Pandemi ile Yükselen Doğala Dönüş Trendi

Doğala Dönüş Trendi

Pandemi ile beraber tüm dünyada yükselmeye başlayan doğala ve doğaya dönüş, moda dünyasını da etkisi altına alıyor. Organik ve doğal içerikli kumaşlar, bitkisel  kaynaklı hammaddeler, doğaya ait desenler, doğada çözünebilir hammaddeler, moda dünyasında her geçen gün daha çok kendine yer buluyor. Kadın, erkek ve çocuk modasında dikkat çeken doğallık akımı, geleceğin çevre ve insan dostu moda anlayışı hakkında da ipuçları veriyor. Sen de geleceğin modasını, doğanın kalbinden doğan yeni nesil moda anlayışını yakından tanımak ister misin? 

Organik Kumaşlara İlgi Artıyor 

Kıyafetlerde, üreticilerin organik kumaşa artan talebi ile kullanıcılar birçok avantaja sahip oluyor. Özellikle alerjen bünyeler için çok daha uygun görülen doğal kumaşlar, nefes alan ve nem emici yapılarıyla dört mevsim konfor vadediyor. Organik kıyafet modellerini günün her anında üzerinde taşıyabilir, işte, evde, okulda, sporda rahatlıkla kullanabilirsin. Esnek yapıdaki doğal içerikli kumaşlar, kullanıcılara hareket özgürlüğü kazandırıyor. Fonksiyonel detaylardan, tarz sahibi kesimlerden ödün vermeden hazırlanan organik giyim ürünleri, rahat olanın aynı zamanda şık olabileceğini ispat ediyor. 

Kullanıcıların organik kumaşlardan tasarlanan, “organik” olarak lanse edilen kıyafetleri seçerken güvendikleri markaları tercih etmeleri önem taşıyor. Bilinen, uluslararası sertifikalarla üretimlerini tescilleyen, organik içerikleri bağımsız kuruluşlar tarafından onaylanan markaların seçimi önem arz ediyor. Kullanıcılar organik olduklarından emin oldukları kıyafetlerle doğa, çevre ve insanlık için fayda sağlayan seçimlere imza atmanın huzurunu duyuyor. 

Organik kıyafetler seçerken; ürünün markasına, tasarımın sertifikasına, dayanıklılığına dikkat etmek gerekiyor. Organik içerikli her kıyafetin otomatik olarak kaliteli olduğu düşünülse de, maalesef bu bilgi gerçeği yansıtmıyor. Kullanıcıların seçim yaparken dikiş kalitesinden hammadde bilgisine kadar her detayı özenle incelemesi ve güvenilir markalardan alışveriş yapması öneriliyor.  

Skechers, organik kıyafetlerinde %95-100 aralığında değişen pamuk içeriği ile kullanıcılarına doğallığı deneyimleme fırsatı veriyor. Hareket özgürlüğü sağlayan kumaşlar, kaliteli dikişlerle uzun ömür vadediyor. Parça boyama tekniği ile doğal olarak renklendirilen kıyafetlerde her bir ürün eşsiz olma özelliği taşıyor. Aynı modeldeki, serideki iki tasarım arasında bile renk farkları bulunabiliyor. Ayrıca organik kıyafetler, yıkandıkça onu daha da eşsiz hale getiren retro görünüme kavuşuyor. Geri dönüştürülebilir, çevre dostu kıyafetler, makinede yıkanarak temizlenebilmesiyle organik kıyafet arayanlara kolay temizlenebilir alternatifler sunuyor. 

Vegan Ayakkabıların Keşfi 

Bitkisel kaynaklı tasarımların daha çok tercih edilmesi de doğallık trendinin bir parçasını oluşturuyor. Hayvansal kaynakların üretimi, atıkların geri kazanımı çevre açısından çok daha büyük zararları ve maliyetleri beraberinde getiriyor. Bu nedenle tüketiciler daha çok vegan ürün tercih ederek doğaya saygılarını göz önüne seriyor. Özellikle hayvansal materyallerin sık kullanıldığı ayakkabı üretiminde, bitkisel içeriklere hızlı bir dönüş yaşanıyor. Raflarda her geçen gün daha çok vegan ayakkabı göze çarpıyor. 

Skechers vegan ayakkabılar, deri, süet, kürk, yün, ipek, koyun derisi gibi hiçbir hayvansal içerik bulundurmuyor. Sadece poliüretan, kenevir ve pamuk gibi bitki bazlı veya sentetik içerikler kullanılarak tasarlanıyor. Modeller, hayvansal kaynaklı yapıştırıcı bile içermiyor. Sayadan topuğa vegan ayakkabıların her bir parçası, hayvansal içerik bulundurmadığı taahhüdü ve Skechers güveni ile kullanıcılara ulaşıyor. Hem kadın hem de erkek vegan modeller bulunduran Skechers, zengin ürün çeşidiyle beğeni kazanıyor 

Üstelik Skechers, en popüler serilerinde vegan alternatiflere yer vererek, vegan beslenme ve yaşam tarzını benimseyen kullanıcılara trendleri yakalama fırsatı tanıyor. 

  • Skechers’ın vegan ürünlerine, Max Cushioning, Dynamight, Summits, Skech Air serilerinde rastlayabilirsin. 
  • Vegan ortopedik ayakkabı arıyorsan Arch Fit modelleri seni bekliyor. 
  • Hem kışlık hem de yazlık ayakkabı arayışında da, vegan alternatiflerle karşılaşman mümkün. 
  • Tüm bunlara ek olarak yürüyüş ve koşu ayakkabısı gibi özel özellikli modellerde vegan opsiyonlar yer alıyor. 

Daha bitmedi, bir müjdemiz daha var! Skechers vegan ayakkabıların bazıları çamaşır makinesinde yıkanarak temizlenebiliyor. Sana en uygun ayakkabıyı seçerken bakım talimatlarına da göz gezdirebilir, kolay temizlenen tasarımları kolaylıkla bulabilirsin. 

Geri Dönüştürülebilir, Sürdürülebilir Tüketim 

Geri dönüştürülebilir materyallerin moda dünyasında daha çok kullanımı, sıfır atık girişimlerini destekliyor. Dünyada hızla yükselen minimalizm yaşam tarzının izinde tasarlanan kapsül gardırop ve minimalist dolaplar için doğada çözünebilir modeller özellikle seçiliyor. Daha az eşyayla, geri kazanılabilir tasarımlarla donatılan evler, daha az atık çıkararak doğaya daha az zarar vermeyi hedefliyor. 

Çevreye, insana ve doğaya saygı prensipleriyle çerçevelenen yaşam anlayışı, beraberinde doğal içerikli bakım ürünlerinin kullanımını, eşyaların yeniden değerlendirilebilmesi için yapılan özel tasarımları da getiriyor. Evler doğal temizlik malzemeleri ile temizlenirken, gıda atıkları kompost yapılarak gübre şeklinde değerlendiriliyor, eski kıyafetler temizlik bezi, ayakkabılar saksı olarak kullanılıyor. Hiçbir şeyin çöp olmadığı yeni yaşam anlayışında, uzun ömürlü ve geri dönüştürülebilir materyallerin seçimi ise ilk prensibi oluşturuyor. 

Skechers organik ve vegan tasarımlar, geri dönüştürülebilir içerikleri sayesinde doğada yüksek oranda çözünüyor. Üstelik Skechers modelleri, markanın uzun ömürlü tasarım anlayışından ödün vermeden üretiliyor. Kalite, dayanıklılık ve çevre hassasiyeti gözetilerek hazırlanan tüm Skechers vegan ve organik tasarımlar, geleceğin daha iyi bir dünya olabilmesine katkı sağlıyor. 

Doğallıktan Ödün Vermeden Trendleri Yakala 

Dünya moda devleri ve hazır giyim üreticileri, geleceğin doğal kıyafetler, organik içerikler ve vegan alternatiflerle mümkün olduğunu fark ediyor. Moda trendlerindeki dönüşüm de bu farkındalığın çevresinde yeniden şekilleniyor. Estetiğin yanı sıra konfor sağlayan detayların, doğal kumaşların da moda olduğu günümüzde, modaya uyum sağlamak için doğallıktan ödün vermek gerekmiyor. 

Moda dünyasında doğallık trendi nasıl sunuluyor?

  • Pamuklu kumaşlarla tasarlanan kıyafetler hiç olmadığı kadar çok görülüyor. 
  • Tasarımları renklendirmek için doğal kaynaklı boyalar, geleneksel boyama teknikleri tercih ediliyor. 
  • Kısa süre kullanıma odaklanan tasarımların yerini uzun ömürlü ve dayanıklı alternatifler alıyor. 
  • Şık ama rahatsız giyimin senelerce moda olduğu ve kullanıcıların estetik görünüm için binbir zahmete katlandığı günler, yerini kırmızı halıda sneaker giyilen zamanlara bırakıyor. Giyim kodları yeniden tanımlanırken, şık olmak için klasik giyinme şartı çağın gerisinde kalıyor. 
  • Kişinin kendini en rahat hissettiği haliyle, öz güvenle çok daha güzel olduğu otoriteler tarafından kabul ediliyor. Moda dergilerinin kapaklarında makyajsız gülümseyen yüzler, çıplak ayaklı pozlar, eşofmanlı modeller yer kaplıyor. 
  • Kumaşlarda kullanılan desenlerde floral hatlar, yaprak ve çiçekler içeren baskılar, hayvan desenleriyle süslü ayrıntılar, doğaya dair vurgular dikkat çekiyor. 
  • Neon ve parlak renkler yerini pastel ve doğal tonlara bırakıyor. 
  • Sade tasarımlar, yalınlığın sunduğu gücü göz önüne seriyor. Minimalist kıyafetlerle “az çoktur” anlayışı dolaplara yerleşiyor. 

Günümüzde artık “şık” sayılabilmek için uzun topuklarla acı çekmek, rahatsız kıyafetlere tahammül etmek gerekmiyor. Doğanın ve doğallığın peşinden hızla koşan moda, kadın, erkek ve çocuklara estetik tasarımın gölgesinde muazzam bir konfor alanı yaratıyor. Skechers, tüm dünyada beğeni kazanan koleksiyonlarında her geçen gün daha çok organik kıyafete, vegan ayakkabıya, doğaya saygılı giyim ürünlerine ve aksesuarlara yer veriyor. Skechers markası, gönül rahatlığı ve huzurla giyilebilen, çevre dostu tasarımlarla konforlu ve şık hissedebilmenin karşılığı haline geliyor. Sen de bu anlayışın bir parçası olmak için Skechers organik kıyafet ve vegan ayakkabı ürünlerine dolabında yer açabilirsin. Hemen sipariş verebilir, doğallığın keyfini tarzından taviz vermeden sürebilirsin. 

 

You May Also Like

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

slim fit nedir

Slim Fit Nedir?

Sevgililer Günü Mont Hediyesi

Sevgililer Günü Hediyeleri İçin Mont Önerileri

Yeni Sezon Trend Kadın Sneakers Modelleri

Yeni Sezon Trend Kadın Sneakers Modelleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir