Skechers Ayakkabı Kalıbı

Skechers Ayakkabı Kalıbı

Daha önce Skechers ayakkabı kullanmayan kişiler, ayakkabı alırken Skechers ayakkabı kalıbı nasıldır, dar mıdır, geniş midir gibi sorular sorabiliyor. Yanlış numara ayakkabı seçiminin yarattığı sorunlar, yalnız ayakkabı deformasyonuna yol açmıyor, insan sağlığı için de risk oluşturuyor. Ayakkabı seçerken doğru numarayı bulabilmek, uygun kalıbı seçmek için notlarımızı dikkate alabilirsin.

Skechers Ayakkabı Kalıbı Dar mıdır? 

Skechers ayakkabı kalıpları genel standartlara göre belirleniyor ancak yapılacak aktiviteye, en sık rastlanan ayak şekillerine, ayakkabıdan beklentilere göre farklı kalıplarda ayakkabılara rastlanabiliyor. Bu bilgileri (eğer özel bir kalıp varsa) Skechers ürünlerinin detay sayfalarında, ayakkabı bilgileri içinde görebilirsin. Skechers ayakkabı seçerken, standart bir ayakkabı alıyorsan, beden tablosu üzerinden ilerlemelisin. Beden tablosu nasıl okunur, doğru ayakkabı nasıl seçilir detaylarıyla yazımızın ilerleyen bölümlerinden öğrenebilirsin. 

Skechers Ayakkabı Kalıbı Geniş midir?

Skechers ayakkabılar standart kalıplarla hazırlanıyor, kimi serilerde ise geniş kalıplar kullanılarak kullanıcılar bilgilendiriliyor. Ürün özellikleri içine özellikle not düşülen Skechers ayakkabı kalıpları, 4 çeşitle inceleniyor. Bu bilgiler ışığında ayakların genişliğine göre doğru kalıp bulunabiliyor: 

  • Classic Fit: Skechers’ın standart kalıpları, uluslararası etiketlerde Classic Fit adıyla anılıyor. Standart ayakkabı kalıbı, alıcıların birçoğuna uyuyor ve ayakkabılarda en sık rastlanan kalıp çeşidini oluşturuyor. Ayakkabının üst kemeri, boy uzunluğu, ön kısmının genişliği, kullanıcıların hemen hemen hepsine uyan genel standart ölçüleri işaret ediyor. Eğer taraklı ayak problemine sahip değilsen rahatlıkla Classic Fit ayakkabıların sana uygun numarasını alabilirsin. Eğer ürün özelliklerinde kalıba dair bir ifade görmüyorsan, ayakkabının Classic Fit kalıpta olduğunu düşünebilirsin. 
Skechers Ayakkabı Kalıbı Dar mıdır? 
Skechers Ayakkabı Kalıbı Dar mıdır?
  • Relaxed Fit: Skechers’ın özellikle yürüyüş ayakkabıları ve casual ayakkabı modellerinde görülen kalıbı relaxed fit tasarımında, ön kısım standart modellerden biraz daha geniş oluyor. Yürürken açılan tarak kemiğinin rahatsız olmaması için tasarlanan modellerin burun kısmı hafifçe daha geniş olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Eğer seçtiğin ayakkabının özelliklerinde relaxed fit yazdığını görürsen, ayakkabı uzunluğunun numarana uygun ancak ön kısmının biraz daha geniş olduğunu anlayabilirsin. Bu modeller, hafif taraklı kemik yapısına sahip kullanıcılar tarafından da tercih ediliyor. Ayakkabının topuk kısmı genişliğinin ise klasik kalıptan farkı bulunmuyor. 
  • Wide Fit: Kalıbı geniş ayakkabı olarak tarif edebileceğimiz wide fit seçenekler daha az sayıda ayakkabıda bulunuyor. Hem burun hem de topuk bölümü daha geniş olan ayakkabıların boy uzunluğu ise klasik numaralarla uyumlu görünüyor. Özellikle kilolu kişilerin ve ayak kemik yapısı geniş kullanıcıların rahat etmesine yardımcı olan ayakkabılar, ürün özelliklerinde “Wide Fit” ifadesi ile belirtiliyor. 
  • Extra Wide Fit: Extra Wide Fit adıyla ürün özellikleri içinde belirtilen kalıplar, çok geniş olarak dilimize çevriliyor. Bu kalıplarda olan ayakkabıların hem burun hem de topuk bölümünün eni genişliyor. Özellikle ayakkabıları yandan sıkan, çok taraklı olan, kilolu veya kemik yapısı geniş kişiler için tasarlanıyor. Extra wide fit, toplumda çok az sayıda kişinin gereksinim duyduğu çok geniş kalıpta bulunduğu için az sayıda üründe karşımıza çıkıyor. Extra wide fit ayakkabıların da boy uzunluğu klasik kalıp ile aynı oluyor. 

Bu bilgiler ışığında Skechers ayakkabıların genel kalıplarının standartlara uygun olduğu görülüyor. Ancak farklı ayak şekillerine uygun en açısından geniş kalıp seçeneklerinin, koleksiyon içinde ayakkabı bilgileri incelenerek bulunabileceğinin altı çiziliyor. 

Skechers Ayakkabı Kalıbı Geniş midir?
Skechers Ayakkabı Kalıbı Geniş midir?

Skechers Ayakkabı Beden Tablosu var mıdır?

Skechers ayakkabı beden tablosu, kadın, erkek ve çocuklar için farklı oluyor. Beden tablosunda USA, UK, EUROPE ve CM sütunları üzerinden bilgiler paylaşılıyor. Skechers beden tablosundaki bilgiler ayakların uzunluğuna göre ayakkabı numarasının belirlenmesine yardımcı oluyor. Beden tablosu okunurken şu noktalara dikkat ederek doğru ayakkabıyı bulabilirsin:

  • USA, Amerika’da kullanılan ayakkabı numara standartlarını ifade ediyor. Yetişkin modellerinde 5 ile 17 arasında değişen numaralar, kullanıcıların ayakkabı seçimine rehberlik ediyor. 
  • EUROPE sütununda karşılaştığın numaralar Avrupa’daki ayakkabı numarası standartlarına uygun veri paylaşıyor. Yetişkin ayakkabılarında 35 ile 51 arasında numaralar görebilirsin. 
  • UK sütunu, Birleşik Krallık ülkelerindeki ayakkabı bedenlerinin karşılığını gösteriyor. 2 ile 16 arasında değişen numaralar ile kullanıcılar ayakkabılarını seçebiliyor. 
  • Skechers ayakkabı seçerken eğer numara bilinmiyorsa cm bilgisi üzerinden ayakkabı alınmasını öneriyor. Yetişkin ayakkabılarında 22 ile 35 arasında değerler, bulunuyor. Kullanıcılar, ayaklarını cm cinsinden ölçerek, kendilerine uygun uzunluktaki modellere kolaylıkla ulaşabiliyor. 

Ayak Nasıl Ölçülür?

Ayakların cm cinsinden ölçümünü yaparken doğru ölçü alma yolunun kullanılması önem arz ediyor. Yanlış ölçüm, yanlış numara tespiti ve siparişi ile sonuçlanarak kişileri zor durumda bırakabiliyor. 

  • Doğru ayak ölçümü için yere bir kağıt koyarak ayağını üstüne yerleştirmelisin. Bu sırada ayağın çıplak olmalı.
  • En uzun parmağı baz alarak tam parmağın hizasında, kağıt üzerine kurşun kalemle bir işaret koymalısın. 
  • Ardından kağıda, topuğunun en uzun bölümüne denk gelecek bir işaret daha koymalısın. 
  • Ayağını kaldırarak bir mezura veya cetvel aracılığıyla kağıttaki iki çizginin arasını ölçmelisin. 
  • Son olarak ayağını en uzun parmak ve topuk bölümünden ölçerek cm bilgisini teyit edebilirsin. 
Skechers Ayakkabı Beden Tablosu var mıdır?
Skechers Ayakkabı Beden Tablosu var mıdır?

Skechers Ayakkabı Kalıbı ve Ayak Ölçüsü Belirlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ayakkabı kalıbının belirleneceği, ayak ölçüsünün alınacağı süreçte, doğru sonuçlar elde edebilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle: 

  • Hamilelik döneminde vücutta biriken ödem ve alınan kilolar ayak numarasını farklılaştırabiliyor. 
  • Zaman içindeki kilo değişimi, ayak ölçüsünü değiştiriyor. Ölçümün kilo değişimi sonrası tekrarı önem taşıyor. 
  • Diyabet ve gut gibi hastalıkları olan kişiler, zaman zaman farklı ayak ölçüleri ile karşılaşabiliyor. 
  • Büyüme döneminde çocukların ayak numaraları çok sık değişiyor. 
  • Ayakta meydana gelen kazalar, kırık ve deformasyonlar ayak ölçüsünün ve buna bağlı olarak ayakkabı numarasının değişmesine sebep olabiliyor. Kazalar sonrasında ayakların yeniden ölçülmesi ve öyle ayakkabı alınması öneriliyor. 
  • Yaşlanma gibi faktörler, ayak numarasında değişikliğe neden olabiliyor. Yeni bir ayakkabı almadan önce ayak ölçümü yapılması gerektiği önemle belirtiliyor.
  • Uzun yolculuklardan, uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra ayak ölçümü yapılması yanlış sonuç alma ihtimali oluşturuyor. Şişen ayaklar, daha büyük ölçü çıkmasına sebep verebiliyor. 
  • Çok sıcak havada ayak ölçüsü alınması yanıltıcı olabiliyor. Bu nedenle ölçüm yapılırken ayakların şiş olmadığından emin olmak gerekiyor. 

Ayakkabının numarasının bu ölçü ışığında belirlenmesi, ayak genişliğinin takip edilerek kalıbın seçilmesi doğru sonuç alabilmeye yardımcı oluyor. Şiş ayakların genişlik ve dolayısıyla alınacak kalıp konusunda da yanıltıcı olabileceği belirtiliyor. Tüm dikkate ve ölçülere rağmen ayakkabının ayağa uymaması, kişiye büyük veya küçük gelmesi durumunda, kullanılmamış ayakkabılar değiştirilebiliyor. Skechers müşteri hizmetlerini arayarak destek alabilir, tüm ürünlerde ücretsiz ve kolay iade, ürün değişimi imkanlarından faydalanabilirsin. 

Skechers’ın iade, değişim, iptal ve inceleme politikası hakkında sayfamızdan bilgi alabilirsin. 

Sen de Skechers koleksiyonundan ayakkabı seçerken, bedpariş vererek konforlu Skechers deneyimini yaşayabilirsin. Skechers, dünyanın dört bir yanında rahat ayakkabı isteyen milyonlarca kişinin seçimi oluyor. Sen de günlük yaşamda, işte, egzersizde, gezide, dilediğin her anda kendini rahat hissetmek için Skechers’ı tercih edebilirsin. en seçeneklerinden sana uygun olanı işaretleyebilirsin. Ayakkabı numaranı bilmiyorsan beden seçeneklerinin hemen yanında yer alan beden tablosu üzerinden referans değerlere ulaşabilir ve ayak ölçüne uygun olan numarayı kolaylıkla bulabilirsin. Kışlık ayakkabı ve yazlık ayakkabı için beden tabloları doğru referanslar oluşturuyor. Ayakkabı seçimi sırasında, ürün özelliklerini dikkatle incelemeli, açıklamada herhangi bir kalıp bilgisi olup olmadığına dikkat etmelisin. Senin için doğru numarayı si

You May Also Like

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Işıklı Ayakkabılar ve Led Işıklar 

Skechers Işıklı Ayakkabı Pil Değişimi

karbon taban

Karbon Tabanlı Koşu Ayakkabısı

2 thoughts on “Skechers Ayakkabı Kalıbı”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir