Kapsül Gardırop Listesi – Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?

Kapsül Gardırop Listesi

Minimalizm akımı bir modadan fazlasını, bir yaşam felsefesini hayatımıza getiriyor. Azla yaşamak, az tüketmek olarak özetlenebilecek minimalizm, giyim alışkanlıklarına da sirayet ediyor. Minimal şıklık, kapsül gardırop kavramını jet hızıyla trend halinde yıldızlaştırıyor. Tüketim kültürüne karşı bir başkaldırıyı ifade eden kapsül gardırop akımı, modanın tüm kurallarını yeniden belirliyor. Rahatlık ve kullanışlılık ön plana çıkarken temel parçaların değeri yükseliyor. Aksesuarlar kombinlerin başrollerine geçiyor. Eşyaların yarattığı kaostan özgürleşmeyi amaçlayan yeni nesil gardıroplar, az ve öz olanın izini sürüyor. 

Kapsül Gardırop Nedir?

1970’li yıllarda İngiltere’de ortaya çıkan kapsül gardırop konsepti, milenyum çağındaki yükselişiyle yeni yeni tanınıyor. Susie Faux adındaki butik sahibinin bulduğu kapsül gardırop kavramı, modası geçmeyen, zamansız parçaların oluşturduğu koleksiyonu ifade ediyor. Kişinin tarzına uygun temel parçalara sahip olmasına, rahat hissetmesine ve kaliteli ürünlerin uzun süre kullanılmasına dayalı olan bu gardırop düzeni, kıyafetlerin farklı şekillerde tekrar tekrar kombinlenebilmesine ve dönüşümlü olarak giyilebilmesine bağlanıyor. 

“Ne giyeceğime karar veremiyorum”, “Dolapta her şey üstüme geliyor”, “Çok kıyafetim var ama giyecek hiçbir şeyim yok” diyenlerin çözümü olan fikir, bir giyim trendinden çok yaşam tarzını vurguluyor. “Çok ama gereksiz, rahatsız, kalitesiz kıyafetlere sahip olmak mı, yoksa kaliteli, konforlu, kullanışlı az sayıda kıyafetle dolabı hazırlamak mı” sorusu, kapsül gardırop akımının temelinde yer alıyor. Peki sence hangisi? Eğer tercihin rahatlık, kalite ve kullanışlılıktan yanaysa kapsül gardırop oluşturmanın sırlarını öğrenebilirsin. Üstelik kapsül gardırop sahibi olmanın birçok faydası bulunuyor. 

Kapsül Gardırop Nedir?
Kapsül Gardırop Nedir?

Kapsül Gardırop Faydaları

  • Evinde, dolabında daha çok boş yer kalıyor. 
  • Gereksiz kıyafetler ihtiyaç sahiplerine bağışlanıyor. 
  • Her gün ne giysem derdi sona eriyor, kullanıcılar birkaç dakika içinde kombinlerini hazırlayarak güne adım atabiliyor. Kış kombinleri için daha fazla ipucuna ihtiyacın varsa Skechers’ın önerilerini okuyabilirsin. 
  • Kapsül gardırop sahibi olmak tasarrufu da beraberinde getiriyor. Kaliteli ürünlere verilen ücretler, uzun süre kullanım sağladığı için her alışveriş gönül rahatlığı ile sonlanıyor. 
  • Rahat hissedilen kıyafetler, kişilere öz güven kazandırıyor. 
  • Alışverişe ayrılan zaman, şimdi yeni hobiler için kullanılabiliyor. 
  • Bol takı, aksesuar,  spor şapka kullanılarak kombinler yenileniyor. Küçük eklentilerin büyük farklar yaratabildiği bir hayat dersi olarak kapsül gardırop sahiplerince öğreniliyor. 
  • Temel parçalarla kombin yapmak, aksesuarlarla kombinlere yeniden hayat vermek kişilerin yaratıcılıklarını pekiştiriyor. Sneakers kombinleri bu konuda ilham verebiliyor. 
  • Nasılsa giyerim, zayıflayınca kombinlerim diye dolapta bekleyen kıyafetlerin oluşturduğu estetik kaos ve rahatsız edici vicdan azabı sona eriyor. 
  • Zamansız parçalar her daim trend görünmenin yolunu gösteriyor.  
Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?
Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?

Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?

Kapsül gardırop oluşturmadan önce kişiler, ufak bir tasarlama sürecine giriyor. “Benim tarzım ne?”, “Hangi parçaları daha çok giyiyorum?”, “Hangileriyle rahatım?”, “Hangi markalar benim için konfor sağlıyor?” gibi soruların dürüstçe cevaplanması, kapsül gardırop listesi oluşturmadan önce gerekli görülüyor. Bu süreçte, dolapta yer alan eskimiş, giyilmeyen, fazlalık hissi uyandıran, sevilmeyen, bedene uygun olmayan, bir gün giyilecek umuduyla yıllardır bekleyen kıyafetler ayrılıyor. (Onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilir veya geri dönüşüme verebilirsin.) 

Tarzını belirlemek için dolabındaki favori parçaları incelemen, kapsül gardıroplarıyla ünlü bloggerları biraz stalklaman, pinterest ve instagramdan ilham alman yetiyor. Başta çok zorlu gibi görünse de, ihtiyaçlara odaklanılarak yapılan bu eleme hızla tamamlanıyor. Ardından bir liste oluşturularak eksiklerin tamamlanmasına sıra geliyor. Gerçek ihtiyaçlarını listeleyerek dolabını az sayıda ürünle dolu olan ama çok daha kullanışlı bir hale getirebilirsin. Vücut tipine göre giyinme önerilerini dikkate alarak seni mükemmel gösterecek kıyafetlerden bir kapsül gardırop hazırlayabilirsin. 

Kapsül Gardırop Listesi

Dört mevsim kullanılabilecek kapsül gardırop ürünleri şöyle sıralanıyor: 

  • Üst parçalar: Basic tişört, bluz, gömlek, triko kazak, kalın örme kazak, sweatshirt, mont ve ceket ürünlerinden edinebilirsin. Mümkün olduğunca az desenli, kolay kombinlenebilir tasarımlara öncelik vermelisin. Spor yapıyorsan listeye bir de spor tişört ve tayt eklemeyi unutmamalısın. 
  • Alt: Bir denim pantolon, bir eşofman, siyah dar paça pantolon, mini etek, kalem etek alarak alt giyim parçalarını dolabına ekleyebilirsin. 
  • Ayakkabı: Dolabında muhakkak beyaz spor ayakkabı, siyah bir sneaker, kışlık bot ve yazlık sandalet bulundurmalısın. Basış sorunun varsa ortopedik ayakkabı da alabilirsin. Klasik giyiniyorsan bir stiletto ve bir de çizme alarak ayakkabı ihtiyaçlarını karşılayabilirsin. 
  • Çanta: Siyah ve kahverengi iki klasik çanta, bir sırt çantası ile kapsül gardırobun tamam. 
  • Diğerleri: Kışlık ve yazlık iki elbise almak kurtarıcı olabiliyor. Özellikle mini siyah bir elbisenin her kadının dolabında bulunması öneriliyor. Atkı, fular, bere, şapka, eldiven ve kemerde özgürsün, onlarla kombinlerini çeşitlendirebilirsin. Takılarda gösterişli parçalar seçmek daha fazla tercih ediliyor. Kıyafetlerde tercih sadelikten yana olduğu için takılarla kombini göz alıcı kılmak kapsül dolap sahiplerinin sırrı oluyor. Kıyafet seçiminde vücut tipi de büyük önem taşıyor, vücut tipine göre giyinme ipuçlarını değerlendirebilirsin. 

Beyaz Spor Ayakkabı
Beyaz Spor Ayakkabı

Kış için Kapsül Gardırop Önerileri

Dolabında mevsim geçişlerinde rahatlıkla giyebileceğin ince bir triko bulunmalı. Siyah ve gri gibi kolay kombinlenebilir renklerdeki bu ürünleri, fularlar ve şık şallarla tamamlayabilirsin. Siyah bir kaşe kaban ve renkli bir şişme mont, hem sportif hem de şık zamanlarda dış giyim ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Kışlık aksesuar olarak birkaç çeşit eldiven, bere, şapka, atkı almayı unutmamalısın. Onlarla kombinini renklendirerek yeni bir sen yaratabilirsin. Kışlık dolaplarda opak çoraplar da önemli yer ediniyor. Kadınlar, rengarenk çorapları kombinin yıldızı yaparak dikkatleri bacaklarına çekiyor, böylece basic diğer parçalar, şık kombin içinde tamamlayıcı birer unsur haline geliyor ve sık sık giyilebiliyor. 

Yaz için Kapsül Gardırop Önerileri

Yazın günlük giyimde rahatlığın sırrı olan pamuklu kumaşlar, dolapta muhakkak bulunuyor. Pamuklu bir beyaz, bir de siyah tişörtün varsa yazı rahatlıkla geçirebilirsin. İnce askılı atletler, mini şortlar, etekler ve sandaletle konforlu ve şık bir yaz seni bekliyor. Kadın veya erkek tüm kapsül gardırop sahipleri, yazın güneşten koruyan spor şapka çeşitlerinden birden çok sayıda almayı öneriyor. Birkaç spor ayakkabı ve terlikle yazlık kapsül koleksiyon tamamlanıyor. Basic parçalar, geçmeyen trend etkileriyle sezonun en şık kadın ve erkeklerini ilan ediyor. 

Skechers Spor Çanta
Skechers Spor Çanta

Kapsül Gardırop ile Kombin Önerileri

Kapsül gardırop sahipleri genellikle dolaplarını 3 veya 6 aylık periyotlarla, mevsim gereklerini göz önüne alarak güncelliyor. Her dönem için 33 parça bulunuyor. Uyumlu, kolay kombinlenebilir renklerdeki kıyafetler, aksesuarlar alınarak dolapta gereksiz, zor kombinlenebilir eşyalara yer olmadığı hatırlatılıyor. Ev giyim ürünleri bu 33 sayısının dışında bırakılıyor. Sık sık değiştirilen pijamalar ve iç giyim ürünleri kapsül gardıropların dışında bulunuyor. 

Rahatlığın, şık hissetmenin öne çıktığı bu trendle beraber, kişiler yaratıcılıklarını da sergiliyor. Kullanışlı sportif mont, sadece bir şapkayla smart casual tarza uygun hale gelebiliyor. Kapsül gardırop için öneride bulunanlar, kombin hazırlarken renk uyumunun izinden gidilmesini ve şıklığın aksesuarla sağlanmasını öneriyor. Her parçanın doğru kombin ile her yerde giyilebileceğini ispat eden trend, düz siyah bir atleti dantel eldivenlerle tamamlayarak şık bir gece kombini haline getirebileceğin yeni bir moda bakışının ürünü. 

Skechers temel parçaların bolca bulunduğu, sade şıklığın baz alındığı, uzun ömürlü ve şık koleksiyonu ile seni bekliyor. Sen de hem rahat hissedeceğin hem de şık görüneceğin spor giyim ve ayakkabı modellerini Skechers’ta bulabilir, kapsül gardırobun rahatlığını Skechers ile artırabilirsin. Aradığın zamansız, konforlu ve kaliteli ürünleri Skechers.com.tr’de ve Skechers mağazalarında bulabilirsin. 

You May Also Like

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

slim fit nedir

Slim Fit Nedir?

Sevgililer Günü Mont Hediyesi

Sevgililer Günü Hediyeleri İçin Mont Önerileri

Yeni Sezon Trend Kadın Sneakers Modelleri

Yeni Sezon Trend Kadın Sneakers Modelleri

1 thought on “Kapsül Gardırop Listesi – Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir