Mor Renk Nasıl Kombinlenir?

Mor Renk Nasıl Kombinlenir?

Moru, ana renklerin ikisinin (kırmızı ve mavi) karışımından elde edilen ve ikincil renkler arasında sınıflandırabilirsin. Mor renk, farklı tonlarıyla hem kadın hem de erkek kombinlerinin en sevilen renkleri arasında yer alıyor. Öyle ki, kontrast kombinlerde sunduğu uyumlu görünüm dikkat çekiyor. Ayrıca ton sür ton takımlarda verdiği dinamik hava ile tanınıyor. Buna ek olarak, pastel renklerle yakaladığı ahenk ve neon renklerle bir arada sağladığı heyecan, mor rengi giyimde ayrıcalıklı kılıyor. Mürdüm, lila, eflatun gibi farklı tonları bulunan mor renk, antik çağlarda asaletin simgesi olarak görülüyordu. Diğer yandan, şık etkinliklerde sıklıkla tercih edilen rengin, asil bir çağrışım yaptığını söylemek mümkün. 

Peki mor hangi renklerle uyum yakalıyor dersin? Elbette morun beraber çok güzel göründüğü renklerin başında pembe tonları geliyor. Özellikle pudra renkle beraber oldukça sevimli bir tarz oluşturuyor. Fuşya gibi canlı bir tonla beraber ahenk sergiliyor, kırmızının en koyu tonu olan bordoyla da bir arada kusursuz görünüyor. Morun kontrast aracılığıyla yakaladığı çarpıcı etki ise sarı rengi işaret ediyor. Sarının birçok tonuyla morun açık ve koyu farklı formları bir arada etkileyici bir imaj vadediyor. Morun en çok yakıştığı diğer renkler arasında; beyaz, gri, turkuaz ve kahverengi var. 

  • Mor rengi kombinlerken saydığımız pembe, sarı, beyaz, gri gibi renkleri rahatlıkla kullanabilirsin. 
  • Mor renk kıyafetlere hem altın hem de gümüş takılar takabilirsin. Eğer kombinde soğuk renkler kullanıyorsan gümüşe, sıcak renkleri tercih ediyorsan altın rengine yönelmelisin. 
  • Mor renk halihazırda iddialı bir renk olduğu için eğer desenli bir mor kumaş kullanmak istiyorsan mümkün olduğunca açık renkli desenlere yönelmelisin. Siyahlı morlu bir desendense, bej veya sütlü kahve ile morun bir arada kullanıldığı baskılara bakabilirsin. 
  • Mor kombinlerde, maksimum üç renk kullanmalısın. Kombinde daha fazla renk kullanmanın karmaşaya neden olabileceğini aklından çıkarmamalısın. 
  • Yeşil ve mavi gibi renklerin ilk bakışta morla uyumlu olmayacağını düşünebilirsin. Ancak özellikle pastel tonları bir arada kullanarak masal dünyasından gelmişçesine eğlenceli ve etkileyici bir stile ulaşabilirsin. 

Mor Rengin Anlamı Nedir?

Doğada bulunması en zor renk olduğu için mor, seçkinliğin simgesi olarak tarih boyunca adından söz ettiriyor. Kraliyet aileleri, aristokrat kesim nedeniyle asalet timsali olan mor tonlarının Roma İmparatorluğu’yla özdeş olduğunu düşünebilirsin. Hatta seçkinlik vurgusu nedeniyle halktan ayrı görülen dini sınıfların da rengi olarak kabul edebilirsin. Ulaşılmazlığın simgesi olarak yüzyıllarca hafızalara kazınan mor tonlarının sentetik olarak boyaya taşınması ise 1856 yılına uzanıyor. İlk sentetik mor boyanın icadıyla, mor rengin ulaşılabilirliği artıyor. Özellikle kraliçelerin, seçkin ailelere ait kadınların mor renge oluşturduğu talep, bir süre sonra morun kadınların rengi olarak anılmasına sebep oluyor. 

Mor rengin ilk kez elde edilmesinin Fenikeliler tarafından gerçekleştirildiği ve bir deniz salyangozundan çıkarıldığı da bir diğer hikaye olarak karşımıza çıkıyor. Ancak 1 gram boya için onbinlerce salyangoz kullanılması gerektiği için bu olayın morun ulaşılmazlığını zedelemediği not düşülüyor. 

Aslında mor rengin ulaşılmaz ve doğada nadir bulunur olduğu bilgisi yanızca bugün geçerli. Günümüzden milyarlarca yıl önce, fotosentez retinal adlı mor renkli bir pigmentle gerçekleştiriliyordu. Elbette bu dönemde dünyanın bitki örtüsünün mor renkli olduğu düşünülüyor. 

Mor Rengin Anlamı Nedir?
Mor Rengin Anlamı Nedir?

Mor rengin bugün yaptığı çağrışımlara ve güncel anlamlarına bakmak ister misin? 

  • Kadınların eşit haklara sahip olmasının savunulduğu feminizm adlı akımın, mor renk ile temsil edildiğini aklında tutabilirsin.
  • Rengin depresif ruh haliyle ilişkilendirildiğine rastlayabilirsin.
  • Astrolojide yay burcunun rengi olarak kabul edilen mor, özgürlüğün işaretini veriyor. 
  • Sakinleştirici bir etkisi olduğunu düşünebilirsin.
  • Mor güllerin ilk görüşte aşkı ifade ettiği rivayet ediliyor. 
  • İki zıt rengin kavuşmasının meydana getirdiği mor rengin, odaları daha serin hale getirdiği varsayılıyor. 
  • Güçlü karaktere sahip kişilerin mor rengi daha güzel taşıyabileceğine dair bir inanç dünyaca kabul görüyor. 

Mor Renk Kombin Önerileri

Mor renk ile haftanın yedi gününde yedi farklı kombinle sokaklarda boy gösterebilirsin: 

  • Pazartesi: İşe mor rengin kullanıldığı bir kıyafetle gitmek istiyorsan dolabından gri bir pantolon çıkarmalısın. Jean veya kumaş olan gri pantolonunu mor bir gömlek ile kombinleyebilirsin. Sonrasında, gümüş küpeler ve pembe bir ruj ile tamamlayabilirsin. 
  • Salı: Spor şık mor bir kombin için bej rengi kullanabilirsin. Eğer dolabında krem renklerinde bir şort veya etek varsa, onu eflatun bir ceketle bir arada giyebilirsin. Ayrıca içine aynı tonların bulunduğu bir atlet seçebilirsin. Elbette, ayağına mor spor ayakkabı giymeyi unutmamalısın. 
  • Çarşamba: Eğer günün gecesinde dışarıda bir planın varsa, çarşamba kombinini biraz daha feminen hale getirebilirsin. Mor bir elbise, altın rengi takılar ve ayakkabılarla şıklığını sergileyebilirsin. 
  • Perşembe: Smart casual perşembe kombininde pudra rengi bir boğazlı kazak, mor bir takım elbise ve gri ayakkabılar tercih edebilirsin. 
  • Cuma: Eğlence ile hafta sonunu karşılamak istiyor ancak sadeliği de seviyorsan beyaz bir gömlek ve lila bir pantolon seçebilirsin. Boynuna üst üste çok sayıda, mor ve altın renk kolye takabilirsin. 
  • Cumartesi: Spor için mor renk bir kombin düşünüyorsan, mor spor tayt üzerine beyaz veya sarı renk bir atlet giyebilir. İçine tercih edeceğin pembe bir sporcu sütyeni ile kombinini tamamlayabilirsin. 
  • Pazar: Pazar keyfi için gri bir eşofman takımı ve ona eşlik eden mor ayakkabılar şık olmaya yetiyor. Dilersen bir de renkli kadın şişme mont giyebilirsin. 

Mor Renkli Ürünler Neden Giyilmelidir?

Asaletin rengi olduğu varsayılan mor rengin, giyeni daha zarif ve çekici gösterdiğine inanıyorsan, yalnız değilsin. Özellikle özel davetlerde mor renk ile boy göstermek, ulaşılmaz, asil ve dikkat çekici bir tarzı benimsemek anlamına geliyor. Mor rengin yaratıcılığı, öngörüyü ve sanata duyulan ilgili pekiştirdiği varsayabilirsin. Tutku dolu, mistik, gizemli kişilerin mor rengi daha çok kullandıklarına dair rivayetler bulunuyor. Haliyle mor giyenleri bu özelliklerle niteleyebilirsin. Ayrıca yapılan çalışmalar sonucu, mor renk sevenlerin daha zeki bulunduğuna dair bilgiler de kulağımıza çalınıyor. Lüks hayatın, asaletin, zekanın, yaratıcılığın ve tutkunun rengi olan moru bu özelliklerle özetlemen mümkün. Sen de kombinlerinde moru kullanarak ilgi çekici bir tarz oluşturabilirsin. 

Mor Renk Kombin Önerileri
Mor Renk Kombin Önerileri

Skechers Mor Renkli Ayakkabılar

Skechers, mor renkli ayakkabılar ile mor renk trendini herkes için ulaşılabilir kılıyor. En sevilen Skechers modellerinin, en popüler serilerinin, morun farklı tonlarıyla renklendiğini görebilirsin. Lila renk spor ayakkabı, eflatun bir yürüyüş ayakkabısı veya mor bir koşu ayakkabısı arıyorsan sen de Skechers’ın hazırladığı özel mor renk seçkisine göz atmalısın. Yeni sezon koleksiyonunun favori mor parçalarını bir arada inceleyerek tarzını tamamlayacak alternatifi kolaylıkla bulabilirsin. Üstelik, farklı aktivitelere uygun alternatifler, birçok numara seçeneği, saya ve taban teknolojisi de koleksiyonda seni bekliyor. 

Skechers mor spor ayakkabılarda, beyaz-mor, gri-mor, mavi-mor, pembe-mor gibi uyumlu birliktelikler dikkat çekiyor. Hem yetişkin hem de çocuk ayakkabılarında mor alternatifler için hemen Skechers.com.tr’yi ziyaret edebilirsin. Morun en seçkin halini, en eğlenceli tasarımlarını, modern ve klasik tasarımlarda kullanımlarını görebilirsin. Hatta zevkine, ihtiyacına ve bütçene uygun olan alternatifi kendin ve ailen için hemen sipariş verebilirsin. Sen de vakit kaybetmeden siparişini oluştur, en trend mor renk kombinlerini hemen yapmaya başla! 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir