Skechers Ayakkabı Kayar mı?

Skechers ayakkabı kayar mı?

Ayakkabı tabanlarının kayması, kullanıcıların en sık yaşadığı problemler arasında sıralanıyor. Söz konusu, sandalet, terlik, spor ayakkabı veya bot olabiliyor. Ayakların yere sağlam basmasına engel olan kayma problemi, kullanıcıların yaşam kalitelerini direkt etkiliyor. Çoğunlukla kalitesiz materyallerden, yanlış taban ve ayakkabı seçiminden kaynaklanan problem, zemin ve taban uyumu ile ilgili de olabiliyor. Kayma problemi birçok ayakkabı kullanıcısı için çaresiz görülse de aslında sorunun nedeni anlaşıldığında çözüm de kolaylıkla bulunuyor. Kullanıcı deneyimine dayanan kayma durumunun üstesinden, ihtiyaçlara ve kullanım alışkanlıklarına uygun ayakkabı seçilerek gelinebiliyor. Ayakkabı neden kayar, Skechers’ta kayma sorunu yaşanır mı, kaymayla ilgili bir şikayet geldiğinde süreç nasıl ilerler merak ediyorsan, yazımızda tüm yanıtları bulabilirsin. 

Ayakkabı Neden Kayar?

  • Zeminlerin ıslak olması durumunda ayakkabılarda kayma daha sık görülüyor. Özellikle polikarbon alt taban yapısına sahip ayakkabılar, ıslak alanlarda daha çok kayıyor. 
  • Eğer yapılan egzersize uygun olmayan ayakkabılar giyildiyse, yine kaymadan şikayet edilebiliyor. 
  • Kullanıcılar, ayakkabıyı ayak numaralarına uygun almadığında ayakkabının kaydığı ve ayaktan çıktığı biliniyor. 
  • Ayakkabının kayma nedenlerinden biri de yerdeki kimyasallar veya buz tabakası olabiliyor. Cam, fayans, buz veya yağlı, sabunlu yüzeyler ayakkabıları kaydırıyor. 
  • Ayakkabıların alt yüzeyinin pürüzsüz ve çok ince olması, kaymayı kolaylaştırıyor. Bu sorun genellikle kösele şeklinde tabir edilen ayakkabılarda görülüyor. 
  • Kullanıcının yürüme/ayak şekli, dalgınlığı kaymaya neden olabiliyor. Kişiye özel bu sebepler basış sorununa, anatomiye uygun ortopedik ayakkabı seçimi ve dikkat çalışmalarıyla azaltılabiliyor. 

Ayakkabıların Kayması Nasıl Önlenir? 

Ayakkabıların kaymasını önlemek için üründen ve kullanıcıdan beklenen farklı noktalar bulunuyor. Öncelikle kullanıcıların ayaklarını saran, tam ayak numaralarına uygun ayakkabılar alması gerekiyor. Ayakkabıları alırken denemek ve zeminde kayma durumuna bakmak tavsiye ediliyor. Ardından kullanıcıların alacakları ayakkabıların teknik özelliklerini iyice incelemeleri ve beklentilerine uygun olup olmadığına dikkat etmeleri öneriliyor. Örneğin, outdoor etkinliklerde kullanacaklarsa su geçirmez ayakkabı çeşitlerini incelemeleri gerekiyor. 

Sık sık yağış alan bölgelerde oturuyor ve yağmurda, ıslak zeminlerde sık sık dışarıda vakit geçiriyorsan, ayakkabı seçiminde yer tutuşu yüksek olan kauçuk tabanları tercih etmen önem taşıyor. Polikarbon alt taban yapısına sahip ürünler, hafif ve yumuşak yapıları ile kullanımda avantaj sağlasa da, sürtünme kuvvetine daha az maruz kalıyor. Bu nedenle polikarbon tabanlı ürünlerin kuru zeminde kullanılmasına özen gösteriliyor. Ayakkabının kaymasının önüne geçmek için yağışlı havalarda, ıslak zeminlerde polikarbon tabanlı modeller yerine kauçuk tabanlı ayakkabılar giymek en etkili önlem olarak gösteriliyor. Polikarbon alt taban yapısına sahip ürünler, hafif ve yumuşak yapılarına bağlı olarak sürtünme kuvvetine daha az maruz kalıyor. Bu tür ürünlerin kuru zeminde kullanılmasına özen gösterilmesi gerekiyor. 

Skechers'ın tabanı nasıldır?
Skechers’ın tabanı nasıldır?

Skechers’ın Tabanı Nasıldır?

Skechers’ın taban özelliklerini incelemeden önce genel taban sistemlerinin yapılarını yakından tanımak gerekiyor. Ayakkabıların tabanları iç taban, orta taban ve dış taban olarak üçe ayrılıyor. 

  • İç taban ayakkabının ayak ile temas ettiği iç kısım anlamına geliyor. Skechers iç tabanda Memory Foam, Air Cooled Memory Foam gibi özel teknolojilerle ayağın nazikçe sarılmasını, rahat etmesini sağlıyor. Hafızalı köpük iç tabanlar sayesinde ayak tam olarak destekleniyor. Doğru seçilen numaralar sayesinde, ayakkabı ayağa tam olarak uyum gösteriyor.
  • Orta taban, ayakkabının iç tabanın hemen altında kalan bölgesine deniyor. Orta tabanda dışarıdan gelen şok etkilerini azaltmaya yönelik  yumuşak destekler yer alabiliyor. Işıklı ayakkabıların orta tabanındaki olukların içinde led ışıklar bulunuyor. Skechers farklı orta taban özellikleriyle teknik ve estetik birçok ihtiyacı karşılıyor. 
  • Dış taban, ayakkabının sayadan en uzak, tabanın alt ve dış katmanını belirtiyor. Ayakkabının kayma durumu dış tabanla ilişkilendiriliyor. Dış tabanın yere değen kısmına ise alt taban adı veriliyor. Skechers ayakkabı alt tabanlarında genellikle köpük malzeme kullanılıyor. Yer tutuşu en yüksek materyal olan köpük sayesinde ayakkabılar farklı zemin şartlarında bile yüksek yer tutuş sağlıyor. Köpük tabanlar ağırlık yapmadıkları için ayakkabılar hafiflikleriyle öne çıkıyor. 

Skechers ayakkabı tabanları girintili çıkıntılı, tırtıklı yüzeyleri ile yer tutuşunu artırıyor. Taban dendiğinde herkesin aklına koyu renk tabanlar gelse de, günümüz teknolojisiyle materyaller istenen renkte kullanıcılara sunulabiliyor. Skechers ayakkabılarında tekniğe verdiği önemi estetikle de destekliyor. Köpük materyal, dilenen renklerde renklendirilerek, teknik işlemlerden geçirilerek, sayalara uyumlu hale geliyor. Örneğin beyaz spor ayakkabı, beyaz köpük tabanla tamamlanarak şıklıktan ödün vermeden kullanıcılara eşlik ediyor. Botlardan ayakkabılara, terliklere kadar Skechers’ın modellerinde şıklığı ve teknik beklentileri karşılayan tasarımlara ulaşabilirsin. Skechers deforme oluyor mu açıklamamızı okuyarak ayakkabının kullanım önerilerine ve teknik donanımına hakim olabilirsin. 

Skechers Ayakkabı Kayması Sorunu 
Skechers Ayakkabı Kayması Sorunu

Skechers Ayakkabı Kayması Sorunu 

Skechers ayakkabıların kaymasıyla ilgili yaygın bir sorun görülmüyor. Kaliteli malzemelerden imal edilen, özenle testlerden geçirilen ve kullanıcı memnuniyetiyle dünyanın dört bir yanında tercih edilen Skechers, tabanlarıyla kullanıcılardan tam puan alıyor. Ancak kullanıcıların sık sık gezdiği zeminlerin, hareket ettikleri alanların yapısının, ayakkabı kaymasında etkili olduğu biliniyor. Tabanın uygun olmadığı zeminlerde hareket edildiğinde, her ayakkabıda olduğu gibi Skechers modellerinde de nadiren kayma sorunu yaşanabiliyor. 

Skechers taban teknolojileri egzersiz sırasında ve günlük yaşamda kullanıcıları en üst düzeyde desteklemek için tasarlanıyor. Ayak sağlığı düşünülerek tüm tasarımlar gerçekleştiriliyor. Ayakkabılarda genellikle köpük taban kullanılıyor. Bu sayede ıslak zeminlerde bile yüksek yer tutuş sağlanması hedefleniyor. Kullanıcılar koşu, yürüyüş gibi aktiviteler sırasında ayakkabılarından güç alarak hareket edebiliyor. Elbette zemin yapısına, ayakkabının zemine uygunluğuna dikkat etmek gerektiği önemle hatırlatılıyor. 

Genellikle ayakkabılarda yaşanan kayma sorunun taban yüksekliği ile ilgisi olduğu varsayılıyor.. Oysa tabanın yüksekliğinden ziyade materyali, pürüzlü yapısı, genişliği önem taşıyor. İnce topuklu kadın ayakkabıları elbette yüzey alanı dar olduğu için denge sağlamada zorluk çıkarıyor. Söz konusu sportif modeller, günlük ayakkabılar, sneakers modelleri olduğunda ise tabanın yüksekliğinin kayma sorunu üzerinden bir seçim kriteri olması gerekmiyor. Skechers, tüm modellerinde taban yüksekliğini kullanıcıya konfor sağlayacak düzeyde belirleyerek tasarımlarına uyguluyor. Skechers ayakkabı garantisi ise kullanıcılara güven veriyor. 

Skechers Kayan Ayakkabı İncelemeleri 

Skechers ayakkabıların kaymasıyla ilgili alınan nadir şikayetler, özenle incelenerek uzman ekipler tarafından sonuçlandırılıyor. Skechers’a ayakkabının kaymasıyla ilgili bir inceleme talebi geldiğinde, ürün detaylı analize alınıyor. Ürünün teknolojisi, materyal bilgisi üzerinden yapılan tespitler sonucu inceleme tamamlanıyor. 

Kayma durumunun yaşandığı zemin, hava şartı, kaymanın tam olarak nasıl gerçekleştiği gibi konularda kullanıcıdan mümkün olduğunca bilgi almaya çalışılıyor. Ürünün kullanıldığı zemin bilgileri ışığında, aynı model için diğer kullanıcıların da benzer sorunları olup olmadığı araştırılıyor. Belirgin bir üründe, kullanıcının yaşadığına benzer veya aynı kaydırma durumundan söz ediliyorsa, konuyla ilgili daha kapsamlı bir araştırma başlatılıyor. Skechers ayakkabıların kaymasıyla ilgili alınan nadir şikayetlerde, sorunun genellikle kullanıcının yürüme, yere basış şekilleri, dalgınlığı nedeniyle sorun olduğu fark ediliyor. Zemin yapısı gibi öznel durumlar da sorunun ana sebepleri arasında sıralanıyor. 

Skechers ayakkabılarıyla dünyanın birçok ülkesinde konfor arayanların ilk tercihi oluyor. Sayadan tabana dek her detayında rahatlık sunan ayrıntılar saklayan Skechers modelleri, hem yetişkin hem de çocuk modelleriyle beğeni topluyor. Sen de dilediğin Skechers’ı seçerek hayatına değer katabilir, kullanım önerilerine dikkat ederek uzun ömürlü ayakkabılarınla yaşama adım atabilirsin. Hem kendin hem de sevdiklerin için hemen Skechers.com.tr’den ve Skechers mağazalarından siparişini verebilirsin.

You May Also Like

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Işıklı Ayakkabılar ve Led Işıklar 

Skechers Işıklı Ayakkabı Pil Değişimi

karbon taban

Karbon Tabanlı Koşu Ayakkabısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir