Kabak Detoksu Nasıl Yapılır?

Kabak Detoksu Nasıl Yapılır?

bulSon birkaç yıldır oldukça popülerleşen ve kısa sürede kilo vermek isteyenlerin tercihi olan kabak detoksu, Skechers Blog’un da merceğine giriyor. Herkesin konuştuğu, denediği ve tavsiye ettiği kabak detoksu dosyasını açıyor ve tüm ayrıntıları seninle paylaşıyoruz. Kabak detoksu nedir, nasıl yapılır, avantaj ve dezavantajları nelerdir yazımızdan öğrenebilirsin. 

Önerilerimizi dikkate alarak sen de zayıflama sürecini hızlandırabilirsin. Ancak kabak detoksunun detaylarına geçmeden her bedenin kendine özgü olduğunu ve en sağlıklı yolun bir uzman kontrolünde zayıflamaktan geçtiğini hatırlatmak istiyoruz. Önerilerimizin tedavi veya sağlık tavsiyesi olmadığını, yalnızca bilgi vermeyi amaçladığını not düşerek seni bu popüler detoks süreci ile tanışmaya davet ediyoruz. İşte tüm detaylarıyla kabak detoksu: 

Kabak Detoksu Nedir?

Kısa sürede toksinlerden arınmayı, fazla ödemden kurtulmayı, tartıdaki ibrenin geriye doğru hareket etmesini isteyenlerin tercihi olan kabak detoksu, adından da anlaşılacağı üzere kabak sebzesini öğünlerin başrolüne taşıyor. 3 günlük bu detoks programında, her öğün kabakla taçlanıyor. Vücut fazla ödemi atıyor. Su içeriği yüksek ve kalorisi az bir sebze olmasıyla tanınan kabak, lifli özelliği sayesinde, senin de detoks programında bulunmayı hak ediyor. 

 

Tüm bu bilgiler ışığında kabak detoksu cazip görünse de bazı kişiler için dezavantaj oluşturabiliyor. Uzmanlar özellikle; hamileler, çocuklar, emziren anneler ve kronik hastalığı olanlar için kabak detoksunun zararlı olabileceği konusunda uyarıyor. Eğer bu gruplardan birine dahilsen veya hassas bir bünyeye sahipsen detoks öncesinde uzman onayı almalısın.  

Kabak Detoksu Nasıl Yapılır?

Temel beslenme öğesinin kabak olduğu bu detoks programında, rendelenmiş ve kısık ateşte pişirilmiş kabaklar yoğurt ve cevizle beraber tüketiliyor. Karışımın içine baharatlar ve dereotu da ekleyebilirsin. Baharatlar metabolizma hızlandırmayı hedeflerken yoğurt protein değerini artırmak için menüde kendine yer buluyor. 

Ayrıca bu tarif günde iki öğün halinde yeniyor. Kabak detoksu yapan kişiler kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta ve bir dilim beyaz peynir yedikten sonra öğlen yemeğinde kabak tarifine başvuruyor. Ara öğün olarak bir veya iki  porsiyon düşük glisemik yüke sahip yani az şekerli bir meyve yemek önerilirken, akşam yine kabak tarifi ile gün kapatılıyor. 

"<yoastmark

Arada kalan zamanlarda bitki çayları ve en az 2 litre su içiliyor. Bunun yanında 3 gün boyunca, kahve, alkol ve sigara tüketmek önerilmiyor. Benzer şekilde şeker tüketiminden de uzak durmalısın. Yalnızca 3 gün yapılan bu beslenme planının daha uzun süre uygulanmasının zararlı olduğunu aklında tutmalı ve kesinlikle daha uzun süre tek besinle beslenmemelisin. 

Kabak Detoksu Tarifi

Günde iki öğün yiyeceğin kabak yemeğinin tarifi ise oldukça basit. Yemekten hemen önce dakikalar içinde tarifi hazırlayabilir ve tüketime hazır hale getirebilirsin. Kabak durdukça sulanan bir sebze olduğu için hazırlayıp saatler sonra yemenin daha tatsız olabileceği konusunda uyarmak istiyoruz. Mümkünse pişirdikten dakikalar sonra yiyerek daha keyifli bir detoks süreci geçirebilirsin. 

Kabak detoksu tarifi için malzemeler: 

  • İki adet orta boy kabak 
  • 2 adet cevizin içi 
  • İki yemek kaşığı yoğurt (Süzme yoğurt da kullanabilirsin)
  • Baharatlar (zerdeçal, pul biber, nane ve kırmızı biber)
  • Çeyrek demet dereotu 

"<yoastmark

Kabak detoksu tarifini yapmaya, kabakları rendeleyerek başlayabilirsin. Eğer rendelemek zor geliyorsa, kabakları elektronik mutfak robotları ile parçalaman da mümkün. Küçük parçalarla, kolaylıkla pişecek boyutlara gelen kabaklar, küçük bir tavaya alınıyor. Kısık ateşte pişirmelisin. Tavada yağ olmamalı. Kabaklar ısınıp suyunu saldıktan ve bu su buharlaştıktan sonra tavayı ocaktan alabilirsin. Sonrasında, soğuyan kabakları yoğurt ile karıştırmalı, doğradığın dereotunu ve baharatları ekleyerek servis yapmalısın. Tabağın üstüne cevizleri koyabilirsin. 

Kabak Detoksu Zayıflatır mı?

3 günde 3 kilo verdiren detoks programı olarak nam salan kabak detoksu zayıflamaya yardım ediyor. Fakat her kişinin bünyesi farklı olduğu için verilen kilo miktarı da değişiyor. Bunun yanında, kabak vücuttan ödem atmaya yardımcı gıdalar arasında yer aldığı için verilen kilonun büyük miktarının su olduğunun da altı çiziliyor. Ancak diyet motivasyonunun sağlanması ve tartı ibresinde hızlı bir düşüş için kabak detoksu önemli bir faktör oluyor. Zayıflamak isteyenlerdensen, yağ yakımı öncesinde ödemden kurtulmalısın. Bunun için zayıflama sürecinde kabak detoksunu tercih edebilirsin.

Kabak Detoksunun Faydaları Nelerdir?

Sebzeyle beslenerek geçen üç gün vücudun toksinlerden, fazla ödemden arınmasına yardımcı oluyor. Kabak detoksunun saymakla bitmeyen, kısa sürede deneyimlenen faydaları şöyle sıralanıyor: 

"<yoastmark

  • A, B, C, E ve K vitaminleri açısından zengin olan kabak, magnezyum, demir, bakır, alfa ve beta karoten içeriyor. Bu sayede vitamin ve mineral açısından zengin bir öğünle beslenme sağlıyor. Ayrıca kabak detoksu tarifinde yoğurt alıyor. Yoğurt, protein, ceviz ise mineral sunuyor. 
  • Lifli içerik kabızlık gibi sorunları giderirken bağırsaklarının sağlıkla çalışmasına yardımcı oluyor. Ayrıca lif sayesinde kişiler kendilerini çok daha uzun süre tok hissediyor. 
  • Kabak detoksunda yer alan dereotu, kemiklerin güçlenmesine yardım eden kalsiyum açısından zengin. Hem lezzet hem de besleyicilik katarak tarifi renklendiriyor. 
  • Düşük kalorili olması, yiyeceğin kilo aldırmadan tokluk hissi vermesine imkan tanıyor. 
  • Detoks sürecinde kafein ve şeker gibi zararlı maddelerden uzak durmak vücudun temizlenmesine yardım ediyor. 
  • Kabak detoksu yapan kişilerin kan şekerleri ağır ağır yükselip düşüyor.  Bu sayede, yemek sonrası uyku, açlık ile ani enerji kaybı gibi sorunlar yaşamıyor. Daha dengeli hale gelen kan şekeri sayesinde detoks yapanlar, kendilerini gün boyu zinde hissediyor. Kan şekerini kontrollü olarak yükselttiği için ani acıkma krizleri yaşatmıyor. Kısa sürede acıkıyor ve elinin ayağının titrediğinden şikayet ediyorsan dikkat. Bu durumda, öğünlerinden kalitesiz karbonhidratları, unlu mamülleri ve şekeri çıkarmalısın. 
  • Sürekli aynı tip beslenmeyle karşı karşıya kalan beden daha hızlı sonuç veriyor. Zira, bir anda tek tip besin ile beslendiğinde metabolizma yanıt oluşturuyor.

Ayrıca detoks sırasında düzenli uyumalısın. Ek olarak, hafif egzersiz ve stressiz yaşam ile sonuç daha etkili oluyor. Sen de detoks sürecinde bedenini ve ruhunu arındırmak için yaşam tarzında basit değişiklikler yapabilirsin. 

Kabak Detoksu Yaparken Spor Yapılır mı?

Detoks yapılan 3 gün boyunca vücut su kaybedeceğinden çok ağır egzersizler yapmak doğru değil. Örneğin kardiyo veya koşu gibi yoğun enerji sarf edeceğin egzersiz programları yapmamalısın. Ancak uzun süre hareketsiz kalmak da önerilmiyor. 

"<yoastmark

Dilersen pilates, yoga, yürüyüş ve yüzme gibi sporlara yönelebilirsin. Mesela kabak detoksu süresince bir gün yoga kıyafetleri giyip kısa yoga rutinlerine başvurabilirsin. Benzer şekilde bir diğer gün yoga matı ve aksesuarlarını kullanarak, esnemeni sağlayacak kısa pilates egzersizleri yapabilirsin. Bir diğer gün yüzme ile bedenini rahatlatabilir veya Skechers’ın birbirinden konforlu kadın spor tişört ve eşofman ürünlerini giyerek yürüyüş yapmayı tercih edebilirsin. 

Skechers, çeşit çeşit spor giyim ve ayakkabı modelleriyle seninle. Dilediğin tişörtü, bisikletçi taytı veya ayakkabı modelini koleksiyon içinden seçerek hemen sipariş verebilir, detoks sürecini sporla destekleyerek vücuduna ihtiyacı olan özeni gösterebilirsin. 

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir