Spor Ayakkabının Ömrünü Uzatmak için 10 Yöntem

Spor Ayakkabının Ömrünü Uzatmak için 10 Yöntem

Skechers, birinci kalite malzemelerden, en iyi işçiliği ve güncel teknolojiyi kullanarak hazırladığı ürünlerini dünyanın dört bir yanında kullanıcılarına sunuyor. Ancak yanlış kullanım, modellerin zaman zaman zarar görmesine neden olabiliyor. Unutma, spor ayakkabı modellerinin ilk günkü yeni ve bakımlı görünümünü uzun süre korumak ve o konforu her kullanımda hissedebilmek için senin de yapabileceğin şeyler var. İşte spor ayakkabının ömrünü uzatmak için kullanabileceğin yöntemler: 

    1. Ayakkabıların uzun ömürlü olmasını sağlayacak süreç, henüz satın alma aşamasında başlıyor. Ayakkabıların tam ayak numarana uygun olmasına dikkat etmelisin. Bunun için online alışverişlerde ayaklarını cm cinsinden ölçtükten sonra beden tablosu üzerinden numara seçmeyi deneyebilirsin. Mümkünse, ayakkabıların her iki tekini de deneyerek almalısın. 
    2. Ayakkabılar, çorapsız giyildiğinde içinde biriken ölü deriler, oluşan su buharı ve ayakkabının içinde kalan ter, bakteri oluşumuna zemin hazırlıyor. Bakterilerin ve nemle beraber artan sürtünme etkisinin sonucunda iç taban ve astarda deformasyon oluşabiliyor. Ayakkabılarının uzun ömürlü olmasını arzu ediyorsan her zaman çorapla giymelisin. 
  • Ayakkabıların arka kısmına fort adı veriliyor. Kırılan fort yani arka kısım nedeniyle ayakkabının formu bozuluyor. Ayakkabılarının hiçbir zaman arkasına basmamalı, her zaman çekecek kullanarak giymelisin. Fort kırılmasının ayakkabı modellerini direkt garanti kapsamı dışına çıkardığını da bilmelisin. 
    1. Ayakkabılarının da arada bir dinlenmeye ihtiyacı var. Mümkünse bir gün giydikten sonra bir gün açık havada havalandırmalısın. Böylece ayakkabılardaki bakteri üremesinin önüne geçebilir, daha uzun süre ayakkabılarının ilk günkü formunu korumasına yardımcı olabilirsin. 
    2. Ayakkabıları alırken ürün özelliklerini ve bakım önerilerini dikkatle incelemelisin. Çamaşır makinesinde yıkanmaya uygun olmayan ayakkabıları kesinlikle makinede temizlemeyi denememelisin. Talimatlar uyarınca ayakkabıları uygun bir bez ile silerek temizleyebilir, Skechers ayakkabı bakım ürünlerinden destek alabilirsin. 
    3. Çamaşır makinesinde yıkanmaya uygun olan ayakkabıları, soğuk suda, düşük devirde, hassas deterjanla, yumuşatıcı olmadan yıkayarak kirden arındırabilirsin. Sonrasında direkt güneş almayan, açık hava bir yerde havalandırarak kurutmalısın. 
    4. Su geçirmezliğin dereceleri olduğunu hatırlamalı ve ayakkabı alırken su geçirmezlik düzeyini öğrenerek seçim yapmalısın. Ayrıca su geçirmezlik testlerinin belli süre zarflarında yapıldığını aklında tutmalısın. Suyla fazla temas eden her ayakkabının su geçirebileceğini bilmelisin. 
  • İçe veya dışa basma sorunu yaşıyorsan, kişiye özel tasarlanan bir iç taban kullanmanı öneriyoruz. 
  • Ayakkabılarını darbe ve sürtünmeye karşı korumalısın. Kontrolsüz darbelerin en sağlam ayakkabılara bile zarar verebileceğini unutmamalısın. 
  1. Ayakkabılarının formunu korumasını arzu ediyorsan, muhafaza ederken diğer ayakkabılarla üst üste koymamalı, onları sadece o ayakkabıya ayrılmış bir rafta saklamalısın. Ayakkabıları ısı kaynaklarından ve nemli alanlardan uzakta muhafaza etmelisin. Soba veya kaloriferin yanında kurutmamalı, rutubet sorunu olan dolaplarda tutmamalısın. 

Spor Ayakkabı Nasıl Kullanılmalıdır?

Spor ayakkabı kullanımı, ürünün ilk günkü formunu korumasında önemli bir faktör. Ayakkabıları kullanırken, amacına uygun etkinliklerde giymeye özen göstermelisin. Aktiviteye uygun olmayan modeller kullanmak, deformasyona neden olabiliyor. Örneğin, yürüyüş sırasında tarak kemiği açıldığı için ön kısmın daha geniş olması gerekiyor ve yürüyüş ayakkabıları bu beklentiye cevap verecek şekilde tasarlanıyor. Eğer koşu ayakkabısı ile yürüyüş yapmaya çalışırsan, koşu dinamiğine uygun olarak ön kısmı daha dar olan modellerin rahat hissettirmediğini fark edebilirsin. Bu sorun beraberinde ayakkabının deforme olma ihtimalini de artırıyor. Her ayakkabıyı uygun aktivitede kullanarak daha uzun ömürlü olmalarını sağlayabilirsin. Tüm kullanım önerilerine dikkat ettiğinde ayakkabının ilk günkü konforunu ve görünümünü uzun süre koruduğuna şahit olabilirsin. 

Skechers Ayakkabı Nasıl Kullanılır?

Dünyada milyonlarca kullanıcının tercihi olan, hem günlük hayata hem de sportif aktivitelere konfor katan Skechers, doğru kullanımla uzun süre en rahat anlarına eşlik ediyor. Hayatı kaçırmadan yaşayanların, aktif yaşam tarzını benimseyenlerin seçimi olan Skechers ayakkabıların kullanımı için biraz özen göstermek büyük farklar yaratıyor. Doğru kullanım alışkanlıkları edindiğinde, sen de Skechers ayakkabılarının uzun yıllar seninle olacak kadar dayanıklı olduğunu görebilirsin. 

  • Skechers ayakkabıları giyerken muhakkak bağcıkları açmalı, sonra yeniden bağlamalısın. Ayakkabıların bağcıkları bağlıyken giyip çıkarmaya çalışmamalısın.
  • Skechers ayakkabılarının ayaklarına tam uyduğundan emin olmalısın. Ayakkabı denerken ayağında her zaman giydiğin kalınlıkta çoraplar olduğundan emin olmalısın. Uzun yolculuklardan sonra veya vücudunda şişlik, ödem hissettiğin dönemlerde ayakkabı almamalısın. 
  • Ürünlerin uygun aktivitelerde giyerek deformasyon ihtimalini en aza indirebilirsin. 
  • Skechers ayakkabılarını yalnızca sen kullanmalı, kimseyle paylaşmamalısın. Ayaklardan bulaşabilecek mantar gibi rahatsızlıklar, sağlık sorunları kadar ayakkabılarda hijyen problemlerini de beraberinde getiriyor. Deformasyona kapı aralıyor. 
  • Skechers ayakkabılarını kullanırken fazla sürtünme ve sert darbelerden korumalısın.

Spor Ayakkabı Ömrü Nasıl Uzatılır?

Spor ayakkabıların uzun ömürlü olmasının yolu, dikkatten geçiyor. Ayakkabılarının birinci kalite malzemeden üretildiğinden emin olmalı ve ona hak ettiği özeni göstermelisin. Öncelikle, ayakkabılarını kullanmadığın zamanlarda, uzun süre güneş altında bırakmamalısın. Nemin ayakkabılara zarar verdiğini muhakkak biliyorsun ancak aynı şekilde güneş ışınlarının da eskimeyi hızlandırdığını aklında tutmalısın. Bunun yanında ayakkabıları hiç giymeden uzun yıllar dolaplarda bekletmek de doğru değil. Ayakkabıları kullandıktan sonra havalandırmayı ihmal etmemen ve sonrasında doğru koşullarda muhafaza etmen gerekiyor. 

Ayakkabı muhafaza ederken şu noktalara dikkat edebilirsin: 

  • Yeterince havalanmış ayakkabılarını içine kalıp koyarak saklayabilirsin. Eğer kalıbın yoksa ayakkabı içine dolgu malzemesi olacak, iç astarı boyamayacak özellikte, kağıtlar doldurabilirsin. 
  • Ayakkabılığın her rafına bir ayakkabı koymalısın. Mümkünse ayakkabıları hava alan özellikteki kutularda muhafaza etmeli veya tozdan korumak adına kapaklı dolaplarda tutmalısın.
  • Uzun süre giymesen dahi ayakkabıları ara ara havalandırarak tozunu almalısın. 
  • Kesinlikle ayakkabıların bakım talimatlarının dışına çıkmamalısın. Marka tarafından önerilmeyen temizlik yöntemlerinden, boyalardan, her türlü işlemden , aşındırıcı kimyasallardan uzak durmalısın. 

Ayakkabı Kullanma Kılavuzu

Ayakkabı alırken hem sağ hem de sol tekini denemeli, online alışverişlerde her iki ayağı da ölçtükten sonra beden tablosundan kontrol gerçekleştirerek numara seçmelisin. Ayakkabılarını giyerken pamuklu, nefes alan çoraplar kullanmayı ihmal etmemeli ve her seferinde temiz çoraplarla giymeyi önemsemelisin. Giyerken çekme halkasından veya quick fit bölümünden destek alabilirsin, muhakkak ayakkabı için çekecek kullanmalı ve fort bölümünü kırmamalısın. Ne şartta olursa olsun, ayakkabılarını bağcıklarını açarak giymeli ve çıkartmalısın. Elbette her giyişin ardından ayakkabılarını havalandırman gerekiyor. Ayakkabılarını bir gün arayla dinlendirerek kullandığında çok daha uzun ömürlü olduğunu fark edebilirsin. Her modelin temizlik talimatlarının farklı olabileceğini aklında tutarak ürün özelliklerini incelemeli ve bakım önerilerine uygun bir şekilde kirden, tozdan düzenli olarak arındırmalısın. Ayrıca, suya dayanıklılık düzeyi en yüksek olan ayakkabıların bile yoğun ve uzun süreli su temasında su geçirebileceğini aklında tutmalısın. Ayakkabılarının çok uzun süre, çok yoğun neme, sıvı temasına maruz kalmamasına dikkat etmelisin.

Skechers ayakkabılar, özenle, talimatlara ve tavsiyelere uygun bir şekilde kullandığında, uzun ömürlü kullanımın keyfi sürülüyor. Küçük noktalara dikkat edildiğinde, deformasyon veya herhangi bir form kaybı sorunu yaşanmıyor. Kaliteli, uzun ömürlü ve tarz sahibi modeller sunan Skechers, yüzde yüz orijinallik garantisi ile seninle! Sen de Skechers’ın birbirinden havalı ve dayanıklı modellerini hemen inceleyebilir, Skechers.com.tr aracılığıyla güvenle sipariş verebilirsin.

You May Also Like

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Kar Tatilinde Yanınızda Bulunması Gereken Kayak Malzemeleri

Skechers ayakkabı kayar mı?

Skechers Ayakkabı Tabanının Parçalanma Sorunu Oluşur mu?

Işıklı Ayakkabılar ve Led Işıklar 

Skechers Işıklı Ayakkabı Pil Değişimi

karbon taban

Karbon Tabanlı Koşu Ayakkabısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir