Sonbahar Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Sonbahar Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Yaza veda edilen sonbahar günlerinde, şıklıktan ödün vermeyen, rahatlıktan vazgeçmeyenler için birbirinden kullanışlı kombin önerileri hazırladık. Sen de henüz sonbahar dolabını hazırlamadıysan önerilerimizi dikkate alabilir, trendleri yansıtan sonbahar kombinleri ile sokak modasının yıldızı olabilirsin. 

Pantone Renk Enstitüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da sonbahar kış sezonunun trend renklerini açıkladı. Geniş yelpazede çeşitlenen renkler, bu sonbaharın oldukça sıcak geçeceğini müjdeliyor. Otantik tonların ön plana çıkacağı sonbaharda, limon sarısının canlılığı, acı kahverengi ile buluşuyor. Kil rengi olarak özetleyebileceğimiz ton, sonbaharda sokakları doldururken kırmızı cazibesi kombinlerde dikkat çekmeye hazırlanıyor. Lilanın pastel tonlarının, soft grilerin, kremamsı bej tonlarının renk paletinde yerini aldığı mevsim, parlak mavi, fuşya renklerinin de eşlikçisi oluyor. Buna ek olarak; turkuaz, haki, bordo, toprak tonları sonbaharın klasik giysilerinin vazgeçilmezi olacağa benziyor. Sonbahar kombinlerinden ton sür ton etkisi sürerken bir yandan da kontrast renklerin bir arada kullanımı dikkat çekici bir stile kapı aralıyor. Öyle ki soğuk ve sıcak renkler birlikte bu yıl çok daha fazla vitrine çıkıyor. 

Sonbahar kombinlerinde sık sık karşımıza çıkacak desenler arasında ilhamını doğadan alan baskılar öne çıkıyor. Çiçekli floral desenler, yaprak baskıları, el çizimi şeklindeki desen vurguları, vahşi hayvan görünümleri kıyafetleri dolduruyor. Ayrıca, batik, ekru gibi bohem ve otantik detaylar da göze çarpıyor. Ayrıca kilim ve şal desenleri, ekose ve kazayağının eskimeyen trendi de sonbaharda sokakları dolduruyor. Elbette son yıllarda daha çok tercih edilen sade ve logo desenli kumaşlar yine gözdeler arasında kendine yer buluyor. 

Sonbahar Kombinleri
Sonbahar Kombinleri

Sonbahar Kombinleri

Peki sonbaharda hangi kumaşlar daha trend dersen, seni üç boyutlu yapay kürkler, peluşlar, tüylü kumaşlar ile tanıştırmalıyız. Tüylü kumaşların yanında jakarlı dokumalar, yumuşacık polarlar, kapitone dokumalar soğuk havalarda seni sarmaya hazırlanıyor. Gece kıyafetlerinde dantel ve tüller ağırlık gösterirken günlük giyimde rahatlığı ön plana çıkaran,  yumuşak kumaşlar dolapları dolduruyor. Bir de doğal kumaşlar, materyaller yükselen trend ivmesiyle sonbahara damga vurmak için gün sayıyor. Pamuklu kumaşları, vegan ayakkabı ve kıyafetleri şimdiden dolabına yerleştirmeye başlayabilirsin. (Vegan ayakkabı hakkında her şeyi senin için derledik!)

Sonbahar kombinlerinin en gözde parçaları arasında; trençkotlar, oversize paltolar, bol pantolonlar, şişme mont çeşitleri yer alıyor. Salgınla beraber evde geçen uzun sürenin ardından, rahatlık puan toplamaya devam ediyor. Hatta hoodie üstler ve jogger eşofman altları artık yalnızca ev kıyafeti olarak görülmüyor, sokak stilinin bir ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor. 

Sonbahar gelir de trikolar gelmez mi? Bu sonbaharda süveterler, ince triko takımlar, gömlek ve kazak kombinleri sokaklara çıkıyor. Buna ek olarak, triko midi eteklerin hiç olmadığı kadar dikkat çektiğini de hatırlatmakta fayda var. Ayrıca, bir türlü üzerine ne giyebileceğini bilmediğin kombinler için sezonun anahtar parçaları yelekler oluyor. Pantolonların, gömleklerin, eşofman ve kazakların tamamlayıcısı olacak şişme yelek modelleri hem kadın hem de erkek modasının ana aktörlerinden biri olmaya aday gösteriliyor. 

Erkek Sonbahar Kombinleri

Sonbaharın en şık erkek stillerini senin için derliyoruz. Erkek modasında sadeliğin ve otantik dokunuşların alkış alacağı şimdiden belli. İşte bu sezon her erkeğin dolabında olması gereken parçalar ve sonbahar erkek kombin önerileri: 

  • Henüz dolabında şık bir jogger eşofman yoksa muhakkak edinmelisin. Zira bu kış erkekler, sokaklarda eşofmanlarla boy göstermeye hazırlanıyor. Üzerine basic bir tişört ve salaş bir hırkayla etnik stili yansıtmak çok kolay. Biraz daha radikal seçimler yapabilirim dersen, hırka yerine salaş kimonolar da giyebilirsin. 
  • Klasik kesim kumaş pantolonlar geri dönüyor. Kendini Mad Men setinde hissedeceğin pilili pantolonları sweatshirtlerle tamamlayabilir, sneaker modelleriyle kombinleyerek retro tarzı yorumlayabilirsin. 
  • Bol kesim ceketler sonbahar modasının bu yıl çok daha farklı olacağının sinyallerini veriyor. Düşük omuzlu ceketler, bol kesimli montlar, uzun paltolar, genç erkeklerin dış giyim alışkanlıklarını değiştiriyor. 
  • Tek renk kombinlere sıcak bakanlardansan bu sonbahar modayı imajınla yansıtacağından şüphemiz yok. Eşofman takımları, pantolon kazak kombinleri tek renk seçerek spor ayakkabılarla tamamlayabilirsin. 
Erkek Sonbahar Kombinleri
Erkek Sonbahar Kombinleri

Erkek sonbahar modasını temsil etmek için puf puf şişme montlardan, retro takım elbiselerden, spor sırt çantalarından, oversize üstlerden, bol eşofmanlardan almayı unutmamalısın. 

Kadın sonbahar Kombinleri

Sonbahar stiliyle mevsime imza atacak kadınlar, bu sonbahar şu parçaları dolaplarından eksik etmiyor: 

  • Oversize hoodieler, dolabında mutlaka yer almalı. Onları şort ve spor ayakkabılarla kombileyerek sezonun en şık  sportif stiline sahip olabilirsin. Dilersen şort yerine mini taytlar da kullanman mümkün. 
  • Basic bir tişört, spor bir tayt ve uzun deri bir trençkot ile Matrix stilini 2022 yılına taşımaya hazır mısın? Uzun deri pardesü ve trençkotların çok moda olduğu sezonda onları siyah basic parçalarla tamamlayarak fark yaratabilirsin. 
  • Klasik ve sportif parçaların buluşmasına sahne olan sonbahar kombinlerini muhakkak denemelisin. Midi etek ve oversize kazak modellerini yüksek tabanlı sneakerlarla tamamlayabilirsin. Tek renk giyinmeyi tercih ederek kombine çok daha cool bir hava katabilirsin. 
  • Vahşi desenler bu yıl adını kadın modasına kalın çizgilerle yazdırıyor. Leopar, zebra gibi baskılara kıyafetlerinde ayakkabılarında yer verebilirsin. Vahşi desenleri, fuşya, saks mavisi gibi renklerle bir arada kombinlemen mümkün. 
  • Kadın giyiminde bu yıl ilginç trendler manşete çıkıyor. Geçtiğimiz yıl omuzları açık giyilen paltolar yeni bir akım yaratırken bu yıl, çizmelerin içine sokulan paçalar “tarz” işareti sayılıyor. Kumaş pantolonların paçalarını kısa botların, dize kadar uzanan çizmelerin içine yerleştirerek sen de bu modanın bir temsilcisi olabilirsin.
Kadın Sonbahar Kombinleri
Kadın Sonbahar Kombinleri

Kadın sonbahar modasını üzerinde taşımak istiyorsan ekose desenli takımlardan, vatkalı ceket ve karpuz kol gömleklerden, oversize sweatshirtlerden, tayt ve jogger eşofmanlardan almayı unutmamalısın. 

Sonbaharda Hangi Spor Kıyafetleri Tercih Edilmelidir?

Spor kıyafetler, konfor sağlayarak size hem egzersiz sırasında hem de günlük yaşamda rahat hissettiriyor. Sonbaharın değişen havasına, ani sıcaklık değişimlerine ve yağışlarına karşı koruma sağlayan sportif kıyafetleri tercih edebilirsin. Yelekler, montlar, yağmurluk ve rüzgarlıklar sonbaharın yıldız giysileri… Koruyucu özellik gösteren tasarımları dış giyim için seçtikten sonra su geçirmeyen ayakkabılara dolabında yer verebilirsin. Peki, spor giysilerden hangileri sonbahara uygun? Sweatshirt ve eşofmanlar sonbahar için en doğru seçim. Onları ince spor tişörtlerle tamamlayarak ani hava değişimlerine hazırlıklı olabilirsin. Elbette taytları, sporcu sütyenlerini ve atletleri de sonbaharda kullanabilirsin. 

Sonbahar için spor kıyafet alırken,

  • Kıyafetlerin vücut ısısını dengede tutabilecek kalınlıkta olmasına özen göstermelisin. 
  • Terlediğinde seni rahatsız etmeyecek nem transferi özelliğine sahip olmasına dikkat etmelisin. 
  • Spor çoraplarda pamuk gibi nem emici dokumalar bulunmasını tercih edebilirsin. 
  • Çok kalın tek bir kıyafet giymek yerine kat kat giyinmeye uygun alternatiflere yönelebilirsin. Eğer bu kat kat giyineceksen üstlerin çok dar kesimli olmamasına bakabilirsin. 
  • Dış giyimde su geçirmezlik özelliği arayabilirsin. 
  • Kıyafetlerin hareket özgürlüğü sağlamasını önemsemelisin. 

Sen de sonbahar kombinleri yaparken önerilerimizi dikkate alabilir, yılın en şık sportif imajına kolaylıkla kavuşabilirsin. Skechers’ın birbirinden şık sonbahar kış koleksiyonunu inceleyerek hemen sipariş verebilir, sportif stilinle sokak modasına örnek olabilirsin. 

 

You May Also Like

Spor Gelin Ayakkabıları ile Stil ve Konforu Bir Araya Getirin

Düğünde Rahatlık: Skechers Spor Gelin Ayakkabılarıyla Tanışın

kapın spor tayt

Anneler Gününde Annenizi Şımartmanın En İyi Yolu

erkek deniz şort

Erkekler ve Kadınlar İçin 2024 Plaj Giyim Trendleri

ışıklı sandalet

Skechers’ın Işıltılı ve Eğlenceli Işıklı Sandaletleriyle Yaz Serüveni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir