Türkiye’nin En Gözde Yürüyüş Rotaları

Türkiye Yürüyüş Rotaları

Türkiye’de yapabileceğin doğa sporları arasında doğa yürüyüşleri önde geliyor. Oksijen depolayarak enerji tazeleyeceğin, eşsiz manzaralarla haftanın yorgunluğunu atacağın en keyifli yürüyüş rotalarını senin için derledik. Kadın veya erkek outdoor ayakkabı, çanta ve spor kıyafetlerin hazırsa beraber uzun bir yürüyüşe çıkabiliriz. En iyi yürüyüş rotalarını inceleyip seçtikten sonra, yürüyüş çantasında neler olması gerektiğine dair listemizi okuyabilir, son hazırlıklarını tamamlayabilirsin. Hazırsan başlıyoruz, işte Türkiye’nin en gözde yürüyüş rotaları: 

İstanbul Yürüyüş Rotaları 
İstanbul Yürüyüş Rotaları

İstanbul Yürüyüş Rotaları

  • Kartal Aydos Ormanı: Anadolu Yakası’nın en sevilen yürüyüş rotalarından biri olan Aydos, sana yemyeşil bir gezinin müjdesini veriyor. 5 kilometrelik parkur ile gölete ulaşılabiliyor. 
  • Beykoz Polonezköy Tabiat Parkı: Kuşların yürüyüşünde sana eşlik etmesini, yeşil alanların içinde, şehir gürültüsünden uzak doğayı deneyimlemek istersen Polonezköy Tabiat Parkı seni bekliyor. 
  • Sarıyer Belgrad Ormanı: Avrupa Yakası’nın en gözde yürüyüş alanı olan Belgrad Ormanı, uzun yürüyüş alanı ve geniş ormanı ile etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Su kemeri ve orman ile doğayı keşfedebilirsin. 
  • Üsküdar Validebağ Korusu: Şehrin içinde ancak şehirden çok uzakta hissetmek ister misin? Validebağ Korusu, yürüyüşün en sakin halini yaşamaya fırsat veriyor. Alanda bulunan Adile Sultan Kasrı ve Hababam Sınıfı Müzesi’ni de ziyaret edebilirsin. 
Trakya Yürüyüş Rotaları
Trakya Yürüyüş Rotaları

Trakya Yürüyüş Rotaları

  • Tekirdağ Şarköy Uçmakdere: Ganos Dağı’nın eteklerinde yer alan Uçmakdere, yamaç paraşütü ile adını duyursa da aynı zamanda iyi bir yürüyüş rotası sunuyor. Mavi ve yeşilin kucaklaştığı bölgeden Ganos Dağı’nın tepesine doğru zorlu bir parkur seni bekliyor. 
  • Kırklareli Istranca Dağları: Biyolojik çeşitliliği, doğal kaynakları, seçkin bitki örtüsü ile doğa hazinelerini saklayan Istranca Dağları, eşsiz bir yürüyüş rotası oluşturuyor. Trakya’nın en yüksek noktası Mahya Tepe de bu alanda bulunuyor. Eşsiz manzaraları keşfetmek için Istranca’yı ziyaret edebilirsin.  Monopetra kayalıkları ve cehennem şelaleleri de yürüyüş rotasında yer alıyor. 

Kazdağları Yürüyüş Rotaları

  • Yayla – Ayı Deresi Parkuru: Hafif inişli kolay bir parkur olan Yayla-Ayı Deresi, Milli Park sınırları içinde yer alıyor. Bu nedenle rehberli yürüyüşler yapılıyor. Fotoğraf, trekking ve kamp tutkunlarının gözdesi olan alan, dört mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor. 
  • Şahindere Parkurları: Şahindere Kanyonu olarak da bilinen parkur, sonunda bir şelale ile seni karşılıyor. Altınoluk’ta yer alan yürüyüş alanı, doğanın kucağında oksijen dolu bir yürüyüş vadediyor.
  • Tahtakuşlar-Kapaklı-Dumanlı-Tavşanoynağı-Sarıkız Tepe: Zorlu bir parkur olan Tahtakuşlar-Kapaklı-Dumanlı-Tavşanoynağı-Sarıkız Tepe, kondisyonu iyi olan ziyaretçilerini bekliyor. Doğanın kalbinde, keyifli ve temiz hava dolu yürüyüş rotası, dağ deneyimi olan yürüyüşçülerin kalp atışlarını hızlandırıyor. 
Mersin Yürüyüş Rotaları
Mersin Yürüyüş Rotaları

Mersin Yürüyüş Rotaları

  • Mersin Kent Ormanı: Enfes Mersin manzarası yürüyüş parkurunda seni karşılıyor. Doğa ile iç içe ve yemyeşil olan alanda, piknik için tercih edilebilen bölgeler de yer alıyor. Şehre oldukça yakın olan kent oranında ailece yürüyüş yapabilir, keyifli bir gün geçirebilirsin. 
  • Lamos Kanyonu: Mersin sınırları içinde yer alan kanyon, rehberli yürüyüşler için ideal görülüyor. Performansa dayalı yürüyüş etkinlikleri için tercih edilecek kanyonda, orman içi ve kanyon içi iki yol tercih edilebiliyor. Kayacı Vadisi içindeki patika yollardan geçilerek ulaşılan doğa harikası bölge için 10 kilometrelik yürüyüşü gözden çıkarman gerekiyor. 
  • Cennet Cehennem Obrukları: Yeşil doğası, akan suyu ile tanınan Cennet Obruğu, yüzlerce basamakla tamamlanıyor. Tabanda yer alan Meryem Ana Kilisesi ziyaretçileri bekliyor. Tarihi mağara bulunan bölgede Cehennem obruğu için de seyir terası hazırlanıyor. 
Karadeniz Yürüyüş Rotaları
Karadeniz Yürüyüş Rotaları

Karadeniz Yürüyüş Rotaları

  • Kaçkar Dağları Milli Parkı: Rize’den Artvin’e dek uzanan milli park doğa yürüyüşü için mükemmel fırsatlar yaratıyor. Doğayı keşfetmek, Karadeniz’in güzelliklerini görmek isteyenler için 8 ayrı yürüyüş parkuru bulunuyor. Çevre illerden ve uzak şehirlerden gelenler, her hafta sonu erkek / kadın outdoor ayakkabı ve çantalarını alıp yürüyüşe başlıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında kalabalıklaşan park, bölgenin cennetleri arasında sayılıyor. 
  • Pokut Yaylası – Sal Yaylası: İki yayla arasında 2 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Mükemmel bir yürüyüş yolu olan parkur, kolay yürüyüş alanları arasında sıralanıyor. Yemyeşil bir doğa, huzurlu ve sakin ormanlar arasından bulutların indiği yaylaları selamlamak için Karadeniz’e bekleniyorsun. 
  • Hazindak Yaylaları; Trovit, Karunç, Elevit: Bir günde dört yayla gezmek için bu rotayı takip etmen gerekiyor. Şelalelerin, geniş yaylaların, ormanların ve yükselen dağ manzaralarının benzersiz bir deneyim yaşattığı yürüyüş rotası, kendine hayran bırakıyor. Gezi sırasında Karadeniz yağmurlarına karşı yanında bir şişme yelek veya yağmurluk bulundurman önemle hatırlatılıyor. 
Türkiye'nin En Gözde Yürüyüş Rotaları
Türkiye’nin En Gözde Yürüyüş Rotaları

Akdeniz Yürüyüş Rotası 

  • Likya Yolu: Tam 535 kilometrelik Türkiye’nin en bilinen yürüyüş rotası Akdeniz’de yer alıyor. Fethiye’den Antalya’ya ulaşan parkur, Teke yarımadasındaki patikalarla tamamlanıyor. Oldukça uzun bir yürüyüş gerektiren parkur üzerinde yollar, kırmızı ve beyaz çizgilerle işaretlenerek yürüyüşçülere yol gösteriliyor. Yerli ve yabancı milyonlarca kişinin uğrak yeri olan Likya Yolu, eşsiz manzaralarla Akdeniz’i keşfetmeye imkan tanıyor. 
  • Karia Yolu: Akdeniz’den Ege’ye doğru yol alan parkur, adını eski medeniyetlerden alıyor. El değmemiş koyları, antik kentleri içine alan yürüyüş yolu, gezginlere doğa ve kültür dolu bir seyahat armağan ediyor. 

Eğer yürüyüş yapıp yapmamak konusunda tereddüt yaşıyorsan yürüyüşün faydaları nelerdir öğrenmek için yazımıza başvurabilirsin. Yürüyüş rotalarını keşfetmeye vakit bulamıyorsan evde yürüyüş yaparak zayıflayabilir, ilk fırsatta Türkiye’yi keşfe çıkabilirsin. 

Yürüyüş Rotalarına Adım Atmadan Yanına Alman Gerekenler 
Yürüyüş Rotalarına Adım Atmadan Yanına Alman Gerekenler

Yürüyüş Rotalarına Adım Atmadan Yanına Alman Gerekenler 

Doğa yürüyüşü, birçok spor gibi özel hazırlıklar gerektiriyor. Doğa yürüyüşüne çıkmadan önce çantanın gerekli olacak eşyalarla dolu olduğundan emin olmalısın. 

  • İhtiyacın olanların başında su geliyor. Yürüyüş rotalarının birçoğunda ihtiyaçlarını karşılayabileceğin tesisler yer alırken bazılarında herhangi bir kaynak bulunmuyor. Mümkünse yanına en az 1 gün sana yetecek kadar su alarak yola çıkmalısın. 
  • İlk yardım çantası her yürüyüşçünün temel gereksinimini oluşturuyor. Küçük bir ilk yardım kitini yanına alarak ufak kazalara karşı hazırlıklı olabilirsin. 
  • Fener: Doğada yaşanacak olası aksiliklere karşı fener bulundurmak öneriliyor. Günübirlik yürüyüşlerde bile çantanda küçük bir fener bulundurmalısın. 
  • Kibrit, Çakmak: Ateş yakmayacak olsan da her ihtimalleri gözeterek çantana bir kibrit atabilirsin. 
  • Çakı: Yeme içme sırasında ihtiyaç duyabileceği gibi bir şeyleri kesmek için de çakı kullanman gerekebiliyor. Yanına almayı unutmamalısın. 
  • Poşet: Gezerken çıkan çöpleri toplamak için yanına bir poşet almalısın. Ayrıca çantanda su geçmesini istemediğin eşyaları da, eğer çantan suya dayanıklı değilse, yine poşete koyarak taşımalısın. 
  • Düdük: Olası sorunlarda yanında düdük olması hayatını kurtarabiliyor. Çıkardığı sesle uzağa bile acil durum çağrısı yapabilirsin. Bağırarak kendini zorlamak yerine bir düdük alarak her ihtimale karşı hazırlıklı olabilirsin. 

Yürüyüş öncesi eşyalarını hazırlarken tüm malzemelerin tam olduğundan, hafifliğinden ve kullanışlılığından emin olmalısın. Geniş bir sırt çantası, konforlu ve dayanıklı bir ayakkabı, uygun giysilerle engel tanımadan Türkiye’nin dört bir yanındaki yürüyüş rotalarının keyfini çıkarabilirsin. 

Skechers, en zorlu rotalarda, en keyifli manzaralarda konfor sağlamak için yanında. Birbirinden şık ve rahat Skechers ürünleri ile sen de kadın spor giyim ve erkek spor giyim ürünlerinden ayakkabıya, aksesuara kadar her türlü ihtiyacında kaliteyi tercih edebilirsin. Skechers koleksiyonunu inceleyerek hemen sipariş vermen mümkün. Türkiye’nin en güzel yürüyüş rotaları bu yaz seni bekliyor, acele et! 

Peki kilo vermek için nasıl yürüyüş yapmalıyız biliyor musun? Yanıtın hayırsa Skechers Blog’un diğer yazılarına bekleniyorsun. 

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

3 thoughts on “Türkiye’nin En Gözde Yürüyüş Rotaları”

    1. Merhaba, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan bir aile olarak vaktini ayırıp tarafımıza ilettiğin memnuniyet için biz teşekkür ederiz. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir