Kışlık Ayakkabı Nasıl Seçilir? Kışlık Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kışlık Ayakkabı

Kış gelirken ayaklarımızı sıcacık tutacak kışlık ayakkabı modelleri vitrine çıkıyor. Uzun çizmeler, kısa bootieler, postallar ve spor ayakkabılarla şenlenen vitrinlerde Skechers modelleri şıklıklarıyla ayırt ediliyor ve kullanıcılarına konforlu bir kış vadediyor. Sen de kış için dolabını hazırlamaya başladıysan, kışlık ayakkabı seçimi için ipuçlarını takip ederek senin için en iyi seçimi yapabilirsin. 

Kışlık Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Kış mevsimi için ayakkabı seçerken öncelikle sağlık ve güvenlik gözetiliyor. Ayakların soğuk havalarda bile ideal ısıda olmasını sağlayan, yağışlara meydan okuyan su geçirmez ayakkabı seçenekleri kış için en ideal seçimleri oluşturuyor. Kış günlerinde hemen hemen her gün sana eşlik edecek modellerin zorlu hava koşullarında konfor sağladığından emin olmalısın. Yer tutuşundan ayağı rahat hissettirmesine, verdiği sıcaklık hissinden hafifliğine kadar ayakkabıların birçok özelliğini göz önünde bulundurmalısın. 

Kışlık Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kışlık Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kışlık ayakkabı seçerken denemek öneriliyor. Ayakkabı seçerken önem taşıyan birkaç ipucu şöyle sıralanıyor: 

  • Uzun bir yolculuktan sonra ayakkabı denememelisin. Doğru ayakkabı numarasını bulabilmek için sıradan bir günde ayakkabı seçmen gerekiyor. 
  • Ayakkabıyı giydiğinde hem sağ hem de sol teklerinin ayağa tam olması gerekiyor.
  • Elbette, ayakkabı denerken kışlık çorap giydiğinden emin olmalısın. Böylelikle çorapla beraber ayakkabının dar gelme riskini ortadan kaldırabilir, senin için en uygun ayakkabı numarasını bulabilirsin.
  • Özellikle çizme gibi uzun modeller deniyorsan, rahatlık hissinden emin olmak için eşofman veya pantolon yerine etek, şort, tayt veya elbise giyebilirsin. Pantolon kumaşının yarattığı kalınlık, çizmenin küçük geldiği yanılgısı oluşturabiliyor. 
  • Tabanların zemin tutuşunu denemek için uygun zeminlerde birkaç adım atabilirsin. 
  • Ayakkabıların su geçirmezlik düzeyini markaların model hakkında sunduğu bilgilerde bulabilirsin. Suya dayanıklılığa dair bilgi almak için ürünün web sitesindeki bilgileri dikkatle incelemelisin. 

Kışlık Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kışlık ayakkabı seçimine gereken özen gösterilmediğinde, kişiler günlük yaşamlarında rahatsızlık hissi ile baş başa kalıyor. Örneğin çok ağır modeller giyildiğinde, ayaklarda ağrı ve sızı hissedilebiliyor. Benzer bir şekilde ucu çok dar ve sivri burunlu botlar da parmak tendonlarına zarar verebiliyor ve ayak sağlığı için sorun oluşturabiliyor. Üstelik ayak kemeri ve tabanının desteklenmemesi, ortopedik sorunlara davetiye çıkartıyor. Benzer bir şekilde, orta taban desteklerinin yetersizliği sert hareketlerde sakatlanmalara yol açabiliyor. Buna ek olarak kışın yağışlardan dolayı kayganlaşan zeminlerde yeterli zemin tutuşu göstermeyen ayakkabılar, düşme, kayma gibi problemler yaşamaya neden olabiliyor. 

Kışlık Ayakkabı Nasıl Olmalıdır?
Kışlık Ayakkabı Nasıl Olmalıdır?
  • Kışlık ayakkabı seçerken, tasarımın kaliteli materyallerden üretildiğinden ve özenli işçilik ürünü olduğundan emin olmalısın. Ancak bu şekilde dayanıklılığı garanti altına alabilirsin. 
  • Ayakkabıların sıcak tutması için astar özelliklerini incelemelisin. 
  • İç ve orta taban desteklerine bakmalı, yastıklama ve tamponlama özelliklerine dikkat etmelisin. 
  • Alt taban materyaline bakmalı ve zemin tutuşunu test etmelisin. 
  • Nefes alabilir özellik sunan paneller, malzemeler kullanıldığından emin olmalısın. 
  • Su geçirmezlik gibi ek özellikler arıyorsan, markaların su geçirmezlik düzeyiyle ilgili sunduğu bilgileri muhakkak okumalısın. 
  • Kışın zorlu şartlar nedeniyle ayakkabının bakıma daha sık ihtiyacı olabiliyor. Bakım önerilerine dikkat ederek kolay temizlenebilen seçeneklere yönelebilirsin. 
  • Yılın modasına uygun estetik seçenekleri öncelikli olarak değerlendirebilirsin. 
  • En çok giydiğin, en sevdiğin dış giyim ürünleri ile uyumlu renk ve dokulardaki ayakkabıları tercih edebilirsin. 
  • Ayakkabıların gün boyu ayağında olsa dahi rahatsızlık yaratmayacak kadar konforlu olmasına özen göstermelisin.
  • Ayakkabıyı giydiğinde parmaklarının ayakkabının ön kısmına değmemesi gerekiyor. 
  • Bağcıkları bağladığında ayakkabının ayağına kolaylıkla tutunması ancak çok fazla sıkmaması doğru ayakkabının işareti sayılıyor. 

Kışlık Ayakkabı Nasıl Olmalıdır?

Kışlık ayakkabıların sahip olması gereken özellikler aslında çok net. Öncelikle kışlık ayakkabılar kesinlikle hafif olmalı, zira ağırlık hem gün içinde daha çabuk yorulmana hem de sızı çekmene neden olabiliyor. Ayrıca kışlık ayakkabıların ayaklarını sıcak tutmalı da gerekiyor. Bunun yanında havasız bırakmaması ve uzun saatler giyilse bile rahatsızlık hissettirmemesi önem taşıyor. Kışlık ayakkabıların kesinlikle yer tutuşunun sağlam, taban desteklerinin yeterli düzeyde olması gerekiyor. Dayanıklı ve uzun ömürlü olması ise kışlık ayakkabılarda aranan bir diğer özellik olarak dikkat çekiyor. Tüm bilgiler ışığında kışlık ayakkabı seçerken tüm özellikleri incelediğinden, ayakkabıdan beklentilerini dikkate alarak seçim yaptığından emin olman gerekiyor. Özenle alışveriş yaptığında sen de kolaylıkla senin için en iyi kışlık ayakkabıyı bulabilirsin. 

Kışlık Ayakkabı Nasıl Saklanır?

Kışlık ayakkabıları yaz aylarında uzun süre giymemek üzere kaldırıyorsan, içine muhakkak kalıp koymalı ve şeklinin korunmasına yardımcı olmalısın. Eğer kalıbın yoksa, evdeki fazlalık kağıtlardan dolgu yapmayı deneyebilirsin. Ayakkabıları orijinal kutularında, tozla temas etmeyecek şekilde depolamalısın. Kesinlikle ağırlık altına yerleştirmemeli ve direkt güneş ışığı ile temas ettirmemelisin. 

Kışlık Ayakkabı Nasıl Saklanır?
Kışlık Ayakkabı Nasıl Saklanır?

Kışlık ayakkabıları, giydikten sonra muhakkak havalandırmalı ve birkaç gün arayla yeniden giymeyi alışkanlık haline getirmelisin. Düzenli olarak açık havada havalandırılan ayakkabılar daha uzun süre ilk günkü formunu koruyor. Havalandırdıktan sonra, erkek veya kadın bot modellerini ayakkabılığa yerleştirerek muhafaza edebilirsin. Ancak kesinlikle ayakkabıları üst üste koymamalı ve formunun bozulmasına neden olacak darbelerden korumalısın.  

Botları kullanırken ve bakım sırasında dikkat etmen gereken noktalar bulunuyor: 

  • Ayakkabıları muhakkak çorapla beraber giymelisin. Çorapsız giyilen ayakkabıların iç astarı daha çabuk deforme oluyor ayrıca sürtünme ve nem nedeniyle bakteri üreyerek kokuya neden olabiliyor. 
  • Botları kirlendiğinde çamaşır makinesinde yıkamamalı, ayakkabı bakımı için özel tasarlanan spreylerle temizliğini yapmalısın. Ayakkabı temizleme spreyleri ve bez ile temizliği yapabilir, zorlu kirler için hafif kıllı bir diş fırçası kullanabilirsin. Temizlik ürünlerini seçerken ayakkabının malzemesine ve rengine uygun olmasına özen göstermelisin. 
  • Temizlenen ayakkabıları açık havada kuruttuktan sonra muhafaza edeceğin dolaba alabilirsin. 
  • Kurutma aşamasında direkt güneş ışığından uzak tutmalı, kalorifer ve soba yanı gibi direkt ısı temasına neden olacak alanlara yaklaştırmamalısın. Bot modellerini gölgede, açık havada, oda sıcaklığında kurutabilirsin. Kurutma için kurutma makinesi kullanmamalısın. 
  • Ayakkabıları giyip çıkarırken bağcıkların açılması gerekiyor ve kesinlikle ayakkabıların fort kısmına basılmaması önem taşıyor. Modelleri giyerken çekecek kullanmayı ihmal etmemelisin. 

Kışlık Ayakkabı Tabanı Nasıl Olmalıdır?

Kış şartları gereği kışlık ayakkabıların tabanlarının kaymayan kauçuk veya köpükten imal edilmesi gerekiyor. Alt tabanda girintili çıkıntılı tasarım kullanılması taban tutuşunu artırıyor. Bu nedenle dişli tabanlar kullanıcılar için avantaj sağlıyor. Ayrıca tabanda yer alan destekler, kalınlık, ayakkabının ısı yalıtım düzeyini yükseltiyor. Bu nedenle çok ince tabanlı çeşitler kışın tercih edilmiyor. Tabanda bulunması gereken diğer özellik ise esneklik oluyor. Kullanıcıların her hareketine eşlik etmesi beklenen modeller, günlük hareketler sırasında ayağın aldığı şekillere esneklikle tam uyum sağlayabiliyor. Bunun yanında, kışlık ayakkabı tabanlarının ayağın şekline uygun iç tabanlarla tamamlandığından emin olmalısın. Ancak doğru iç taban desteği ile kışlık modellerde rahatlığı deneyimleyebilirsin. 

Kışlık Ayakkabı Tabanı Nasıl Olmalıdır?
Kışlık Ayakkabı Tabanı Nasıl Olmalıdır?

Skechers kışlık modellerinin yanı sıra sportif kadın ve erkek outdoor ayakkabı seçenekleriyle de ayakkabıda konfor arayanların tercihi oluyor. Dünyada spor ayakkabılarıyla tanınan Skechers, dört mevsim ayakkabıda rahatlık sunan alternatifleriyle her yaştan kullanıcıya konfor vadediyor. Sen de birbirinden havalı ve rahat hissettiren kışlık opsiyonları Skechers kış koleksiyonunda bulabilir, kolaylıkla sipariş verebilirsin. 

You May Also Like

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Işıklı Ayakkabılar ve Led Işıklar 

Skechers Işıklı Ayakkabı Pil Değişimi

karbon taban

Karbon Tabanlı Koşu Ayakkabısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir