Koşu Bandında Koşacaklar İçin Ayakkabı Seçimi

Spor Yapmanın Faydaları

Daha sağlıklı bir yaşam için spor yapmak oldukça önemlidir. Çünkü spor, sağlık açısından çok faydalı bir aktivitedir. Sporun faydaları;

  • Spor, kalp rahatsızlığı riskinizi minimize ederek sizin daha sağlıklı bir hayat sürmenizi sağlar.
  • Spor yapan insanlarda yüksek tansiyon görülme olasılığı azalır.
  • Daha fit bir görünüm sağlar. Bu da sizin daha rahat hareket etmenizi beraberinde getiren bir etmen olarak yaşam kalitenizi artırır.
  • Dinçlik verir ve böylece günlük aktivitelerinizi daha çok keyif alarak yaparsınız.
  • Spor yapan insanlar mutluluk hormonu salgıladığı için bu kişilerde depresyona girme riski azdır.
  • Hayatlarında sporu bir rutin haline getiren kişilerin daha rahat uykuya daldığı bilinen bir gerçektir.

Koşu Bandında Koşmak

İnsanların doğada koşmak yerine koşu bandında koşmalarının birbirinden farklı sebepleri vardır. Bu sebepler;

  • Koşu bandında her mevsim koşulabilir. Koşu bandınızla kışları spor salonunuzun ya da evinizin sıcak ortamında yazları da yine spor salonunuzun ve evinizin klimalı ve serin ortamında istediğiniz gibi koşabilirsiniz. Dışarıdaki havanın çok güneşli ya da çok karlı olduğunu düşünmeniz gerekmez.
  • Çok kalın kıyafetlerle koşmak yaptığınız spordan aldığınız verimi düşürecektir. İnsanların koşu bantlarını tercih etme sebeplerinden biri de; koşu bandında koşarken istedikleri kıyafetleri giyebilme özgürlüklerinin olmasıdır.
  • Bugün koşuyu hayatlarında bir rutin haline getiren kişilerin büyük bir çoğunluğunun evlerinde koşu bandı vardır. Bu da insanların koşu bandında koşmayı tercih etme sebeplerinden biridir. Çünkü spor yapmak isteyen kişi her an evinden çıkmak istemeyebilir. Böyle bir durumda da koşmak için ilk tercihi koşu bandı olur.
  • Koşu bandının üzerindeki sayaçlar sayesinde yaptığınız sporla yaktığınız kalori miktarını belirlemeniz oldukça basittir. Kalorileri rahatlıkla sayabilme imkanı spor yaparken ne kadar enerji harcadığını merak eden insanların koşu bandında koşma sebebidir.
  • Koşu bandının sahip olduğu özelliklerden bir diğeri de üstünde koşan kişinin onu istediği eğimde ayarlayabilmesidir. Eğim verme özelliğinden yola çıkarak örneğin yokuş yukarı koşarak daha çok kalori yakmak isteyen kişiler koşu bandının bu özelliği sayesinde onunla koşmayı tercih ederler.
  • Her yerde koşuya uygun bir zemin bulunabileceğinin garantisi yoktur. Bazı bölgelerin zemini çok sertken bazı bölgelerin zeminleri de çok yumuşaktır. Bu özelliklerdeki bölgelerde yaşayan kişiler için koşu bandı spor yapmak için oldukça işlevsel bir spor aletidir.
  • Koşu bandının tüm artı yönlerine rağmen siz yine de açık havada koşmayı tercih ediyorsanız; Formunuzu Artırmak İçin En Etkili Koşu Teknikleri” yazımızı da okumanızı öneririz.

Koşu Bandı Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

İnsanlar açık havadaki yürüyüş ve koşu parkurlarında koştukları spor ayakkabılarla koşu bandında da koşabileceklerini düşünseler de; bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Çünkü yürüyüş ve koşu parkurlarının zemininin sertliğiyle koşu bandının zemininin sertliği birbirinden çok farklıdır. Bu nedenle koşu bandında koşarken seçeceğiniz ayakkabı spor aletinizin zemininin sertliğine uygun olmalıdır.

Koşu bandı için ayakkabı seçimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Size önereceğimiz ilk madde sadece koşu bandı için ayakkabı seçimi yaparken değil tüm ayakkabı seçimlerinizde yardımcınız olacak bir özelliktir. Ayakkabı alırken en önemli şey ayağınızı tanımanızdır. Başlıca 3 tip ayak şekli vardır. Bunlar düz taban, normal taban ve düşük tabandır. Seçeceğiniz ayakkabı ayağınızı normal taban seviyesine getirmek için destekleyecek yapıda olmalıdır. Bu özellikteki ayakkabıyı satın alırsanız en rahat spor ayakkabıyı sahip olursunuz.
  • Ayakkabı seçimi yaparken ayağınızın hangi bölümüne yük bineceğinin farkındalığıyla hareket etmelisiniz. Koşu bandında koşan insanlar genellikle ayaklarının yüklerini topuk kısmına verirler. Bu nedenle koşu bandı ayakkabısı alırken topuk kısmında yoğun yastıklaması olan ayakkabılar seçilmelidir. Çünkü ancak böylelikle topuktaki fazla yük dengeli bir şekilde ayağın bölümlerine dağılabilir.
  • Koşacağınız ayakkabınızın en önemli özelliği ayağınızı içinde rahat hissetmenizdir. Yeterli yastıklamaya sahip ve ayağınızın şekline uygun bir ayakkabıyı denediğinizde dahi kullanılan kumaşlardan ya da tabandaki malzemeden dolayı kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz. Bu noktadan hareketle dikkat etmeniz gereken öncelikli nokta; ayağınızı ayakkabıyla ne kadar rahat hissettiğinizdir.
  • Koşu bandında ayağınız daha çok terleyebilir.

Markamız Skechers’ın ürün gamında yer alan koşu ayakkabıları Performans taban teknolojisiyle yaratılmıştır. Ayakkabılar koşu yapacak kişiler için oldukça uygun ve çok rahattır. Siz de Skechers’ın koşu ayakkabılarına bakarak kendiniz için en uygun koşu bandı ayakkabısını seçebilirsiniz.

 

You May Also Like

Evde Koşu Bandı Kullanımı

Evde Koşu Bandı Kullanımı

Kış Aylarında Antrenmanlarınıza Özel Kombinler

Kış Aylarında Antrenmanlarınıza Özel Kombinler

Sabah Koşusunun Faydaları

Sabah Koşusunun Faydaları

Koşu Programı

Koşu Programı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir