Kadınlar Günü’ne Özel Kadın Filmleri

Kadınlar Günü Film

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünyanın pek çok yerinde, kadınların dünyaya kattığı değer yeniden hatırlanıyor ve kadınların eşit yaşam hakları dile getiriliyor. Kadınların başarılarının, emeklerinin, haklarının yeniden gündeme geldiği bu özel günde, biz de senin için kadın temalı filmleri listeliyoruz. Kadınlar Günü vesilesiyle sen de kadın hikayelerini anımsayarak güçlü kadınlardan ilham alabilirsin. 

Kadınlar Günü’nde İzlenmesi Gereken Kadın Temalı Filmler

Kadın temalı filmlerin birçoğu kadınların dünyanın dört bir yanında fark yarattığı hikayeleri beyazperdeye taşıyor. Dünyayı değiştiren kadınların ve kadına dair kaleme alınan en özel filmlerin seçildiği kadın temalı filmler listemizdeki filmleri seninle paylaşıyoruz: 

Farkındalık Uyandırıyor: Ye Dua Et Sev 

Ele aldığı kadın hikayesiyle her an yeniden başlanabileceğini ispat eden, yeniden başlama cesareti veren Ye Dua Et Sev, Ryan Murphy’nin muzip dokunuşlarıyla zamansız filmler arasında yerini alıyor. Julia Roberts’ın başrolünde olduğu Ye Dua Et Sev, izleyicileri Amerika’dan İtalya’ya, Hindistan’dan Bali’ye sürülüyor. Elizabeth Gilbert imzalı kitaptan uyarlanan Ye Dua Et Sev, her izleyişte seyirciye yeni bir perspektif kazandırıyor. 

Kadın Filmleri
Kadın Filmleri

İlham Veren Bir Yaşam: Frida 

Ünlü ressam ve aktivist Frida Kahlo’nun yaşamını konu alan film; aşkın, özgürlüğün ve mücadelenin ikonu olan Frida’yı bizlerle buluşturuyor. 2002 yapımı olan film, döneminin tek kadın ressamı Kahlo’nun toplumsal cinsiyet eşitliği için örnek gösterilen yaşam savaşına şahit olmamız sağlanıyor. Düşünceleri, yaşamı, resimleri ve ilkeleriyle her kadının tanıması gereken ünlü ressamı filmde Salma Hayek canlandırıyor. Biyografik ve dram türündeki eser, kadınların yaşamda verdikleri eşitlik direnişini anlamak isteyen erkekler için de iyi bir seçim. 

8 Mart Kadın Filmleri
8 Mart Kadın Filmleri

Her Kadın İzlemeli: Kızarmış Yeşil Domatesler 

1991 yılının ikonik kadın hikayesi Kızarmış Yeşil Domatesler, Jessica Tandy, Mary Stuart Masterson ve Kathy Bates’i buluşturuyor. Hem dram hem de komedi nüanslı anlatısıyla güldürürken hüzünlendiren film, dostlukla değişen hayatları anlatıyor. Kadınların birbirlerine cesaret ve ilham vermesinin hayatta neleri değiştirebileceği filmle göz önüne seriliyor. Sade anlatımı, basit kurgusu ve etkileyici hikayesi, filmi kült kadın filmleri arasına yerleştiriyor. 

Kadın Filmi Önerileri
Kadın Filmi Önerileri

Düşündürücü Bir Kadın Filmi: Mona Lisa Gülüşü 

Julia Roberts, Kirsten Dunst, Maggie Gyllenhaal ve Julia Stiles’ı buluşturan Mona Lisa Gülüşü, bizleri 1952 yılının Amerika’sına götürüyor. İdealist bir kadının kendisine biçilen rollere karşı duruşunu anlatan filmde, ana karakter hemcinslerine farklı hayatların mümkün olduğunu ispat ediyor. Bir sanat tarihi hocasının hayatına mercek tutan Mona Lisa Smile bittiğinde yüzlerde yarım bir gülüş ve akıllarda birçok soru işareti bırakıyor. 

Kadın Filmi Öneri
Kadın Filmi Öneri

Kadın Filmleri Arasında Dikkat Çekici Bir İz: Yalnız Bir Kadın

Romantik komedi sevenleri 1978 yılından selamlayan An Unmarried Woman, Paul Mazursky yönetiminde filme alınıyor. Aldatıldığını öğrendikten sonra 16 yıllık evliliğine son veren bir kadının kendini adım adım yeniden inşa etmeyi öğrenmesini anlatan film, ikonik kadın filmleri arayan sinefillerin tercihi oluyor.

8 Mart Filmleri
8 Mart Filmleri

Boyutlar Arası Bir Başyapıt: Aaahh Belinda!..

Türkiye sinemasının kadını konu alan en ilginç filmlerinden biri olan Aaahh Belinda, Atıf Yılmaz imzasını taşıyor. 1986 yapımı filmde Müjde Ar, Macit Koper ve Yılmaz Zafer başrolleri paylaşıyor. Modern bir tiyatro oyuncusu Serap’ın oynadığı reklam sırasında boyut değiştirerek dünyalar arasında gidip gelmesi beyazperdeye konu oluyor. Farklı kadın karakterlerin yaşadığı sorunların anlatıldığı fantastik komedi filminin senaryosu ise Barış Pirhasan’a ait. 

Yerli Kadın Filmi
Yerli Kadın Filmi

Benzersiz bir Yol Filmi: Thelma ve Louise

1991 yapımı Thelma ve Louise, Ridley Scott rejisiyle akıllara kazınıyor. İki kadın karakterin çıktıkları bir yolculukta, değişimlerini ve birbirlerini nasıl değiştirdiklerini anlatan film, kadın hareketi için sinemada önemli bir eşiği temsil ediyor. İki kadının başlarının belaya girmesiyle içine düştükleri kaçıp kovalamaca, onları kendi hayatlarıyla yüzleştiriyor. Film, yıllar geçmesine rağmen hala 8 Mart’ta ilk akla gelen film olma özelliği taşıyor. 

Kadınlar Günü'ne Özel Kadın Filmleri
Kadınlar Günü’ne Özel Kadın Filmleri

Yıldızları Buluşturan Carol 

Cate Blanchett ve Rooney Mara gibi yıldızları buluşturan Carol, 1950’li yıllarda Amerika’da, New York’ta geçiyor. Fotoğrafçılık yapmak isteyen bir kadının boşanmayla değişen hayatının beyazperdeye taşındığı Carol, iki kadının kesişen yollarını konu alıyor. İki farklı sınıfa ait kadınlar, birbirleri ile hayat hakkında çok şey paylaşıyor. Oyunculuk, senaryo ve yönetmenlik başarısıyla ile Carol filmi, adeta bir sinema şöleni oluşturuyor. 

Kadınlar Gününe Özel Filmler
Kadınlar Gününe Özel Filmler

Gerçek Bir Hikaye: Skandal 

Yakın tarihe ait gerçek bir hikayeyi anlatan Skandal’da Nicole Kidman, Margot Robbie ve Charlize Theron rol alıyor. Bir haber kanalında kadınlara uygulanan şiddetin ve mobbingin dayanışmayla ifşa edilmesini anlatan film, 2019 yılında izleyiciyle buluştu. Oskar ödüllü Skandal, biyografik dram filmi olarak sınıflandırılıyor. 

Kadın Filmi Tavsiye
Kadın Filmi Tavsiye

Sosyal Medya Çağına Çarpıcı Bir Bakış: Hangi Kadın

Fransız aktris Juliette Binoche’un Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan filmi Hangi Kadın, sosyal medya çağında kadınlar üzerindeki gençlik ve güzellik baskısını göz önüne seriyor. Sanal dünyanın gerçek hayatı nasıl etkilediğini anlatan Hangi Kadın, 2019 yılında çekildi. Komedi ve dram öğeleri bulunduran Hangi Kadın, günümüzde gerçekten “her yaşın bir güzelliği var mı” sorusunu izleyicinin gündemine taşıyor.

En İyi Kadın Filmleri
En İyi Kadın Filmleri

Kız Çocuklarına 8 Mart Önerisi: Cesur 

8 Mart’ta aynı prenses hikayelerini izlemekten sıkılan çocuklara da bir sürprizimiz var. Bir prensesten beklenmeyecek ne varsa sinemaya getiren Cesur, güçlü, kendi kurallarını belirleyen, ayakları üstünde duran, kurtarılmaya ihtiyacı olmayan bir kız çocuğunu konu alıyor. Her kız çocuğuna 8 Mart’ta izletilmesi gereken Cesur’un Türkçe seslendirmesini ise Beren Saat yapıyor. 

Kadınlar Günü Filmi
Kadınlar Günü Filmi

Başarıda Kadın İmzası Var: Gizli Sayılar

Matematikçi siyahi kadınların bilim dünyasındaki devrimini konu alan Gizli Sayılar, NASA operasyonlarındaki kadın imzasını göz önüne seriyor. Kadın hareketinin köşe taşlarından biri olan Gizli Sayılar filmi, seyircilerini çekildiği 2016 yılından alıp yakın geçmişe götürüyor. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn’in adımlarının nasıl 3 zeki bilim kadınının yardımıyla atıldığını öğrenmek için bu filmi izleyebilirsiniz. 

8 Mart Filmler
8 Mart Filmler

Tam Bir Kadın Filmi: Julie ve Julia

İlham veren kadın filmleri seçkimizin en sıcak hikayelerinden biri olan Julie ve Julia, Meryl Streep ve Amy Adams’ı bir araya getiriyor. 2009 yılında çekilen film, yönetmen ve senarist Nora Ephron’un 2012’deki ölümünden önceki son filmi olma özelliği de taşıyor. Ünlü bir yemek yazarından (Julia) ilhamla kendini bir challenge’ın içinde bulan genç Julie; bir yılını, yemek kitabındaki tüm tarifleri yapmaya ve blog yazmaya adıyor. Eşzamanlı yürüyen iki hikayeyi anlatan filmde, bir ünlü yemek yazarının geçmişine bir bloggerın günümüzdeki çabasına odaklanılıyor ve ortaya keyifli bir kadın filmi çıkıyor. 

Kadınlar İçin Film
Kadınlar İçin Film

Eğer daha fazla öneri, karantinada izlenmesi gereken kült filmler arıyorsan Skechers Blog’ta yer alan diğer önerilere göz gezdirebilirsin. İyi seyirler… 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir