Skechers İç Astar Yırtığı

Skechers ürünleri; kaliteli materyalleri, şık tasarımları ve uzun ömürlü özellikleriyle kullanıcıların tercihi oluyor. Ancak yanlış ayakkabı seçimi ve kullanımı ürünlerde deformasyon yaratabiliyor. Skechers ayakkabıların kullanım önerilerini dikkate alarak ayakkabıların ilk günkü formuyla uzun süre sana eşlik etmesini sağlayabilirsin. Ürünleri kullanmadan önce bakım ve kullanım talimatlarını dikkatle incelemen yeterli oluyor. Hem günlük hayatta hem de egzersiz sırasında konfor vadeden ayakkabılar, kullanım önerileri dikkate alındığında çok daha uzun süre ilk günkü formunda kullanılabiliyor. Sayasından iç tabanına, kalıbından tabanına dek kaliteli materyaller ve tasarım detaylarıyla donatılan modellerin her biri, en mutlu anlarında seninle olmak için hazırlanıyor. Uzun günler, yorucu çalışma saatleri, yoğun antrenmanlar sırasında bile ayaklarında varlığını hissettirmeyecek kadar hafif ve rahat olan Skechers ayakkabı modellerini hak ediyorsun. Kim bu konfordan kısa sürede ödün vermek ister ki? Kullanıcı hatasından kaynaklanan problemlerden dolayı ayakkabılarının zarar görmemesi için onları daha yakından tanımalı ve ayakkabılarına özen göstermeyi ihmal etmemelisin. Üstelik sorunların önüne geçmek için sadece küçük detaylara dikkat etmek yeterli oluyor. 

Skechers İç Astarı Nasıldır?

Skechers ayakkabıların tüm kısımları, üstün kalitedeki malzemelerden yapılıyor. Saya da taban da aynı özenle, dikkat ve işçilik kalitesi ile tasarlanıyor. Peki iç astar? Ayakkabıların iç tabanının ve fort kısmının üzerinde pürüzsüz astar yer alıyor. Üstün kalitedeki kumaştan oluşan astarı daha iyi tanımak için ayakkabı anatomisine yakından bakmalısın. Ayakkabıların dış bölümü saya, alt kısmı taban olarak anılıyor. Fort, ise ayakkabının sayasında bulunuyor. Modellerin arka kısmının dik durmasını sağlayan bölüme deniyor. Ayakkabının formunu koruması için dış bölüm ile astar arasına koyulan parça, sertliği ile dik duruş sağlıyor. Bu bölümü daha iyi anlaman için birçok kişinin ayakkabıları giymeden arka kısmını içeri kıvırıp üstüne bastığı alan diyebiliriz. Estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturan bu hamle, aynı zamanda ayakkabının sağlığı için yapılacak en kusurlu hareketlerden biri oluyor. Fort kısmının üstüne basmak, bu sert bölümü içeri doğru kıvırmak, kırılmaya yol açtığı için bir daha telafi edilemez sorunlar ortaya çıkıyor. Üstü astarla kaplı olan fort kısmının yanı sıra iç tabanın üstünde de astar yer alıyor. Skechers’ın ikonik iç tabanlarının en üst katmanına astar deniyor. İç tabanı kaplayan astarlar Memory Foam, Air Cooled Memory Foam gibi Skechers’a özel hafızalı sünger tabanlar ile ayak yüzeyi arasında kendine yer buluyor. 

Skechers İç Astarı Yırtılıyor mu?

Skechers modellerinde yer alan astar, en kaliteli malzemelerden yapılsa, en iyi işçilikle tasarlansa dahi yanlış kullanım nedeniyle yırtılabiliyor. Fort kısmındaki iç astarın yırtılmasına iki farklı hata neden oluyor. Ayakkabını kerata kullanılmadan giyilmesi deformasyonun oluşmasına zemin hazırlıyor. Fort, yani ayakkabının arka desteği, üzerinde yer alan astar, çekecek kullanılmadığında oluşan fazla sürtünme nedeniyle zaman içinde yıpranıyor. Ayakkabıları her giyişte oluşan sürtünme kuvveti, yüzeyi hızla aşındırıyor. Oysa sadece çekecek kullanmayı alışkanlık haline getirerek bu sorunun önüne geçebilirsin. 

Arka bölümdeki astarın yırtılmasının bir diğer sebebi ise ayakkabıların fort kısmına basılarak giyilmesi ile ilişkilendiriliyor. Ayakkabıları ayağına geçirmeden, arka kısmı kırarak giydiğinde yalnız sert bölüm zarar görmüyor, astar kumaşlar da yırtılıyor. Zaman içinde, fortu kaplayan sayanın da dışarıdan görünür şekilde deforme olduğunu görebilirsin. Özellikle koşu ayakkabısı modellerinde, plastik türevi fortlar iç astara değil de dışarıdan görünecek şekilde, ayakkabıların sayasına yapıştırılıyor. Bu tasarım, iç astarın yırtılmasını önlüyor ancak yanlış kullanım bu kez fortun başlangıç ve bitiş noktalarında yırtılmalar meydana getiriyor. Yanlış kullanımın uzun süre tekrarlanması halinde, fort bölümünün sınırları büyük oranda deforme oluyor. 

Skechers İç Astarı Yırtılıyor mu?

Skechers Topuk İç Astar Yırtılması

Kimi kullanıcılar, spor ayakkabı modellerinin topuklarında oluşan iç astar yırtığından şikayet edebiliyor. Oysa doğru ayakkabı seçildiğinde, kullanım önerilerine uyulduğunda, deformasyonun kolaylıkla önüne geçiliyor. İç taban üzerindeki astarın yırtılmaması için ayakkabının ayağına uygun olduğundan emin olmalısın. Eğer alınan ayakkabı ayak yapısına uygun değilse, iç astarın topuk bölümü aşınıyor. Örneğin eğer ayağın taraklıysa ve ayak anatomine uygun rahat bir ayakkabı seçmediysen, topukların astarının aşındığını görebilirsin. Ayakkabının ayak çevresini nazikçe sarması, ayağın konforla hareket etmesi, yapılan egzersize ve basış tipine uygun modellerin giyilmesi, astarın korunmasının da garanti veriyor. 

Benzer sorunlar, ayaklarda aşırı terleme olduğunda da meydana geliyor. Ayakkabının içindeki nem, buhar, ısı ve terle yayılan bakteriler, yeterli havalandırma olmadığında ayakkabının içinde hem koku hem de deformasyona neden oluyor. Skechers, bu nedenle gün aşırı giyme kuralını kullanıcılarına hatırlatıyor. Yani spor ayakkabıyı giydikten sonra 1 gün açık havada havalandırmaya özen göstermeli, verdiğin bir gün aranın ardından yeniden ayakkabıyı kullanmaya başlamalısın. Böylece iç yüzeydeki nem, bakteri ve ter ortadan kalkıyor. Oysa, her gün giyilen, havalandırılmayan modeller, daha çabuk aşınıyor. Terle ıslanan ayakkabılar, kullanım sırasındaki aşınma ve iplik atmaya bağlı olarak iç astarda yırtılma oluşturuyor. Üstelik bu deformasyon kötü kokuyu da beraberinde getiriyor. Ayakkabı astarının nemlenmesini azaltmak için modelleri çorapsız giymemeye de özen göstermelisin. Çıplak ayakla giyilen ayakkabıların içinde ölü deriler ve ter deformasyon oluşumuna hız veriyor. Sen de ayakkabının astarının pürüzsüzlüğünü koruması ve konfor vadetmeye devam etmesi için Skechers’a kulak verebilir, tüm önerileri uygulayarak uzun süre ayakkabılarını keyifle giymeyi sürdürebilirsin.

Skechers İç Astarı Nasıldır?

Skechers İç Astar Yırtılması Tamiri

Skechers ayakkabılarda astar yırtılması sorunu yaşandığında tüketiciler, ürünleri inceleme için Skechers’a gönderebiliyor. Marka, sorunun üretimden mi yoksa yukarıda bahsedilen kullanıcı hatalarından mı kaynaklandığını inceleyerek raporluyor.  Ancak belirtilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Skechers, fort kısmı kırılan ayakkabılara hiçbir koşulda müdahale etmiyor. Direkt tüketici hatasının işareti olan bu sorunun yanı sıra inceleme esnasında ürün kullanım önerilerine uyulup uyulmadığı da belirlenebiliyor. Tüketicilere, edinilen bilgiler ışığında dönüş sağlanıyor. Skechers, üretim kaynaklı problemlerde ürün değişimi yoluna gidebiliyor ancak sorun, kullanıcı hatalarından, yanlış ürün seçiminden kaynaklanıyorsa, marka tarafından herhangi bir aksiyon alınmıyor. Tüketiciler, iç astar yırtılması problemlerini kendi imkanlarıyla, ayakkabı tamircileri vasıtasıyla kamufle etmeyi tercih etse de konfor açısından Skechers tasarımlarının, materyallerinin yeri tutulamıyor. Astar yırtığı iç tabanda olduğunda, birçok kişi tabanlık değişimi yaparak, sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bu durumda da Skechers’ın orijinal hafızalı taban teknolojilerinin rahatlığı bulunamıyor. Tüketiciler, yeni ayakkabılar alarak alıştıkları rahatlığa yeniden ulaşabiliyor. 

En rahat ayakkabıları giymek, hayatın en konforlu halini deneyimlemek için vakit kaybetmene gerek yok. Biraz özen ve dikkatle, Skechers sneakerlarını çok daha uzun süre ilk günkü formuyla kullanabilirsin. Onlardan vazgeçmek, bu rahatlığa biraz ara vermek çok zor… Ancak bir gün kullandıktan sonra ayakkabılarını bir gün dinlendirerek onlarla geçireceğin yüzlerce yeni günü kendine armağan edebilirsin. Ayakkabıları her zaman tam olarak ayağa geçirmek zor gelebiliyor, çekecek taşımak yerine ayakkabıyı zorlayarak ayağa geçirmek daha kolay görünebiliyor. Ayakkabı giyerken üstüne basmak yerine birkaç saniye daha ayırarak bağcıkları gevşetebilir ve ayakkabıyı hızla giyebilirsin. Üstelik Skechers’ların çekme halkaları ve quick fit özellikleri de giyimi kolaylaştırıyor. Sen de Skechers ayakkabı modellerini inceleyerek dilediğin ürünü sipariş verebilir, kullanım yönergelerine uyarak herhangi bir deformasyon problemi yaşamadan konforun keyfini sürebilirsin. 

You May Also Like

Skechers Eşofman Takımında Tiftiklenme

Skechers Eşofman Takımında Tiftiklenme Olur mu?

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Ayakkabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabılarının Taban Boyası Atar mı?

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

1 thought on “Skechers İç Astar Yırtığı”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir