Spor Yapmaya Motive Olmanızı Sağlayacak 5 Öneri

Hiçbir fitness programına başladınız ve sonra bıraktınız mı? Evet yanıtı verdiyseniz, yalnız değilsiniz. Birçok insan fitness programlarına başlar, ancak sıkıldıklarında bırakırlar, zevk almazlar veya sonuçların çok yavaş olduğundan şikayet ederler.

Yeterince denerseniz, antrenmanınızı atlamak için bir milyon neden bulabilirsiniz. Bazıları geçerli olabilir, diğerleri ise hiç değildir. Ancak mazeretiniz sadece motivasyonunuz yoksa, adil ve önlenebilir. Görünüşe göre, profesyoneller bile her zaman koşmak ve terlemek istemiyor.

Hepimiz aktif ve düzenli bir egzersiz programına katılmanın zihnimiz, bedenimiz ve ruhumuz için iyi olduğunu biliyoruz. Ancak bazen bize antrenmanımızı atlamamızı veya tasfiye etmemizi ve birkaç saat daha çalışmamızı söyleyen iç diyalog motivasyonumuzu ele geçirir.

Bu olduğunda, spor salonuna gitmek ve zindeliğe öncelik vermek için planınızı takip etmek zor olabilir.

İşte o zaman için aşağıda yer alan motivasyon ipuçları ve püf noktaları listesi tutarlı olmanıza yardımcı olabilir.

1. Kendinize daha sonra nasıl hissedeceğinizi hatırlatın.

Kendinize şunları sorun: “Bu antrenmanı atladığım için pişman olacak mıyım?” Her antrenmandan sonra nasıl hissettiğinizi düşünün. Bu yüzden, uyanma ve koşuya veya antrenmana gitme motivasyonunuz düşük olduğunda, antrenman sonrasında nasıl hissettiğinizi hatırlayın. Kendinizi ne kadar harika ve güçlü hissettiğinizi düşünün. Bu sizin için motive edici bir sistem olacaktır. Her antrenman sonrası ne kadar iyi hissettiğinizi düşünerek harekete geçmeniz, her seferinde daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

2. Kendinize mikro zorluklar verin.

Bir hedefe sahip olmak yardımcı olur. Basit hedeflerle başlayın ve ardından daha uzun menzilli hedeflere geçin. Hedeflerinizi gerçekçi ve ulaşılabilir yapmayı unutmayın. Hedefleriniz çok hırslıysa hayal kırıklığına uğramak ve pes etmek daha kolaydır.

Örneğin, bir süredir egzersiz yapmadıysanız, kısa vadeli bir hedef haftada beş gün günde 10 dakika yürümek olabilir. Ara hedef haftada beş gün 30 dakika yürümek olabilir. Uzun vadeli bir hedef 5K yürüyüşü tamamlamak olabilir.

Sağlıklı yetişkinlerin çoğu için, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı haftada en az 150 dakikalık orta aerobik aktivite veya 75 dakikalık güçlü aerobik aktivite veya orta ve güçlü aktivite kombinasyonu önermektedir. Tüm ana kas gruplarının kuvvet antrenmanı egzersizlerini haftada en az iki kez fitness rutininize dahil etmeyi hedefleyin.

3. Kendinizi ödüllendirin.

Her egzersiz seansından sonra, egzersizin size verdiği iyi duyguların tadını çıkarmak için birkaç dakikanızı ayırın. Bu tür iç ödül, düzenli egzersize uzun vadeli bir taahhütte bulunmanıza yardımcı olacaktır.

Dış ödüller de yardımcı olabilir. Daha uzun menzilli bir hedefe ulaştığınızda, egzersiz yaparken eğlenmek için yeni bir çift yürüyüş ayakkabısı, koşu ayakkabısı veya yeni melodiyle kendinizi şımartın.

4. Kendinize egzersiz ortağı bulun.

Size antrenman yapma olanağı veren interaktif uygulamaların aksine, yanınızda egzersiz yapmak için başka birini kullanmak da motive olmanın etkili bir yöntemidir.

Bir egzersiz partnerine sahip olmanın birçok faydası vardır:

Dostça bir rekabet gibi hareket edebilir, birbirinizi daha fazla zorlayabilirsiniz,
Teknik ve becerilerin geliştirilmesi için yararlı tavsiyelerde bulunabilirsiniz,
En önemlisi, bir arkadaşın yanında egzersiz yapmak keyifli olacaktır.

5. Bunu “siz” zamanı olarak düşünün.

Spor yapmak, sizin için bir yük olmasın. Eğer böyle hissediyorsanız, düşünün! Gün içerisinde çok fazla zihinsel yoğunluğa ve strese maruz kalıyorsunuz. Bir saatlik bisiklet sürmenin ya da 30 dakikalık bir koşunun zihinsel tatiliniz olduğunu, nefes alma ve yoğun gününüzden uzaklaşma anı için kendiniz adına harika bir fırsat olduğunu düşünün. Sizin için bir angaryadan ziyade kendinize hediye ettiğiniz bir zamana dönüştürmeye çalışın. Bu, kalan dakikaların bir an önce bitmesini beklemek yerine, çok çalışmanıza ve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

You May Also Like

Kondisyon Bisikleti

Kondisyon Bisikleti Nedir? & Faydaları Nelerdir?

speedball

Speedball Nedir? Speedball Nasıl Oynanır?

badminton

Badminton Nedir? Badminton Nasıl Oynanır?

skechers spor ayakkabı

Spora Göre Ayakkabı Çeşitleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir