlik sirkesi yapmak, atık yağlarla Arap sabunu üretmek, profesyonel ağırlık yoksa su şişeleriyle etkili dambıl hareketleri çalışmak, hayatın yeni rutinleri arasında sıralanıyor. 
  • Doğayla Barışalım mı?: Doğayı yeniden keşfetmenin tek yolu doğal ürün merakı değil. Doğada çalışmak, yeni iş alanları yaratmak, evi doğaya taşımak, doğa yürüyüşü yapmak, evde sürdürülebilir yaşama geçmek, daha çok hayvan bakmak, doğayla ilgili sosyal sorumluluk projelerine yönelmek, 2022’nin wellness trendleri arasında. Anlayacağın, artık hafta sonu şehir dışına kaçmak değil, haftanın her günü şehrin dışında olmak daha cezbedici. 
  • Doğru Olanı Değil, Olduğu Gibi Olanı Kabullenmek: Doğru nefes almak, doğru düşünmek, doğru hissetmek gereğiyle konulan sınırlar yerini olduğu gibi olanı kabullenmeye bırakıyor. Yeni nesil wellness trendleri arasında günlerce süren inzivalar, içe dönem çalışmaları, şefkat ve kabul egzersizleri kendine yer buluyor. Vücudun olağan ritminin takibi, var olan haliyle kendinin en iyi formu olduğunun, gelen hangi duygu veya durumsa onunla kalabilmenin öğrenildiği, yeni bir “dünyayı algılama şekli” ile yaşamayı öğreniyoruz. 

2022 yılının fitness ve wellness trendlerine şimdiden şahit olmaya başlamış olabilirsin. Sosyal medyada, arkadaş gruplarında, medyada sürekli karşımıza çıkan yeni akımlarla sağlıklı yaşam algımız her geçen gün değişiyor. Sen de trendleri yaşamına katarak hayatının nasıl değiştiğini gözlemleyebilirsin. Bu süreçte elbette ihtiyacın olan şeyler olacak. Örneğin fitness trendlerini gerçekleştirmek için kullanabileceğin foam roller gibi birçok aksesuarı Skechers’ta bulabilirsin. Rahat hissetmenin, her an kendin gibi olmanın en kolay yolunu sunan sportif giysiler ve ayakkabılar da yine Skechers’ta seni bekliyor. Sen de zaman kaybetmeden sipariş verebilirsin. 

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir