Yaza Formda Girmek için Bu Spor Ekipmanlarını Mutlaka Edinin!

Bol kıyafetlerle vücudunu kamufle ettiğin uzun kış mevsimi geride kalıyor. Plajlarda boy göstereceğin, incecik kıyafetlerle sıcak havanın keyfini çıkaracağın yaz günleri için geri sayım başladı. Bahar ayları, forma girmenin tam zamanı! Henüz seni yaza hazırlayacak ekipmanları almadıysan şimdiden spor alışverişine hazırlanmalısın. Teknolojinin gelişmesi ve trendlerin yol göstermesi ile spor yapmak için kullanabileceğin ekipman sayısı da her geçen gün artıyor. Sen de yaza hazırlanırken Skechers ekipmanlarla tanışabilir, önerilerimize kulak vererek formda bir yaza adım adım yaklaşabilirsin.

Yaza Formda Girmek için Neler Yapılmalıdır? 

  • Beslenmene özen göstermeli ve sağlıklı besinleri tercih etmelisin. Protein ağırlıklı öğünlere yönelebilir ve aralıklı oruç sistemi ile belli saatler arasında beslenerek kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olabilirsin.
  • Bol sıvı tüketmeli ve antioksidan etkili içeceklere hayatında daha çok yer açmalısın. Su tercihini yaparken pH derecesine dikkat etmeli ve alkali sulara yönelmelisin. 
  • Hayat rutininde harekete daha çok yer ayırmalısın. Asansöre binmek yerine merdiven inip çıkmayı, bir durak önce inip eve gelirken yürüyüş yapmayı, kısa mesafelere araçla değil yürüyerek gitmeyi tercih edebilirsin. 
  • Eğer zamanın olmadığından yakınıyorsan, egzersize yavaş yavaş zaman ayırmaya başlayabilirsin. İlk gün sadece 15 dakika, sonrasında 30 dk spor zamanı ayırarak, küçük değişikliklerin bile nasıl fark yarattığını görebilirsin. Temel hareketlerden başlayarak yavaş yavaş etkili çalışma rutinlerine geçiş yapabilirsin.
  • Sana egzersiz sırasında yardımcı olacak antrenman topu gibi küçük ekipmanları, egzersize başlamadan almalısın. Az yer kaplayan aksesuarlarla başlayabilirsin.
  • Özel bir eğitmen veya videolar yardımıyla bir egzersiz programını takip edebilirsin. Dilersen Skechers Türkiye’nin senin için hazırladığı egzersiz videolarından da yararlanabilirsin. 
  • Forma girmek sadece kilo vermek demek değil.  Özellikle forma girerken selülit nasıl geçer onu da öğrenmek istiyorsan, masaj yöntemlerinden destek alabilirsin. Zayıflamak için masaj yaptırabilir veya manuel kullanabileceğin aparatlardan edinerek kendin masaj yapabilirsin. Masajı kolaylaştıran, sıkılaştırıcı yağları da kullanabilirsin. 

Zayıflamak için Evde Olması Gereken Spor Ekipmanları Hangileridir?

Hangi ekipmanlara sahip olman gerektiği, yapacağın egzersize göre değişiyor. Evde genellikle temel kardiyo çalışmaları ve pilates gibi egzersizleri tercih edebilirsin. Sen de evde forma girmeye karar verdiysen, maliyeti oldukça uygun olan, az yer kaplayan spor ekipmanı modellerini inceleyebilirsin. İşte zayıflamak için sahip olman gereken temel spor ekipmanları: 

  • Ağırlık seti: Kas kütleni artırmak için hem dambıl gibi elde tutulan ağırlıkları hem de bileğe, bele bağlanan ağırlık bantlarını tercih edebilirsin. Ancak ağırlık antrenmanları hazır olmayan bedenlerde sakatlanmalara neden verdiğinden, spora alışana kadar bu çalışmalara geçmemelisin. Öncelikle bedenini ağırlık egzersizlerine hazırlaman önemli. Bunun için bir süre bedeninin esnemesine ve metabolizmanın hızlanmasına destek olacak hareketleri yapmalı, sonrasında kas için ağırlık ekipmanlarını edinmelisin. 
  • Barfiks çubuğu: Hem kol hem de sırt kaslarını çalıştıran ve evde yapılabilecek en etkili çalışmalar arasında barfiks çekmek yer alıyor. Kendi beden ağırlığınla yapabileceğin çalışma için sağlam ve kaliteli ekipmanları tercih etmelisin. Elbette evinin duvarlarının da çubuğu monte etmek için uygun olduğundan da emin olmalısın. Aksi takdirde istenmeyen kazalar yaşaman olası. 
Zayıflamak için Evde Olması Gereken Spor Ekipmanları Hangileridir?
Zayıflamak için Evde Olması Gereken Spor Ekipmanları Hangileridir?
  • AB Wheel: Karın çalışırken kullanabileceğin aletle sırt, omuz, kol kaslarını da çalıştırabilirsin. Elle sürülen bir tekerlek olarak tarif edebileceğimiz ekipmandan edinerek basit çalışmalarla forma girebilirsin. 
  • Mat: Yer egzersizleri yaparken omurganın rahat hissetmesini sağlayacak, ayakta dengeye destek olacak matları tercih etmelisin. Yapacağın çalışmaya uygun mat kalınlığını seçmen de oldukça önemli. 
  • Foam roller: Masaj köpüğü de denilen foam rollerdan ısınma ve esneme sırasında yardım alabilirsin. Kaslara masaj yapmaya destek veren ürün ile kan dolaşımını hızlandırabilirsin. 

Atlama İpi ve Direnç Bandı ile Formda Kalın!

Hem sıkı bir kardiyo egzersizi olması ve kısa sürede yüksek kalori yakımı sağlaması hem de maliyetsiz olması nedeniyle ip atlama, evde sporu seçenlere avantaj sağlıyor. Günümüzde hemen herkesin evinde bir atlama ipi mevcut. Boyuna uygun, çok hafif veya ağır olmayan, tutamaklar sayesinde kolay kavranan atlama iplerini seçerek forma girebilirsin. İplerin, sayaçlı seçeneklerini de görmen mümkün. Eğer bir sayı hedefiyle çalışmak seni daha iyi motive ediyorsa, sayaçlı modelleri tercih edebilirsin. Bu yolla hedeflerine ulaştıkça sayıyı artırarak daha hızlı forma girebilirsin. 

Atlama İpi ve Direnç Bandı ile Formda Kalın!
Atlama İpi ve Direnç Bandı ile Formda Kalın!

En çok tercih edilen spor ekipmanları arasında direnç bandı çeşitleri de var. Özellikle esneme egzersizlerinde kullanabileceğin bantlar yardımıyla kol, omuz, bacak ve kalça eklemlerini çalıştırabilirsin. Farklı direnç düzeylerinde çeşitleri bulunan bantların ilk aşamada hafif olanlarını kullanabilir, ilerleyen zamanlarda daha fazla direnç sağlayan çeşitlerle hareketleri zorlaştırabilirsin. 

Atlama ipi ve direnç bantları, kolay taşınabilmeleri, az yer kaplamaları, hazırlık gerektirmeden hemen kullanılabilmeleri ile özellikle spora zaman ve yer bulamayanların hayatını kolaylaştırıyor. Bunun yanında, başlangıç düzeyinden itibaren ekipmanlara spor çalışmalarında yer verebilir ve anbean forma girmeni hızlandırabilirsin. 

Spor için Mat Önemli midir?

Her egzersizde aynı matı kullanmak doğru değil. Egzersizin gereksinimlerine uygun olarak seçilen matlarla egzersizin verimini artırabilir, çalışmanın çok daha konforlu ve güvenli hale geldiğini fark edebilirsin. Mat çeşitlerini ve sağladığı avantajları bilmek sana yol gösterebilir: 

  • Fitness matı: Oldukça kalın ve büyük olan fitness matları, 3 – 5 cm kalınlıkta ve 1.5 metre uzunlukta. Olası darbelere karşı şok etkisini azaltan matlarla, sert hareketlerin daha güvenli olmasını sağlayabilirsin. Ayrıca, matlarda PVC kaplama olmasını tercih edebilirsin.
  • Yoga matı: Fitness matlarına göre daha ince olan yoga matlarını, kolay taşınabilmesi ve temizlenebilmesi ile ayırt edebilirsin. Ayrıca, özel taban tasarımı sayesinde zemine daha kolay tutunan matlarda, kaymayan yüzey olması şart. Böylelikle hem zemin hem de yer pozlarında güvende hissedebilirsin. 
  • Pilates matı: Orta kalınlık ve uzunlukta olan pilates matları sayesinde, hafif darbelere karşı korunabilir ve farklı pozlarda dengede durabilirsin.

Matlar kullanıcıların eklemlerinin sert zeminden ve sert hareketler sırasında oluşan şok etkisinden zarar görmesini engelliyor. Ayrıca, halı gibi kaygan parçalar üzerinde egzersiz yapmaya çalışırsan ayağının kaydığını fark edebilirsin. Matlar yere yüksek oranda tutunduğu için düşme riskini de minimize ediyor. Ek olarak, mat üzerinde kullanılan pilates topu gibi ekipmanları da kaymadan, güvenle kullanabilirsin.

Spor için Mat Önemli midir?
Spor için Mat Önemli midir?

Sen de dünyanın dört bir yanındaki binlerce kullanıcı gibi spor çalışmalarında Skechers uzmanlığını tercih edebilirsin. Diğer yandan, ayakkabıdan kıyafete, spor ekipmanlarına dek spor için ihtiyaç duyduğun her şey için adresin olan Skechers’ın koleksiyonunu inceleyebilirsin. Her sezon yenilenen spor malzemeleri koleksiyonunu şimdi inceleyebilir, zaman kaybetmeden sipariş verebilirsin. Sportif yaşama konfor katan ürünleri hemen keşfedebilirsin. Yaza forma girmek için ihtiyacın olan her şeyi Skechers.com.tr veya Skechers mobil uygulaması üzerinden sipariş verebilirsin. Aktif yaşamın en konforlu ve keyifli hali için Skechers’a güvenebilirsin.

You May Also Like

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

yemek sonrası yürüyüş

Yemek Sonrası Neden Yürüyüş Yapılmalıdır?

sirt-agrilarina-iyi-gelen-yoga-hareketleri

Sırt Ağrılarına İyi Gelen Yoga Hareketleri

Koşucu Bacağı (Shin Splint) Sendromu

Koşucu Bacağı (Shin Splint) Sendromu Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir