Skechers Ayakkabı Ayağı Vurur mu?

Skechers Ayakkabı Ayağı Vurur mu?

Skechers ayakkabı konforu ile tanınsa da daha önce Skechers giymemiş kişilerin aklını bazı sorular meşgul edebiliyor. “Skechers ayakkabı ayağı vurur mu” işte o sorulardan biri. Konforlu Skechers ayakkabılar doğru seçildiğinde, ayağa uygun bir kalıp ve numara alındığında, kullanım önerilerine uyulduğunda, ayakkabılar kesinlikle ayağı vurmuyor. Doğru ayakkabı seçimi ve kullanımıyla ilgili detaylara dikkat ederek ayakkabıların vurmayacağından emin olabilir, konforlu Skechers modelleri ile günlük yaşamda rahatlığı deneyimleyebilirsin. 

Ayağın Rahat Etmesi için Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Ayağın rahat hissetmesi için ayakkabının denenmesi, numarasının ayağa uygun olması, kalıbının kişinin ayağını desteklemesi önem taşıyor. Skechers, ayağın konforlu hissetmesi için teknik donanımıyla kullanıcılara yardımcı oluyor. Doğru ayakkabı seçimi yaparak sen de bu konforu doyasıya hissedebilirsin. İşte ayakkabı seçiminin püf noktaları: 

  • Ayakkabı denerken ayağına uygun numara almalısın. Hem sağ hem de sol tekleri denemeli, parmaklarının hissini dikkatle inceleyerek modelin uygunluğuna karar vermelisin. Yanlış numara seçimi, ayakkabının deformasyonuna neden olabiliyor. Skechers ayakkabı deforme oluyor mu sorusunun geniş kapsamlı yanıtını yazımızda bulabilirsin. 
  • Ayak parmaklarının ayakkabının ön yüzeyine değmemesi gerekiyor. 
  • Ayağında her zaman giydiğin kalınlıkta çoraplar olmalı veya ayakkabıyı giyeceğin çorapları düşünerek seçim yapmalısın. 
  • Ayakkabılar, farklı aktivitelere uygun tasarlanabiliyor. Yürüyüş ayakkabısı ile koşulması uygun olmadığı gibi koşu ayakkabısı ile uzun yürüyüşler yapmak da rahatsız hisse neden olabiliyor. Örneğin yürüyüş ayakkabılarının önü açılan tarak kemiğini desteklemek için daha geniş tasarlanıyor. Koşuda ise sıkışan kemiklerin daha dar ön kısımla desteklenmesi gerekiyor. Ayakkabının doğru aktivite için kullanıldığından emin olmalısın.
  • Ayakkabılarda yanlış kullanım, çekecek kullanmama, ayakkabının arka kısmının üzerine basma gibi nedenlerle Skechers iç astar yırtığı oluşabiliyor. İç astarı yırtılmış modellerde vurmaya rastlanabiliyor. Ancak özenle kullanılan, fortu kırılmayan, kullanım önerilerine uyulan tasarımlarda ayakkabı vurması söz konusu olmuyor. 

Skechers Ayakkabının Ayak Sağlığına Etkileri

Skechers ayakkabılar, kaliteli materyallerden imal ediliyor. Uzun ömürlü tasarımlar, doğru seçim ve kullanımla kullanıcıların konfor arayışının yanıtı haline geliyor. Skechers’ın özel hafızalı taban teknolojisi sayesinde ayakkabılar, ayağın tam şeklini alarak mükemmel yastıklama sağlıyor. Modellerin kaymayan köpük alt tabanları, yüksek yer tutuş sağlayarak güven veriyor. Ayrıca, özellikle kışlık ve outdoor modellerde yer alan yüksek bilekler, ayak burkulmalarına karşı korumada kullanıcılara destek veriyor. Skechers modellerinde bulunan nefes alan paneller ayakkabı içindeki ısı derecesinin dengelenmesine yardımcı oluyor. Skechers, her modelinde tasarımını ayakların rahat hissetmesi için hazırlıyor. Örneğin, ortopedik ayakkabı serisi Arch Fit’in 20 yılı aşkın çalışmalar ve 120.000 farklı ayak anatomisinin incelenmesiyle hazırlandığı biliniyor. Ayak hastalıkları uzmanları tarafından tasarlanan ortopedik ayakkabılar, Skechers’ın ayak sağlığı konusundaki hassasiyetini göz önüne seriyor. 

Skechers Ayakkabı Esner mi?

Ayakkabıların uzun süreli kullanımda bir miktar esnediğinden söz edilebiliyor ancak “ayakkabılar nasılsa esner” diyerek küçük numara modeller tercih edildiğinde ayakkabının küçük geldiğinden şikayet edilebiliyor. Skechers modellerinde küçük bir esneme payı bulunsa da, numara değiştirecek bir esneklik yaşanmıyor. Kişilerin doğru ayak numarasında, kalıpta ürünleri seçtikten sonra ilk giyimde hafif sıkma hissetmeleri normal karşılanıyor ancak birkaç giyimde bu sıkılığın hafifçe esneyebileceği öngörülüyor. Ayakkabının genişlemesi için çekiştirmek, deforme edici kimyasallara maruz bırakmak, yıkamak gibi uygulamalar, kesinlikle önerilmiyor. Ayakkabının maksimum esnekliğe ulaşması için evde ayağına giyebilir, birkaç saat kullanabilirsin. Süre zarfında ayakkabının biraz esnediğine şahit olman mümkün. 

Skechers Ayakkabı Nasıl Seçilmelidir?

Ayakkabı seçimi sırasında oldukça dikkatli olmalı, ayakkabının kullanım alanına, günlük yaşam alışkanlıklarına, ayakkabıdan beklentilere odaklanmalısın.

  • Ayakkabıyı koşu gibi sert egzersizlerde kullanacaksan orta taban desteklerine dikkat etmeli ve şok emiciliğini inceleyerek seçim yapmalısın. 
  • Eğer uzun yürüyüşlerde çok yorulduğundan şikayet ediyor ve bu sorunun azalmasına yardımcı olacak bir model arıyorsan, ayakkabının enerji dönüşüm özelliklerine bakmalısın. 
  • Ayakkabı yaz aylarında kullanılacaksa Air Cooled Memory Foam gibi ayak tabanından hava alan özel iç taban desteklerine yönelmelisin. 
  • Ayakkabının zemin tutuşunu ölçmek için, denediğin zeminin kullanacağın zeminle aynı olmasına dikkat edebilir, alt taban materyalini inceleyebilirsin. Tabanın girintili çıkıntılı olmasının da ayakkabının yer tutuşunu artıracağını not düşebilirsin. 
  • Ayakkabıları giyerken destek olacak Quick Fit tasarım özelliğine veya çekme halkası eklentilerine bakabilirsin. Böylece ayakkabı giyerken daha az zahmet gösterebilirsin. 
  • Ayaklarının ön kısmı daha genişse, yürüyüş yapan biriysen, kendine uygun bir model arayışındaysan Relaxed Fit tasarım özellikli yürüyüş ayakkabılarını araştırarak Skechers’ını seçebilirsin. 

Vurmaması İçin Skechers Ayakkabı Nasıl Kullanılmalıdır? 

Skechers ayakkabıların vurmaması için kullanım önerilerine harfiyen uyulması tavsiye ediliyor. Ayakkabı giyildiğinde, gün boyu içinde oluşan ter, ölü deri, buhar ve nem bakteri için ideal ortam meydana getiriyor.  Bu nedenle ayakkabıların her giyimin ardından 1 gün havalandırılması öneriliyor. Bir gün aralıkla giyilen, düzenli olarak havalandırılan ayakkabılarda bakteri oluşumunun önüne geçiliyor. Deformasyon ihtimali azalırken, ayakkabının ömrü uzuyor. 

Ayakkabıların çekeceksiz giymeye çalışılması, bağcıkları açmadan ayakkabıyı giyme telaşı, ayakkabıyı çekiştirme gibi eylemler yine deformasyona davetiye çıkartıyor. Terle ıslanan, havalandırılmayan modellerde aşınma, iplik atması, astar yırtılması, kötü koku gibi sorunlar görülebiliyor. Aşınan ayakkabıda ayaklar, normalde temas etmemesi gereken iç yüzeylere değebiliyor, bu da sürtünmeyi ve vurmayı beraberinde getiriyor. Aşınan yüzeyler, içeride oluşan bakteriler ve terle beraber, ayaklarda rahatsız edici sürtünme hissi görülebiliyo. 

Ayakkabıların çorapsız giyilmesi, ayakta oluşan nemin, terin ve ısının direkt ayakkabı yüzeyiyle temasına imkan tanıyor. Bu da aşınmanın nedenlerinden birini oluşturuyor. Ayakkabıları mukakkak çorapla beraber giymeli ve vurup vurmadığını böyle test etmelisin. Hiçbir model, çorapsız giyim düşünülerek hazırlanmıyor. 

Ayakkabıların depolanması da kullanım önerileri arasında önemli bir maddeyi işaret ediyor. Modellerin üst üste, birbirlerine baskı yapacak şekilde dizilmesi, deformasyon oluşturabiliyor. Yine açık havada havalandırmak yerine ayakkabılar, sürekli havasız ve küçük dolaplarda tutulduğunda, bakteri üreme olasılığı artıyor. Ayakkabıların uzun süre güneş altında veya rutubetli ortamda tutulması da depolama önerilerine aykırı görülüyor ve deformasyonu, doğal olarak vurma olasılığını artırıyor. 

Tüm kullanım önerileri dikkate alındığında, ayakkabılar ilk günkü görünümünü, konforunu uzun süre koruyor. Kullanıcıların Skechers ile tanıştıkları günden itibaren ayakkabılarını önerilen şekilde kullanmaları büyük önem taşıyor. 

Skechers Vurma Şikayeti 

Ayakkabı vurması ile ilgili şikayetler söz konusu olduğunda, sorunun üretim kaynaklı olup olmadığı araştırılmak üzere ürünler incelemeye alınıyor. Nadiren rastlanan şikayetler için, ürünler uzmanlar tarafından detaylıca kontrol edilirken, sorunların genellikle kullanıcı hatası ve yanlış numara seçimi ile ilişkili olduğu belirleniyor. Ürünlerin giyerken arka kısmının üzerine basılması fort kırılmasına neden oluyor ve fort bölümü kırık ayakkabılar garanti kapsamına alınmıyor. Oldukça basit hatalar, ayakkabının konfor vaatlerinin yerine getirilmesi için büyük engeller oluşturabiliyor. İncelemeler sonucu eğer üretim kaynaklı bir sorun keşfedilirse, ürünler garanti kapsamında değerlendirilebiliyor. Vurma sorununun kaynağı kullanım veya ayakkabı seçimi ile ilgili bir problem olduğunda ise ayakkabının tüketiciye iadesi gerçekleştiriliyor. Ayakkabınla ilgili bir vurma sorunu yaşıyorsan, ürünün incelenmesi için faturayla beraber Skechers’a başvurabilirsin. Ürünlerin fatura tarihinden itibaren 2 yıl süresince garantisi bulunuyor. Yaşanan sorun, yasal inceleme süresi içinde uzmanlar tarafından kontrol edilerek raporlanıyor. Skechers ayakkabı garantisi hakkında tüm detayları yazımızdan okuyabilirsin. 

You May Also Like

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Işıklı Ayakkabılar ve Led Işıklar 

Skechers Işıklı Ayakkabı Pil Değişimi

karbon taban

Karbon Tabanlı Koşu Ayakkabısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir