Kışın Koşuya Çıkarken Nasıl Giyinilmeli?

Kışın Koşuya Çıkarken Nasıl Giyinilmeli?

Kış koşuları, hem kışın hareketsiz kalmamak hem de form tutmak için doğru seçim… Ancak kış aylarının soğukları, egzersizin konforuna gölge düşürebiliyor. Soğuk, nem, yağış, don gibi kış şartlarına karşı hazır olarak koşuya çıkmak, konforla egzersizlerini tamamlamak ister misin? Eğer yanıtın evet ise sen de önerilerimize kulak verebilirsin. 

Nefes alan kıyafetler, dengede vücut ısısı, kuru ayaklar ve giysiler ile sen de kendini dışarı atabilir, koşarken kendini güvende ve rahat hissetmek için Skechers ürünlerinden faydalanabilirsin. Öncesinde dilersen kış koşularının faydalarına değinelim: 

  • Kışın düzenli koşmak, bağışıklık sisteminin olağan fonksiyonunun gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Vücut direncini güçlendiriyor.
  • Özellikle gecelerin uzun olduğu, günün çoğunun karanlıkta geçtiği kış günlerinde iyi hissetmek bir hayli zorlaşıyor. Koşu ise hem temiz havanın etkisi hem de egzersiz sayesinde salgılanan hormonlar aracılığıyla mutlu hissetmeyi kolaylaştırıyor. 
  • Düzenli koşu toksinlerden arınmaya yardımcı oluyor. Kışın yoğun iş yaşamı nedeniyle düzensiz beslenme, hava kirliliği gibi sebeplerle artan toksin miktarı, terlemeyle beraber dışarı atılıyor. 
  • Dört mevsim koşmak daha iyi kondisyon sağlıyor. Hem beden kondisyonu hem de akciğer ve kalp durumu, kış koşularıyla iyileşiyor. Kan dolaşımı ve metabolizma hızlanıyor. 
  • Kışın alınan kilolar, yerini koşuyla kilo korumaya bırakıyor. Yazın fit görünümünü kış aylarında da korumak kolaylaşıyor. 

Tüm bu faydaları yaşamında hissetmek için sene de vakit kaybetmeden kış koşusu hazırlıklarına başlayabilirsin. Elbette, söz konusu zorlu havalarda egzersiz olduğunda öncelikle kıyafet ve aksesuar seçimlerini belirlemelisin. Peki kışın koşuya çıkarken nasıl giyinmeli? 

Kışlık Koşu Kıyafetleri 

Kışın açık havada yapılan sporlar için kat kat giyinme prensibini uygulamalısın. Kalın tek bir kıyafet yerine, farklı özelliklerde kat kat kıyafetler giymelisin. Böylelikle, değişen hava durumuna karşı hazırlıklı olabilir, dilediğin zaman üstünü çıkarıp giyerek duruma adapte olabilirsin. Kat kat giysi önerilerimizi incelemek ister misin? 

  • Kıyafet detaylarına gelmeden, iç giyim için önerilerimizi dikkate almalısın. Koşu için seçeceğin iç giyim ürünlerinin esnek olmasına özen göstermelisin. Yumuşak kumaşlı ve spor için özel üretilen iç giyim tasarımlarını tercih edebilirsin. 
  • İlk kata, yani teninle temas edecek katmana termal kıyafetleri alıyoruz. Kışın seni sıcak tutacak termal içlik modellerini ilk kat olarak koşu kombinlerine dahil edebilirsin. Kıyafetlerin ısı yalıtımı yapmasına özen göstermelisin. 
  • İkinci kata hafif, ince görünen, nem transferi sağlayan ve sıcak tutan uzun kollu tişörtleri giymelisin. Özellikle rüzgar koruması sağlayan ve nem transferi vadeden kumaşları tercih edebilirsin. Alt kıyafet olarak termal taytlar ve spor pantolonlar seni bekliyor. Spor için özel tasarlanan, koşu sırasında kasları destekleyen pantolonlardan veya spor taytlardan dilediğini kombinlere dahil edebilirsin. 
  • Üçüncü kat olarak şişme yelekleri ve montları kullanabilirsin. Dilersen onun yerine yağışsız havalarda polar üstlerden de giyebilirsin. Ancak polar kumaşların nemle beraber ağırlaşacağını aklında tutarak hava durumuna göre kıyafet seçmeye dikkat etmen gerekiyor. 
  • Son olarak aksesuarlarla kombinin tamamlamalısın. Bere, bel çantası, kadın veya erkek outdoor ayakkabı modelleriyle kombinini mükemmelleştirebilirsin. 
Kışlık Koşu Kıyafetleri 
Kışlık Koşu Kıyafetleri

Kombin önerilerimiz bu kadarla sınırlı değil. Hangi parça nasıl seçilmeli, koşu için kıyafetlerde hangi özellikler aranmalı, tüm detaylarıyla öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsin. 

Bere Olmazsa Olmaz!

Kış koşularının vazgeçilmezlerinden biri kuşkusuz bereler oluyor. Ancak kullanıcılar, günlük yaşamda kullandıkları yün berelerdense koşu sırasında farklı tasarımları tercih ediyor. Kışın koşuya çıkarken giyilmesi gereken berelerin su itici özellik göstermesi gerekiyor. Ayrıca hafiflik ve fonksiyonellik de aranan özellikler arasında yer alıyor. Bu bilgiler ışığında, kullanıcılar bere olarak kullanılabilen boyunluklara rağbet gösteriyor. Buna ek olarak berelerin başı sıcak tutması, ısı yalıtımı sunması, kulakları örtmesi ve dayanıklılık vadetmesi gereklilikler arasında sayılıyor. 

Kışın koşu yaparken bere kullanmanın birden çok avantajı var. Öncelikle, soğukta bere takarak vücudunuzu sıcak tutabilirsin. Ayrıca, bere sayesinde saçların o gün kötü dahi olsa, onları görünmez kılabilir, her an bakımlı ve şık görünebilirsin. Bereler, kış stilini zenginleştirmek için mükemmel seçim, öyle ki onları klasik kıyafetlerle de spor yaparken egzersiz kombinleriyle de kullanabilirsin. Buna ek olarak, cildinin nemini korumasına yardımcı olabilirsin, soğuk nedeniyle çatlayan, kuruyan ve nemini kaybeden cildini bereyle koruyabilirsin. Bir de berelerin güneşten koruma etkisi var, saçlı derinin güneşten yanmasını önleyen bereler sayesinde kar ve güneş yanıklarından zahmetsizce korunabilirsin. 

Outdoor Mont

Soğuk havalarda aktif yaşamı mümkün kılan outdoor giyim ürünleri, koşu için de kullanışlı kıyafetler arasında yerini alıyor. Elbette bu parçaların başında outdoor montlar geliyor. Koşu sırasında vücudunu soğuktan, rüzgardan ve yağış nedeniyle oluşan nemden korumak için sen de şişme montları tercih edebilirsin. Outdoor mont modellerinin sıradan kabanlardan birçok avantaj ile farklılaştığını bilmelisin. Kaşe montlar ağır ve nem çeken özellikteyken outdoor modeller hafif ve dayanıklı nitelik vadediyor. Kullanıcılara maksimum ısı koruması ve kuruluk sağlamak üzere tasarlanan ürünler, sağlamlık ve hareket özgürlüğü beklentilerine de fazlasıyla yanıt veriyor. 

Trekking Ayakkabısı Vazgeçilmezimiz!

Kışın tempolu yürüyüş yapmak isteyenler soluğu trekking ayakkabısı reyonlarında alıyor. Doğada vakit geçirmenin en konforlu halini yaşatan modeller, zorlu şartlarda bile rahat hissetmeye imkan tanıyor. Hafiflikleri, yer tutuşu sağlayan taban özellikleri, şok etkisini emen orta taban teknolojileri, ayağın şeklini alan iç tabanları ve vücut yükünü ayağa eşit yayan denge sağlayıcı teknolojileriyle trekking ayakkabıları her sporseverin dolabında olmayı hak ediyor. Enerji dönüşü sağlayarak daha verimli egzersizlere imkan tanıyan erkek ve kadın outdoor ayakkabılar, daha az yorgunluk hissiyle daha uzun yürüyüşlere imkan tanıyor. 

Bere Olmazsa Olmaz!
Bere Olmazsa Olmaz!

Rahat Koşu Ayakkabısı

Eğer kışın koşuya hız kesmeden devam etmek, hazır parkurlarda soğuğa meydan okuyarak ilerlemek istiyorsan tercihin koşu için hazırlanan su geçirmez ayakkabı modelleri olmalı. Koşu dinamiğine uygun hazırlanan tabanlar, ayakları ve kasları destekleyerek her adımda güvenle ilerlemene yardımcı oluyor. Hızlı tepki veren orta taban yastıklamaları, parametrik taban ile denge kontrolü, üst düzey nefes alabilirlik ve yumuşak geçişler sağlayan taban yapılandırması Skechers koşu modellerinde seni bekliyor. Eğer hava koşullarına karşı daha üstün koruma arzu edersen erkek outdoor bot tasarımlarına da yönelebilirsin. Sıcacık hissetmen için tasarlanan botlarla spor ayakkabı konforunu dört mevsim yaşamak elinde. 

Kışın koşuya çıkarken nasıl giyinmen gerektiğini artık biliyorsun. Kat kat kıyafetlerin, sportif tarzın, teknoloji ürünü ayakkabıların ve fonksiyonel aksesuarlarınla sen de bu kış her adımda konforu deneyimleyebilirsin. Daha rahat, havalı ve iyi hissedeceğin koşu rutini için parkurda seninle koşmamızı istersen Skechers hep yanında. Yalnız ayakkabılarında değil, kıyafet ve aksesuarlarında da Skechers kalitesini an be an yaşamak için sipariş vermen yeterli. “S” logosuyla kalitenin işaretini veren tasarımları, geniş koleksiyonda inceleyebilir zaman kaybetmeden favori ürünlerini sipariş verebilirsin. Hayatın tadını dört mevsim çıkarman, dış etkenlerin spor rutinine engel olmaması için tasarlanan koşu ürünleriyle kondisyonunu daha da yükseltmeye hazır mısın?

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir