Spor Kıyafeti Nasıl Seçilmeli?

Fitness ve spor, hayatın parçası oldukça onu tamamlayan her şey önem kazanıyor. Bunların en başında spor alışverişi geliyor. Spor kıyafetleri son yıllarda bir hayli ön plana çıkmaya başladı. Artık spor kıyafetleri de, spor motivasyonunun en önemli faktörlerinden biri haline geldi. Spor yaparken doğru kıyafeti seçmeniz egzersizlerin verimliliğini arttıran en önemli kriterdir. Peki sporda ne giyilir, yorucu bir egzersizden sonra bile kendinizi iyi hissettirecek, üzerinizden bir an önce çıkartmak için istemeyeceğiniz sağlıklı, konforlu ve şık spor kıyafetlerini seçerken nelere dikkat edilmeli?

Konforlu ve Destekleyici Kumaşlar Olmalı

Spor yaptığınız sırada vücudunuzdan toksinleri tam anlamıyla atabilmek istiyorsanız, doğru kumaş seçimi bir hayli önemlidir. Spora yeni başlayan çoğu kişi, spor yaparken vücudunun terlemesiyle, kıyafetlerinin yapışmasından ve bunun yaşattığı olumsuzluklardan şikayet eder. Vücudunuza kolayca uyum sağlayan, aynı zamanda cildinizin nefes almasına yardımcı olan kumaşlar, vücudunuzda biriken terin kolayca atılmasına yardımcı olur. Spor yaparken özellikle tercih etmeniz gereken kumaş türleri, likralı ve polyester kumaşlar olmalıdır. Bu kumaş türleri vücudunuzdaki teri tutmaz, çabuk bir şekilde kurur ve esnek olmasıyla da hareket özgürlüğünüzü artırır.

 Tasarımı Vücuda Uygun Olmalı

Kullanacağınız spor kıyafetinin tasarımı da kumaşı kadar önemlidir. Koltuk altı, göğüs gibi bölgelerin dikişlerinin rahat olması sizin rahat hareket etmenizi sağlar. Özellikle açma ve esneme hareketlerinde vücudunuzun tam performans göstermesi egzersiz için önemli bir detaydır.

 Kıyafetlerin Bedeni Sarmasına Dikkat Edilmeli

Genelde spor yaparken rahat hissetmek için bol kıyafetler tercih etmesi gerektiğine inanılır. Ancak bedeninize büyük gelen bol ve salaş kıyafetler, yaptığınız egzersiz türüne göre değişmekle beraber, hareket kabiliyetinizi kısıtlayabilir. Bu yüzden bedeninizi tam saran kıyafetler, sporunuzu özgürce yapabilmenize fayda sağlar.

Spor kıyafeti seçimi

 

Ayağınıza En Uygun Spor Ayakkabı Seçilmeli

Her ayağın kendine göre farklı ihtiyaçları var ve her ayakkabı özelliğiyle öne çıkıyor. Yani bir başkasına göre rahat olan bir ayakkabı hem sizin ayağınıza hem de yaptığınız spora uygun olmayabilir. Yaptığınız egzersiz türü ve egzersiz süresi doğru ayakkabıyı bulmak için en belirleyici iki unsurdur.

En rahat spor ayakkabı seçimini yapmak için Skechers ayakkabılarını tanıttığımız ‘En Rahat Spor Ayakkabı’ yazımızı da okumanızı öneririz.

 Aksesuarlardan Yararlanın

Birçok kişi spor kıyafetini yalnızca giysilerden ibaret görür. Fakat spor kıyafetinin tamamlayıcıları olan su matarasını ve havluyu unutmamak gerekir; bunun yanı sıra devir, teknoloji devri. Tek başına spor yapmayı seviyorsanız spordaki gelişiminizi, hedeflerinize yakınlığınızı, fiziksel koşullarınızı ve mevcut durumunuzu tespit etmek için teknolojik aletlerden faydalanabilirsiniz.

Spor yapmaya karar vermişsek genelde eller eski ve kullanılmayan kıyafetlere gidiyor. “Nasılsa bir iki saatliğine giyeceğim ve yıkanacak” ya da “nasılsa kimse görmeyecek” gibi bir mantığa sahipseniz bu düşünceyi kafanızdan atın. Çünkü seçtiğiniz doğru spor kıyafetinin size geri dönüşleri çok önemli. Spor mağazasında doğru seçtiğiniz spor kıyafeti ve spora uygun aksesuarlarınız size kendinizi daha enerjik hissettirir. Bu sayede spor yaparken hem konfor alanınızı arttırabilir hem de kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Sportif tarzınızdan özel günlerde de ödün vermek zorunda değilsiniz. Dilerseniz spor gelin ayakkabısı seçeneklerini değerlendirerek evlilik gününüzde dahi rahat hissedebilirsiniz.

You May Also Like

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

2024 Yılı Erkek Ayakkabı Trendleri

slim fit nedir

Slim Fit Nedir?

Sevgililer Günü Mont Hediyesi

Sevgililer Günü Hediyeleri İçin Mont Önerileri

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir