Ünlü Sporcular ve Türk Sporcular

Ünlü Sporcular ve Türk Sporcular

Dünyanın en ünlü sporcuları, gençlere ilham vermeye, izleyicilere zorlu ve heyecan verici yarışlar izletmeye devam ediyor. Dünyanın en popüler ünlü sporcularını ve Türk sporcuları hatırlamaya ne dersin? Farklı branşlardan gelen ve başarılarıyla akıllara kazınan ünlü isimler seninle. 

Dünyanın en ünlü sporcuları arasında şüphesiz en çok tanınanlardan biri Cristiano Ronaldo. Portekizli olan ünlü futbolcu, 1985 yılında dünyaya geldi. Sol kanat ve santrafor mevkilerinde top koşturan Ronaldo, FFHS’ye göre futbol tarihinin en golcü oyuncusu. Manchester United, Real Madrid, Juventus gibi takımlarda forma giydi. Ünlü sporcu, her yaştan futbolseverin hayranlıkla takip ettiği isimlerden biri.

Türkiyeli olan ünlü sporcular arasında en güncel isimlerden biri şüphesiz Mete Gazoz. Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’nin Madalyaları arasında onun da bir altın madalyası bulunuyor. Bunun yanında, zafer sonrası koluyla yaptığı hareket ikonikleşti. Öyle ki, Türkiye’nin ilk okçuluk zaferine imza atan Gazoz, dünyada da tanınıyor. Hatta Brezilyalı yazar Paulo Coelho, Türkçe’ye Okçu’nun Yolu adıyla çevrilen son kitabını Mete Gazoz’a ithaf etmişti. 

Tenis sporunun yaşayan efsanelerinden Roger Federer, günümüzün en ünlü sporcuları arasında. İsviçreli tenis oyuncusu, gelmiş geçmiş en iyi tenisçi olarak gösteriliyor. 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca, erkekler tenis tarihinde bu seviyeye ulaşan ilk tenis oyuncusu olmanın gururunu yaşıyor. Federer, aynı zamanda “Kariyer Grand Slam” yapan sekiz oyuncudan biri olmanın ayrıcalığına sahip. 

Bulgaristan Türk’ü olan Naim Süleymanoğlu, sporun ölümsüz isimlerinde biri. Tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen Süleymanoğlu, ülkemizde cep herkülü adıyla tanınıyordu. Diğer adıysa Türk Süpermen’di, ona bu isim de veriliyordu. Dünya ve Avrupa halter şampiyonalarında altın madalyaları toplamıştı. Sporcu, ilk dünya rekorunu kırdığında sadece 15 yaşındaydı. 

Ünlü Sporcular

Eğer basketbol ile herhangi bir tanışıklığın varsa, LeBron James adını duymuş olmalısın. 1984 doğumlu NBA oyuncusu, tarihin en başarılı basketbol sporcuları arasında sayılıyor. Defalarca NBA şampiyonluğu yaşayan James, NBA’de sayı ve asist kralı ünvanlarının da sahibi oldu. Basketbol efsanesi, aynı zamanda King James lakabıyla da tanınıyor. 

Ünlü Sporcular
Ünlü Sporcular

Boksta genç yaşta adını tarihe yazdıran Conor Anthony McGregor, İrlandakı, Eski UFC tüy sıklet ve hafif sıklet şampiyon. Ünlü sporcu, rakibini en hızlı nakavt eden boksör olarak tarihe geçti. İki farklı sıklette şampiyon olan ilk dövüşçü olma ünvanını layığıyla taşıyor. McGregor, hala başarılarına başarı eklemeyi sürdürüyor. 

Virat Kohli, kriket sporuyla ilgilenenlerin yakından tanıdığı bir spor kahramanı. Hindistan doğumlu olan sporcu, tarihte görülen en iyi kriket oyuncularından biri. Dünya Kupası’nda, dünyanın dört bir yanındaki uluslararası turnuvalarda başarılara imza atan genç sporcu, tek başına kazandığı maçlarla ünlü. 

Çinli voleybol oyuncusu Ting Zhu, ülkemizde Vakıfbank takımında oynamış ve tanınmıştı. 2011, 2016 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilen uluslararası turnuvalarda dikkatleri üzerine çeken Zhu, yetenekleriyle günümüzün en iyi 10 voleybolcusundan biri olarak gösteriliyor. 

Türk futbolcular arasında en başarılı kariyere sahip olanlardan biri Mesut Özil. Uzun yıllar Almanya’da forma giyen ve Dünya Kupası’nda da top koşturan Özil, bugüne kadar Real Madrid’den Schalke 04’e, Werder Bremen’den Arsenal’e kadar dünyaca ünlü birçok kulüpte oynadı. Şimdilerde Fenerbahçe kadrosunda yer alan oyuncu, Alman Milli Takımı için de yeşil sahalarda boy göstermişti. 

Türkiye’de serbest dalışın en ünlü ismi olan Şahika Ercümen, su altında yapılan birçok spor dalında milli forma sahibi. Serbest dalış milli takımıyla Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmıştı. Ayrıca sporcu, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Türkiye rekorunu elinde tutuyor. Ayrıca Ercümen, Antarktika’da dalış yapan ilk Türkiyeli sporcu olarak da adını tarihe yazdırıyor. 

Ünlü Türk Sporcular

Boğazın boğası lakabıyla anılan Sinan Şamil Şam, girdiği 35 müsabakanın 31’ini kazanarak 16 nakavt elde etti. Boksta Türkiye’nin yüzünü güldüren yerli sporculardan olan Şam, altın kemerini iki maç boyunca korudu. Danny Williams’e karşı altıncı rauntta teknik nakavtla maçı aldı. Ayrıca, sporcu, Julius Francis ile olan mücadelesini yedinci rauntta nakavtla kazandı.

Pasör çaprazı olarak oynayan ve hızlı toplarıyla rakiplerin korkulu rüyası haline gelen milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt, da listede. Türkiye kadın milli voleybol takımının renkli saçları ve isabetli vuruşlarıyla en dikkat çeken oyuncularından biri. Başarısı sayesinde, henüz genç yaşta ünlü Türk sporcular arasında sayılıyor.  Buna ek olarak Karakurt, U18 Avrupa Şampiyonası En İyi Smaçör seçilmişti.

Ünlü Türk Sporcular
Ünlü Türk Sporcular

Elvan Abeylegesse veya Elvan Can adıyla tanınan milli atlet, Etiyopya asıllı ancak Türk milli takım sporcusuydu. Türkiye ve Avrupa rekoru sahibi olan başarılı sporcu, Golden League 5000 metre atletizm yarışlarında dünya rekoru kırmıştı. Hatta Türkiye’nin olimpiyat oyunlarında 1500 metrede final koşan ilk Türk sporcusu olan Abeylegesse, Türk atletizmine olimpiyat oyunlarında ilk gümüş madalyasını kazandıran isim olarak da biliniyor. 

Paralimpik yüzme dalında S5 sınıfında, serbest, kelebekleme ve sırtüstü yüzme branşlarında yarışan  sporcumuz da var. Sümeyye Boyacı, 2018 yılında Londra’da düzenlenen şampiyonayla tanınmıştı. Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre S5 sırtüstü kategorisinde dünya ikinci olmuştu. 

17 yaşında profesyonel tenis hayatına adım atan Çağla Büyükakçay, Grand Slam turnuvalarında boy göstermişti. Hatta tek kadın ön eleme turlarında oynayan ve bu turu geçen ilk yerli tenisçi olma ünvanını taşıyor. 2010 yılında Amerika Açık Tenis Turnuvası’na katılan Büyükakçay, 2011’de Fransa Açık, Wimbledon ve Avustralya Açık turnuvalarında yarıştı. Öyle ki, ilk kez ön elemelerde boy gösterdi. 2009 Akdeniz Oyunları’nda teklerde gümüş madalya elde etti. Diğer yandan genç sporcu, 2013’te Akdeniz oyunlarında teklerde ve çiftlerde altın madalyanın sahibi oldu. 

Dünyaca Ünlü Türk Sporcuları

Eski milli basketbolcu olan Mehmet Okur, 2021 yılında basketbolu bırakmasına rağmen hala bir efsane olarak anılıyor. Buna ek olarak, Türkiye’de başlayan basketbol hayatına NBA’de devam etmişti. Dünyaca ünlü sporcu, Detroit Pistons, Utah Jazz, New Jersey Nets ve Portland Trail Blazers gibi birçok takımda oynadı. Koçluk kariyeriyle basketbola devam eden Okur, dünyaca ünlü Türkiyeli sporcular arasında anılmayı fazlasıyla hak ediyor. 

Dünyaca Ünlü Türk Sporcuları
Dünyaca Ünlü Türk Sporcuları

Güreşte başarılarla adında söz ettiren Türk sporcuların başında Hamza Yerlikaya geliyor. 1976 doğumlu olan sporcu, 1996 Atlanta ve 2000 Sidney Olimpiyatları’nda iki kez altın madalya almıştı. Ayrıca Akdeniz Oyunları, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda aldığı madalyalarla başarısını tescillemişti. Bu bilgiler ışığında, dünyaca tanınan Türk sporcular arasında yer alan Yerlikaya, güreş alanında efsanelerden biri. 

Dünyaca tanınan Türk sporcular arasında Kenan Sofuoğlu da yer alıyor. Öyle ki, beş kez dünya şampiyonluğunu kazanan sporcu, Supersport’a adını altın harflerle kazıdı. Hatta milli motosikletçi, belgesel olan yaşam öyküsüyle birçok genç sporcunun da idolü olmayı başardı.

Dünyada spor severlerin en konforlu tercihi olan Skechers, kadın ve erkek spor tişört, ayakkabı ve aksesuar ürünleriyle konforlu sporun sırrını veriyor. Hem egzersiz yapmayı seven hem de günlük giyimde sportif bir tarz belirleyenlerin dolaplarında yer alıyor. Sen de birbirinden şık spor tayt ve kadın sweatshirt modeliyle günlük tarzına şık bir tarz katabilirsin. Skechers’ın outdoor giyim modelleriyle her şartta aktif yaşamın keyfini çıkarabilirsin. Herkes için en kaliteli sportif kıyafetleri ve ayakkabıları Skechers’ta bulabilirsin. Hemen sipariş ver!  

You May Also Like

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

İlk Adım Ayakkabısı Seçimi ve Numara Hesaplama

Sütyen Bedenleri Nasıldır?

Rahat Egzersiz Yapmanızı Sağlayacak Kıyafetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir