Hafta Sonu Karantinayı Keyifli Hale Getirmek İçin Yapabileceğin 10 Şey

Hafta Sonu Karantinayı Keyifli Hale Getirmek İçin Yapabileceğin 10 Şey

Sokağa çıkma yasağı, pandemi döneminde hayatın bir parçası haline geliyor. Özellikle birkaç gün art arda yaşanan kapanmalar birçok kişi için etkinlik arayışına neden oluyor. “Evde neler yapabilirim” sorusuna yanıt arayan kişiler çoğunlukla kendilerini aynı etkinlikleri sıkılarak da olsa tekrar ederken buluyor. Senin için daha önce aklınıza gelmemiş olabileceğini düşündüğümüz yepyeni etkinlik önerileri bulunuyor. Hazırsan, pijamalarını çıkarıp eşofmanlarını giyerek güne yeni bir enerjiyle başlamak için ilk adımı atabilir ve yazımızdan ilhamla gününü renklendirebilirsin: 

1) İnternetten Yeni Hobiler Edinmek 

Dünyanın dört bir yanından binlerce uzman online bilet ve etkinlik sitelerinde ücretsiz atölyeler yapıyor. Onlarda gitar çalmanın inceliklerinden meditasyonun kurallarına, el işlerinden geri dönüşüme kadar birçok konuda bilgi alabilir yeni hobiler edinebilirsin. Son günlerin en moda akımı ise sürdürülebilirlik çalışmaları ve atıksız yaşam. Evinde çöpleri değerlendirerek toprak haline getirmek bile artık mümkün. Bilgisayarının başına geçip, dünyanın dört bir yanındaki binlerce uzman sayesinde yeni bilgiler alabilir, hatta kendine oyalanacak yeni aktiviteler bulabilirsin. 

Yol Şarkılarını Güncelledin mi?
İnternette Hobiler Edinmek

2) Eski Alışkanlıklar Yeniden Sahnede

Eskiden çok güzel örgü örerdim veya ben aslında kolaj çalışması yapmayı biliyorum gibi cümleler, karantina ile beraber daha çok duyuluyor. Birçok kişi eskiden keyif aldığı ve artık hayatında olmayan hobileri hatırlıyor. Sen de eskiden yaptığın ve bir dönem denediğin hobileri yeniden ortaya çıkarabilir, kendine bir şans daha verebilirsin. Üstelik etamin gibi kumaş işlemeleri, artık nakış kalemleri ile çok daha kolay yapılabiliyor. Yağlı boya aşkını kolaylıkla canlandıracak eskizli tuvaller her yerde bulunuyor. Birazcık araştırma ve bolca çaba sonucu kendi “yarım” kalmış hobi hikayelerini tamamlayabilirsin. 

Karantina Etkinlikleri
Karantina Etkinlikleri

3) İzlemediğin için Kendini Eksik Hissettiğin Filmlere Başla!

Herkesin uzun bir izlenecekler listesi olduğu malum, bir de izlenmediği için utanılan filmler listesi var ki ne kadar az o kadar makbul. Eğer sen de izlemediğin için kendini eksik hissettiğin kült filmler listesine sahipsen, o listedeki filmleri yavaş yavaş azaltabilirsin. Karantinada izlenecek filmler için bizden yardım istersen, senin için hazırladığımız listeden yardım alabilirsin. Karantinada izlenecek kült filmler listemiz Skechers Blog’ta. 

4) Balkon Bahçeciliği Çok Trend 

Kışın bir türlü gelmemesinin birçok kötü tarafı olsa da teselli yaratan birkaç küçük noktası da var. Hala narin tohumları ekip yetiştirmek için imkanın var! Balkonundaki küçük saksılarda kekik, dereotu, maydanoz, biberiye, nane ve fesleğen yetiştirebilirsin. Ayrıca bu saksılar, arkadaşlarına ev hediyesi olarak götürülebilecek güzel hediye seçeneklerini oluşturuyor, biraz büyüsünler en güzel ev hediyesi onlar oluyor. Yani birçok anlamda, diktiğin her tohum geleceğe yatırım. Bitkiler büyüdükçe dallarını kırıp başka bir saksıya ekerek kolaylıkla çoğaltabileceğini de aklında tutmalısın. Yemeklerine tat katacak taze baharatlar sayesinde annen seninle gurur duyacak!

Balkon Bahçeciliği
Balkon Bahçeciliği

5) Evde Spor Hayali için Fırsat

Yıllardır ertelediğin o sağlıklı yaşam hayalinin gerçekleşme ihtimali şimdi daha fazla! Evde kardiyo yaparak form tutabilir, zamanını sağlıkla değerlendirebilirsin. Eğer tek başına bir program oluşturmak için motivasyonun yoksa online spor dersleri alabilir veya videolarla kendini yönlendirebilirsin. En yakın arkadaşlarınla kuracağın motivasyon grubunu da unutma. Onlarla beraber diyet yemeklerinizi, egzersiz rutinlerinizi paylaşarak birbirinizi motive edebilirsiniz. Sporun en keyiflisi beraber olan diyorsan, spor saatlerinde görüntülü konuşarak birlikte egzersiz yapabilirsiniz. Evde kardiyo nasıl yapılır, hangi videolarla spor yapabilirim gibi soruların varsa Skechers seninle. Youtube sayfamızdaki videolarla hemen egzersize başlayabilirsin. İşte o videolardan biri: 

6 Harekette Tüm Karnı Çalıştır:

6) Podcast Trendini Kaçırdın mı? 

“Herkes bir podcast dinliyor, herkes podcastlerden bahsediyor, ben trendi kaçırdım” diye üzülme. Hafta sonu karantina günlerini yeni podcastler keşfetmek için değerlendirebilirsin. Puzzle yaparken, resim boyarken veya spordayken bir yandan podcastleri art arda dinleyerek kendi favorini belirleyebilirsin. Yeni nesil radyo olan podcastlerde kültür programlarından felsefe tartışmalarına, kitap özetlerinden geyik muhabbetlerine kadar her şey var. Senin favorin hangisi? 

Karantina Hobileri
Karantina Hobileri

7)Derin Dondurucular Dolsun 

Sağlıklı yemekler yapmak için vakit bulmak zor tabii. Ancak karantinada hafta sonu ne yapacağım diye düşünüyorsan, hafta içi tüketmek üzere derin dondurucunu doldurabilirsin. Kış sebzelerinin en tazeleri, mevsim balıkları hazırlanmak için seni bekliyor. Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli gibi sebzeleri şoklayabilir, balıkları temizleyebilir, bakliyatları haşlayıp dolaba koyabilirsin. Yemek yapmaya zaman kazandıracak bu hazırlık için sonra kendine teşekkür edeceksin. Hala boş vaktin varsa ve mutfaktan kendini alamıyorsan, vejetaryen beslenme ve vegan beslenme gibi farklı beslenme türlerini araştırarak mutfak kültürünü genişletebilirsin. 

8) Yol Şarkılarını Güncelledin mi? 

Yolda geçen ömrün için hayıflandığın günleri hatırlıyor musun? İşte o günler için şimdi yatırım yapma vakti. Yolda sana eşlik edecek şarkı listelerini gözden geçirebilir, en gözde şarkılarından yeni playlistler hazırlayabilirsin. Birkaç saatlik çalma listesi hazırlama aktivitesinin, hem modunu değiştireceğine hem de sana bu günlerin geçeceğini hatırlatacağına söz veriyoruz. İlerleyen günlerde, pandemi bittiğinde kulaklığında çalacak o playlist sayesinde hayıflandığın trafik sabahlarında kendini çok daha iyi hissedeceksin. 

9) Yeni İçecekler için Deney Vakti 

Eşofman altı ve spor tişört üstünde, kanepede uzanarak karantinada hafta sonu geçirmek çok sıkıcı… Şimdi elindeki kumandayı yavaşça yere bırak ve kendini mutfağa at. Detoks tarifleri keşfedebilir, kokteyller hazırlayabilir, evde unutulmuş meyve şuruplarını karıştırarak kendi spesiyallerini yaratabilirsin. Shaker, buz kırıcı gibi ekipmanların varsa sonuçların çok daha profesyonel olacağından emin olabilirsin. 

Dolaplarda Temizlik Vakti 
Dolaplarda Temizlik Vakti

10) Dolaplarda Temizlik Vakti 

“Ne, neyle kombinlenir? Hangi kıyafeti artık giymiyorum? Hangisi eskimiş, hangisi rafta unutulmuş?” gibi soruları kendine sormanın tam sırası. Artık giymediğin kadın eşofman altı belki yeni bir kombinde değerlenir? Arkadaşının unuttuğu kadın spor tişört ona verilmek için kenara ayrılır, eskiler toplanır, yeniler katlanır… Sabahları kombin yapmaya bir türlü vakit bulamadan apar topar evde çıktığın günler için şimdiden kıyafetlerini eşleştirebilir, kombin denemeleri yapabilirsin. O çok severek aldığın ama hiç giymediği spor çorap da bugünü bekliyor değil mi? Şimdi üzerindeki, sana üç beden büyük gelen o erkek eşofman altı ve terlikleri çıkart ve dolapta detaylı bir incelemeye başla. Karışık bir dolabı düzenlemek, aile yadigarı fotoğraf albümlerini ortaya dökmek gibi… Saatlerin nasıl geçtiğine inanamayacaksın. 

Bonus: Hiçbir Şey Yapmamayı Dene!

Bizim sana yenilikçi önerilerimiz var, ancak hatırlatmadan olmaz, bazen hiçbir şey yapmamak da insana iyi gelebiliyor. Ara ara kendinle, düşüncelerinle baş başa kalmayı deneyebilirsin. Meditasyon insanın boşluğa tahammülü ile yüzleşmesi için iyi bir fırsat gibi görünüyor. Sıkılmanın adeta bir kabus gibi gelmesi de bu tahammülsüzlükten ileri geliyor. Sıkıntı veren o anlar, aslında insanın sürekli uyarıcılarla, müzikle, filmle, kitap satırlarıyla dolu zihni için dinlendirici bir mola değil mi? Kendine sıkılmak için de fırsat verebilirsin. Zihnime sürekli bir şeyler geliyor, meditasyona odaklanamıyorum diyorsan, son günlerin trendi mindfulness ile tanışabilir, bilinçli farkındalık nasıl yaratılır biraz inceleyebilirsin. 

Skechers en rahat kıyafetleri ve ayakkabılarıyla, ev yaşamında da seninle. Ev egzersizlerinde veya karantinada hafta sonu aktivitelerinde Skechers ürünleriyle keyifli anlar yaşayabilirsin. Evde film izlemenin, spor yapmanın, vakit geçirmenin keyifli yanlarını keşfetmek için konforlu Skechers ürünlerinden destek alabilirsin. 

 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir