Okul Alışveriş Listesi ve Okula Dönüş

Okul Alışverişi

Okulların başlaması için geri sayım sürüyor. Aileleri ve çocukları saran okula dönüş heyecanı bir yandan alışveriş stresini de beraberinde getiriyor. Çocukların eksiksiz okul gereçlerine sahip olması, her ihtiyaçlarının ellerinin altında bulunması tüm ebeveynlerin isteği. Elbette bu sonuca ulaşmak için doğru bir alışveriş listesi oluşturmak şart oluyor. Hem uygun fiyatlarla okula dönüş alışverişi yapmak hem de çocukların tüm gereksinimlerini karşılamak için okul alışveriş listesini takip edebilirsiniz. 

Okul Alışveriş Listesi
Okul Alışveriş Listesi

Çocuklar için temel okul alışveriş listesi şu kalemlerden oluşuyor: 

  • Kırtasiye ihtiyaçları: Kırtasiye gerekleri arasında kareli ve çizgili defterler, not defteri, müzik defteri, resim defteri, kurşun kalem, uçlu kalem, silgi, keçeli ve renkli kalem, dosya, boyalar, A4 kağıdı, yapıştırıcı, etiket, cetvel, kalemtıraş, makas, flüt, oyun hamurları ve takvim sayılabiliyor.  
  • Taşıma eşyaları: Su taşımak için matara, resim çantası, çocuk sırt çanta modelleri, beslenme çantası, kalem kutusu maddelerinden oluşuyor. 
  • Hijyen Ürünleri: Pandemi sonrasında hijyen ürünlerine gereksinim artıyor. Temel hijyen ürünleri içinde kolonya, ıslak mendil, kuru mendil, dezenfektan, maske ve kağıt sabun bulunuyor. 
  • Okul kıyafetleri: Okulda giyilecek üniforma veya ilgili kıyafetler, kız ve erkek çocuk ayakkabı modelleri, mont, saç tokası ve saat, okul için alınacak kıyafet ve aksesuarlar arasında yer alıyor. Ayrıca beden eğitimi dersi için sportif giysiler de alınacaklar arasında bulunuyor.
  • Her çocukta olması gerekenler: Yabancı diller için sözlük, deyim ve atasözleri sözlükleri, coğrafi atlas, okuma kitapları, konu anlatımlı ders kitapları, yardımcı test kitapları oluyor. 

Okula Dönüş Zamanı 

Back to school olarak da anılan dönem, her yıl ağustos aylarını işaret ediyor. Okullar genellikle eylül ayının ilk haftalarında açılıyor. Okula dönüş zamanı, sınıflara ve okullara göre değişiklik gösterebiliyor. Genellikle birinci sınıflar, oryantasyon gereği nedeniyle okula diğer öğrencilerden bir hafta önce başlıyor. Ayrıca özel okulların dönem açılış zamanları ile devlet okulları arasında da zaman farkı olabiliyor. Buna ek olarak, okul sürecini etkileyecek doğal afetler, salgın hastalıklar, hava şartları gibi durumlar nedeniyle okula dönüş tarihleri değiştirilebiliyor. Okula dönüş zamanına Milli Eğitim Bakanlığı ve yetkili otoriteler karar veriyor.

Okul Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır? 

Çocukların tüm gün ayaklarında olan, okul süreci boyunca onlara eşlik eden ayakkabılar okul ayakkabısı adıyla anılıyor. Geçmiş yıllarda sadece siyah ve deri ayakkabılar bu kategoride sayılırken günümüzde sportif erkek ve kız çocuk ayakkabıları, okul ayakkabısı olarak kullanılabiliyor. Peki okul ayakkabısı nasıl olmalı: 

Okula Dönüş Zamanı 
Okula Dönüş Zamanı
  • Okul ayakkabısının çocuğun tam ayak numarasına göre olması gerekiyor. Büyük veya küçük ayakkabılar, çocuklara gereken desteği veremediği için konfor hissinden uzaklaşılıyor. 
  • Çocuklar gün boyu ayakkabılarını çıkarmayacağı için modellerin nefes alan ve nem transferi sağlayan çeşitlerden seçilmesi önem taşıyor. 
  • Çocuklar teneffüs saatlerinde koşup oynarken de bu ayakkabıları giyiyor. Sert hareketler nedeniyle ayakların zarar görme ihtimaline karşı, orta taban desteği ile ayaklara gelen şok etkisini emen alternatifler seçilebiliyor. 
  • Okul ayakkabılarının çocukların zevkini yansıtmasına özen göstermelisin. Her gün o ayakkabıları giyecek olan çocukların, sevdikleri renklerin, karakter ve desenlerin ayakkabıda olması önem taşıyor.
  • Okul ayakkabıların tabanlarının zemine güvenle tutunması gerekiyor. Yer tutuşu kuvvetli modelleri tercih etmelisin. 

Okul Sırt Çantası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle çocukların taşıyabileceği ağırlıklara dikkat etmelisin. Okul çantasının boyunun, kullanacak çocuğun omuz genişliğine uygun olması gerekiyor. Ayrıca çantanın boyu, çocuğun bel kısmından daha uzun olmamalı. Boyutları bu bilgilere göre değerlendirebilirsin. 

Çocukların yaşı gereği motor becerileri henüz gelişmemiş olabiliyor. Bu bağlamda, henüz kreş çağındaki bir çocuğa çok ince fermuarlı, küçük gözler bulunduran çantalar almamalısın. Çocukların ince motor becerilerini göz önüne alarak çantaları incelemelisin. 

Çantaların, çocukların bedenlerini desteklemesi gerekiyor. Kollarda yer alan dolgular, beldeki kemer, ayarlanabilir kol askıları kullanışlılık sağlıyor. Bu detayların olmasına özen göstererek çocukların çantaları daha kolay taşımasını garanti edebilirsin. Çok fazla eşya taşınması gerekiyorsa, tekerlekli çantalara yönelebilirsin. 

Okul Çantasında Olması Gerekenler Nelerdir?

  • Her çocuğun okul çantasında hijyen ürünlerinin bulunması gerekiyor. Çocukların ellerini yıkarken kullanabileceği sabun, mendil gibi gereçleri, ıslak mendil ve dezenfektan gibi malzemeleri, çantada bulundurmalısın. 
  • Okul çantasında günün ders programına uygun kitap ve gerekli defterlerin yer alması, muhakkak kalem, cetvel gibi araçların bulundurulması öneriliyor. 
  • Programın takibi için çantada bir adet takvim ve ders programı olması gerekiyor. 
  • Özellikle okul çağı çocukları, çokça enerji harcamalarından dolayı sık sık acıkıyor. Atıştırmalık meyvelerin, yiyeceklerin çantada bulunması ve günlük içeceklerin çantada taşınması önem kazanıyor. 
Okul Çantasında Olması Gerekenler Nelerdir?
Okul Çantasında Olması Gerekenler Nelerdir?
  • İlkokul dönemindeki çocukların çantalarında anne babasının telefon numarasının, adresinin yazılı olduğu bir kart bulunması güvenlik gereğiyle zorunlu görülüyor. Ayrıca o yaşlardaki çocukların yerinin takip edilebilmesi için GPS destekli elektronik aksesuarlar da çantaya yerleştirilebiliyor. 
  • Ortaokul öğrencilerinin çantalarında tüm temel ihtiyaçların yanında bir ulaşım kartı ve her ihtimale karşı kullanabileceği düşük miktarda biraz para olması öneriliyor. 
  • Lise öğrencilerinin çantalarında, onların özel eşyaları, not defterleri, zaman zaman telefonları bulunabiliyor. 

 

 

 

 

Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanmalıdır?

Beslenme çantaları hazırlanırken dengeli bir öğün oluşturmaya dikkat ediliyor. Sebze ve meyve ağırlıklı hazırlanan çantalara muhakkak protein desteği verecek yiyecekler de ekleniyor. Protein içeren besinler arasından sayılan; yumurta, et, ton balık ve bakliyatlar, çocukların beslenme çantalarına koyulabiliyor. Ancak her besleyici yemek çocukların ilgisini çekmeyebiliyor. Yiyecekleri çocuklar için daha cezbedici hale getirmek için dürüm, sandviç, hamburger gibi uygulamalara başvurabilirsin. 

  • Sağlıklı bir beslenme için beyaz un yerine lif içerikli tahıllı unları kullanabilirsin. 
  • Sebzeli börekler, ızgara sebzeler, sebzeli pankek veya sebze köfteleri kullanarak sebze sevmeyen çocuklara sağlıklı beslenme için seçenek sunabilirsin. 
  • Rafine şekerli tatlılar yerine meyve tercih edebilirsin. Her gün beslenme çantasına bir çeşit meyve koymalısın. Ancak her gün farklı meyve kullanmaya özen göstermelisin. 
  • Eğer saklama sorunu yoksa, çocuklara beslenme saatinde sık sık süt ürünleri sunmalısın. 
  • Çantaya yerleştirilen yiyeceklerin, çocukların doyacağı porsiyonlarda olmasına özen göstermelisin. Ana yemeğin yanı sıra atıştırma için kuruyemiş ve kuru meyveler koyarak beslenme çantasındaki yiyecekleri çeşitlendirebilirsin. 
  • İçecek olarak hazır meyve sularını değil sıkma meyve sularını tercih etmelisin. 
  • Çocuklara bol su içme alışkanlığı kazandırmalı ve yanına her gün ihtiyacını karşılayacak miktarda su koymayı unutmamalısın. 
  • Beslenme çantası hazırlarken yiyecekler kadar kullanılan materyaller de önem taşıyor. Alüminyum folyo, ağartılmış kağıt veya plastik kullanmamalısın. Mümkün olduğunca kırılmaz cam, silikon kap ile yemekleri taşımaya özen göstermelisin. 
Okula dönüş alışverişi listesi
Okula dönüş alışverişi listesi

Okula dönüş için zil yakında çalıyor. Okul alışverişi listesi ve okula dönüş için hazırlıklara dair  notlar Skechers Blog’ta sana yol gösteriyor. Skechers ayrıca, çocukların en sevdiği tasarımlarla okul saatlerine eğlence katmak için yanında. Okul hediyesi olarak çocuklara ışıklı modeller seçebilirsin. Kız çocuk ışıklı ayakkabı modelleri ile kızlar her adımda led ışıkların oyuna davet eden enerjisini hissediyor. Erkek çocuk ışıklı ayakkabı modelleri ise yılın en havalı çocuğunu işaret eden göstergelerden biri oluyor. Sen de çantalar, ayakkabılar, çoraplar için Skechers’ın konforlu tasarımlarını tercih edebilir, çocukların okulda da konforu deneyimlemesini sağlayabilirsin.

 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir