Skechers Deforme Oluyor mu?

Skechers en kaliteli materyallerden üretilen rahat ayakkabı modelleri ile kullanım şartlarına uyulduğunda uzun ömür vadediyor. Estetiği en iyi malzeme ve özenli tasarım ile birleştiren Skechers ayakkabılar, yediden yetmişe herkes tarafından konfor için tercih ediliyor. Performans modellerinden çok daha rahat sportif ayakkabılar üreten marka, dikişinden kumaşına, derisinden dolgusuna, tabanına kadar tasarımın her aşamasında konforu önceliyor. Hem lifestyle hem de spor için tasarımlar sunan Skechers, geniş ürün gamıyla herkese her an rahat hissetmenin mümkün olduğunu ispat ediyor. Skechers modelleri, işte, sporda, okulda, gezide, spor salonunda, yürüyüşte, koşuda, tırmanışta giyilebiliyor. Gün boyunca seni üzerinde taşıyan ayakların Skechers ürünleriyle en iyi hisse erişiyor ve her Skechers kullanıcısı ayakkabıları giydiğinde aynı deneyimi paylaşıyor. Rahatlık, hafiflik ve destek…

Skechers’tan önce yürüyüş yapmak isteyenler mecburen başka egzersizler için tasarlanan ayakkabıları almak zorunda kalıyor, günlük kullanıma özel hazırlanan sportif bir ayakkabı bulunamıyordu. Skechers, günün her anında, yürürken, çalışırken konforlu ayakkabı giymek isteyenlerin hayat kalitesini artırdı ve her geçen gün yeni modelleri ile standartları yükseltmeye devam ediyor. Ancak yanlış kullanım sonucu Skechers modellerinin de deforme olabiliyor.

Skechers Neden Deforme Olur?

Skechers’ın deformasyonu maalesef yanlış kullanım veya yanlış ayakkabı seçimi sonucu oluşuyor. Modeller arasından seçim yaparken dikkat etmen gerekenleri aklında tutarak doğru modeli alabilir, böylece yanlış ürün seçimi dolayısıyla oluşabilecek deformasyonun önüne geçebilirsin. 

  • Ayakkabı seçerken tam ayak numarana uygun olanı almalısın. Mümkünse ürünlerin hem sağ hem sol teklerini denemelisin. Ayakkabı sana büyük veya küçük olmamalı. Yanlış numara ayakkabı almak hem modellerin hızla deforme olmasına hem de ayakların rahatsız hissetmesine neden oluyor. 
  • Ürün seçmeye giderken ayağında her zaman giydiğin kalınlıkta çoraplar olmalı. Farklı kalınlıktaki çoraplarla ayakkabı denemek kullanıcıları yanıltabiliyor. Yanlış numara seçimi deformasyona davetiye çıkartıyor. 
  • İlk birkaç giyişte ayakkabının vurması, hafifçe sıkması normal karşılanıyor. Bu tip durumlara karşı ayakkabıları evde giyerek açmalı, sonra dışarıda uzun saatlerce giymeye başlamalısın. İlk giyişte ayakkabı vurduğunda esnetmek için sert müdahaleler yapmak, ayakkabıyı çekiştirmek de deformasyon oluşturuyor. 
  • Ürün seçerken, kullanım amacına uygun seçeneklere yönelmelisin. Yürüyüş ayakkabısı ile koşmayı denersen veya kadın veya erkek koşu ayakkabısı ile  sürekli yürüyüşler yaparsan ayakkabılarda deformasyon görebilirsin. Her ürünü amacına yönelik kullanmalısın. 
Skechers Neden Deforme Olur?

Skechers Ayakkabıda Dökülme Oluyor mu?

Ayakkabıları aldıktan sonra kullanım ve bakım kılavuzunu dikkatle incelemelisin. Önerileri dikkate aldığında ayakkabılarını ilk günkü formuyla uzun süre kullanabilirsin. Ayakkabıların yanlış bakımı dökülme, kıvrılma, hatta yüzeylerde çatlama gibi sorunlar oluşturabiliyor. Ürünleri temiz tutmalı, ara ara silerek çamurdan, kirden arındırmalısın. Ayakkabı silindikten sonra hemen kullanmak veya kuruma için ideal şartlara uymamak da deforme edici etki gösteriyor. Silinen veya terden nemlenen ayakkabıları kapalı çantalarda, dolaplarda tutmamalısın. Örneğin, spordan çıkarken terden ıslanan ayakkabını hava alan bir çantada taşımalı ve eve geldiğin gibi açık bir alana yerleştirerek havalanmaya imkan tanımalısın. Nemlenmiş veya silinmiş her materyali, havalandırarak kurutmalı ve nemliyken yeniden kullanmamaya özen göstermelisin. Islak ürünleri kurutma makinesine atmak veya kaloriferin hemen yanında kurutmak da yapılacak en büyük hatalardan birini işaret ediyor. Eğer ayakkabıların ıslanırsa, onları mutlaka oda sıcaklığında kurutman gerekiyor. İçine nemi emici özellik gösteren gazete kağıtlarını doldurarak kurumaya bırakmalı, ısı kaynaklarından ve doğrudan güneş ışığından uzak tutmalısın. Ayakkabıların temizlenmesi için çamaşır makinelerini kullanmamalısın. Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olmayan modelleri asla makineye atmamalısın. Yoğun devir, yüksek ısı ve aşındırıcı deterjanla yıkama yapan çamaşır makineleri ayakkabılarda deformasyona neden olabiliyor. Eğer model, makinede yıkamaya uygunsa, Skechers bunu kılavuzda net olarak açıklamışsa, belirtilen programda yıkamalısın. Yıkanabilir ayakkabıları, yalnızca makinenin hassas programında, soğuk suda, düşük devirde yıkayabilirsin. Ayrıca aşındırıcı ve renk soldurucu deterjanlardan da uzak durman gerekiyor. Çamaşır suyu gibi renk açıcı maddeleri ayakkabılardan uzak tutmalısın. Yoğun kimyasallarla ayakkabıları silmemeli, hiçbir koşulda sayayı sertçe ovalamamalısın. Doğru kullanım önerilerine uyarak, uygun bakım ritüellerini gerçekleştirerek ayakkabılarını uzun süre kullanabilir, temiz ve bakımlı görünümü koruyabilirsin. 

Skechers Ayakkabı Nasıl Kullanılmalı?

Bakım önerileri kadar kullanım tavsiyelerinin de ayakkabıların deforme olmaması için özenle incelenmesi gerekiyor. Skechers taban teknolojileri ve tasarımıyla mükemmel konforu sağladığı için kullanıcılar ondan vazgeçemiyor ve art arda her gün giymek istiyor. Ancak sürekli ve yanlış kullanım ayakkabıların deforme olmasına imkan sunuyor. Sürekli giyilen ve havalandırılmayan modellerin içinde ayakkabıları yıpratan bakteriler oluşuyor. Hem kötü koku hem de deformasyon oluşturan bakteriler, ürünlerin ömrünü kısaltarak şikayetlere sebep oluyor. Kullanım sırasında dikkat edeceğin küçük noktalarla ayakkabılarda ilk günkü görünümü daha uzun süre koruyabilirsin.

Deformasyonun önüne geçmek için ayakkabıyı giyerken bağlarını açmalısın. Arkasına basmamalı, fort kısmını kırmamalısın. Skechers, fort bölümü kırılan ayakkabılara hiçbir koşulda müdahale etmiyor. Modelleri çorapsız giymek de doğru bulunmuyor. Nadiren çorapsız giydiğin ayakkabıları muhakkak her gün değiştirip havadar bir yerde, bir süre bekletmelisin. Ciltteki ter ve yağ ile kapanan gözenekler ayakkabı içinde oluşan kötü kokunun temel sebeplerini oluşturuyor. Ayakkabıları giyerken çorap giymeyi ihmal etmemelisin. Çorap giymene rağmen gün boyu ayağında kalan ayakkabının içinde ter, nem, buhar oluşması normal görülüyor. Ancak bu nemin uzun süre kalması bakteri oluşması için ideal ortamı işaret ediyor. Isının normale dönmesi ve ürün içindeki nemin buharlaşması için ayakkabının havalandırılması şart oluyor. Giydiğin modelleri bir gün arayla yeniden kullanmalı, gün aşırı dinlendirmelisin.

Dinlendirdiğin veya dolaplarda depoladığın dönemlerde ayakkabıların şeklinin bozulmaması için içine kalıp yerleştirebilirsin. Her rafa bir ayakkabı koymalı, modelleri üst üste yığarak ezilme oluşturmamalısın. Yoğun ıslanma da deformasyona sebep oluşturuyor. Üzerinde “su geçirmez özelliği mevcuttur” (Goretex ve Waterproof) ibaresi bulunmayan ayakkabıların su geçirebileceğini aklında tutmalısın. Ayrıca üstü el dikişli olan, saraçlı, kenardan dikişli, sandalet monta ürünlerin yağmurda ve karda kullanımı önerilmiyor. Dikiş yerlerinden su alabilecek bu modelleri kullanırken hava durumunu dikkate almalısın. Ürünleri hiçbir koşulda güneşte bırakmamalı, günlük hayatta kardan ve yoğun terden mutlak suretle uzak tutmalısın. Güneş rengin solmasına, ter ve kar ise tuz lekelerine sebep gösteriliyor. Renk ve leke deformasyonunun bir çözümü bulunmuyor ancak gerekli özeni gösterir ve kullanım önerilerine dikkat edersen sorunların önüne geçebilirsin.

Kullanılmamış Skechers ayakkabıları, satın alma tarihini takip eden 15 gün içerisinde, faturasının aslı ile beraber iade edebilirsin. Kullanım ve bakım talimatlarına uymadığın ürünler için Skechers iade kabul etmiyor. Her türlü işlem talebi esnasında fatura ibrazı zorunlu tutuluyor.

Skechers Deforme Oluyor mu?

Skechers Ürünleri için Bakım Yardımcıların Yine Skechers’tan

Skechers ayakkabı bakım spreyi, ayakkabıları daha uzun süre kullanabilmen için sana yardımcı oluyor. İdeal bakım için üretilen, kolay uygulanan, pratik tasarımlar, ayakkabının temizlenmesi, kokusunun giderilmesi ve su geçirmezlik kazanması için kullanılıyor. Skechers üçlü ayakkabı bakım setini tercih ederek eksiksiz bir bakım takımına sahip olabilirsin. Ürünleri spreyli şişeleri sayesinde kolaylıkla uygulayabilir, yoğun lekelerde bir sünger yardımıyla temizliği hızlandırabilirsin. Ayakkabılardaki kötü koku, lekeler artık sorun olmaktan çıkıyor. Ürünleri temiz tutarak hem estetik görünüm kazandırabilir hem de uzun ömürlü olmaları için çalışabilirsin. Skechers rahatlığını uzun süre yaşa, her gün rahat hisset diye tasarlanan ayakkabıları bakım ürünleriyle temizleyebilir, daha uzun süre giyerek konforu garanti altına alabilirsin. Üstelik ayakkabıları, Skechers spor giyim ürünleriyle kombinleyerek şıklığını Skechers güvencesiyle sergilemen de mümkün.

You May Also Like

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Işıklı Ayakkabılar ve Led Işıklar 

Skechers Işıklı Ayakkabı Pil Değişimi

karbon taban

Karbon Tabanlı Koşu Ayakkabısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir