Yüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır?

Yüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır?

Yaşlanma karşıtı etki, toparlayıcı ve canlandırıcı destek sunan yüz yogası her geçen gün daha fazla kişinin başvurduğu bir teknik oluyor. Cerrahi müdahalelere, dolgu ve botoks gibi enjeksiyonlara ek olarak, hatta uzun vadede onların yerine etki gösterdiği iddia edilen yüz yogası hakkında merak ettiğin her şeyi senin için derliyoruz. 

Stretching ile bedeni esnetmenin önemi artık herkes tarafından kabul ediliyor ve birçok kişi günlük yaşamında tüm bedeni için yoganın faydaları ve konforundan yararlanıyor. Hatha yoga, Bikram yoga gibi birçok yoga çeşidi olduğu biliniyor, söz konusu yüz yogası olduğunda ise henüz farklı ekollerden bahsedilmiyor. Masaj ve egzersizi temel alan programlar hemen hemen aynı tekniklerle şekilleniyor. Temel yüz yogası, yüz kaslarını yumuşatmak hedefiyle yapılıyor. Bütüncül bir yaklaşımla yapılandırılan yüz yogası, günlük cilt bakımının bir parçası oluyor. Hem yüz eklemleri yardımıyla gerçekleştirilen egzersizler hem de masaj hareketleri ile oluşturulan yüz yogası programları, genellikle haftada minimum 3, maksimum 5-6 gün uygulanıyor. Arada yüz kaslarının dinlenmesi için 1-2 günlük boşluklar bırakılıyor. Masaj desteği, yüz hareketlerinin çok daha etkili olmasını sağlıyor. Günlük yüz yogası süresi 15 ile 30 dakika arasında değişiyor. Kişinin ihtiyaçları, hızı ve bakım rutini sürede değişikliğe neden olabiliyor. 

Yüz Yogası Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?
Yüz Yogası Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Masaj yaparken elin cilt yüzeyinde daha kolay hareket etmesine ve cildin beslenmesine katkı sağlamak için nemlendirici kremlerden veya cilt için uygun olan doğal yağlardan destek alınabiliyor. Cilt tipine uygun ürünler seçildikten sonra cilt masajını daha etkili kılacak gua sha taşları, roller gibi yüz masaj aletleri kullanılabiliyor. 

18 yaş üzerinde herkes tarafından yapılabilen yüz yogası hareketleri özellikle cilt yaşlanmasının hızlandığı 30 yaş sonrasında tercih ediliyor. Hem kadın hem de erkeklerin yapabildiği hareketler, yüzün farklı bölgelerini hedef alan çeşitli egzersizler içeriyor. Düşük göz kapakları, belirginliğini kaybeden yüz ovali, kaş arası çizgileri, alın bölgesindeki kırışıklıklar, kaz ayağı çizgileri hedef alınarak yapılan hareketlerle, cilt dokusunun canlanması ve yüzde daha genç ve sıkı görünüm elde edilmesi destekleniyor. 

Yüz yogası yaparken dikkat edilmesi gerekenler: 

  • Hareketlere başlamadan önce ellerini iyice yıkamalısın. 
  • Kullanacağın yağ ve kremlerin cilt tipine uygun olduğundan, gözenekleri tıkamadığından emin olmalısın. 
  • Eğer masaj da yapacaksan cildin temiz olmalı. Sadece yüz egzersizleri deneyeceksen günün her anında, bulduğun her vakitte yogaya başlayabilirsin. 
  • Bazı hareketlerde parmakların ağız içine girmesi gerekebiliyor, eğer bu hareketleri yapacaksal eline eldiven giymeyi unutmamalısın. 
  • Yüz yogası yaparken anormal bir zorlanma, rahatsızlık fark edersen muhakkak doktor desteği almalısın. Temel yoga hareketleri bile bazen yeni başlayanları zorlayabiliyor. 
  • Eğer yüzünde açık bir yara, aktif bir sivilce, dikiş varsa o bölgeyi zorlayıcı hareketler yapmamalı, mikrop kapmaya neden olacak müdahalelerde bulunmamalısın. 

Yüz Yogası Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir? 

  • Yüz kasları yaşlanmayla beraber, yer çekiminin de etkisiyle gevşiyor ve sıkılığını kaybediyor. Yüz yogası, kasların çalıştırılmasını, sıkılaşmasını, rahatlayarak ideal formda kalmasını sağlıyor. 
  • Yaşla beraber yüzde kaybolmaya başlayan kaslar yüz yogası desteği ile varlığını koruyor. 
  • Hareketlerle kan dolaşımı artarak cildin metabolizması hızlandırılıyor. Cilt daha canlı bir görünüme kavuşuyor. 
  • Düzenli yüz yogası yapmanın cilt tonu eşitsizliği, dolaşım sorunları nedeniyle oluşan dalgalı ve lekeli görünüm üzerinde etki gösterdiği belirtiliyor. 
Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etki Eder?
Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etki Eder?
  • Zamanla beraber yüze yerleşen mimik çizgilerinin yumuşatılması, hafiflemesi ve açılması için hareketlerden destek alınabiliyor. 
  • Keskin yüz hatları, simetrik bir yüz görünümü için uygulamalardan faydalanılabiliyor. 
  • Yüz yogası, kişinin kendine, öz bakımına ayırdığı özel vakitleri tarif ediyor. Düzenli yapılan uygulamaların kişiler için stres azaltıcı, meditatif etki uyandırabildiğinin altı çiziliyor. 

Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Yüz yogası düzenli uygulamada sonuç veriyor. Ancak ilk çalışmadan itibaren yavaş yavaş değişiklikler fark edilmeye başlanıyor. Hareketleri yaparken bile ciltte karıncalanma gibi hisler duyuluyor ve yüz kaslarının, derisinin hareketlendiği hissediliyor. Gözle görülür değişim için genellikle 2-3 hafta bekleniyor. Ortalama 3 ay sonunda belirgin farklar göze çarpabiliyor. 

  • İlk iki haftanın ardından kan dolaşımının artması nedeniyle cildin nem düzeyinde artış, dudak renginde pembeleşme, cilt tonunda eşitlenme gibi sonuçların görülmeye başlandığı not düşülüyor. 
  • 1 ayın ardından hafif lifting etkisi oluşmaya başlıyor. Yanak, göz, kaş ve alın bölgelerindeki toparlanmanın ilk etkileri görülebiliyor. Dudaklarda hafif büyüme, ciltte canlılık ve parlaklık göze çarpabiliyor. 
  • 2 aylık düzenli yüz yogası uygulaması, sıkılaşmada belirginleşme, göz altında net ve torbasız görünüm, koyu halkalarda azalma, lifting etkisinde artış vadediyor. Yüz ovalinin netleştiğine şahit olunabiliyor. 
  • 3 aylık yüz yogası deneyimi, hafif çizgilerin görünümünde azalma sağlıyor. Cilt lekeleri azalırken yüz ovalinde netleşme artıyor. Sarkmada toparlanma fark ediliyor. Elmacık kemiklerinde ve göz kapağındaki düşme azalabiliyor. 
  • 3 aydan daha uzun süre devam edenler oluşan etkinin kalıcılaştığından bahsediyor. Yüz kasları güçlenirken yüzdeki asimetrik görünümde farklılaşma elde ediliyor. Kırışıklıkların açılması, mimik hareketleri sırasında daha az çizgilenme oluşması sağlanabiliyor. 
Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etki Eder?
Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Yüz Yogası Başlangıç Seviyesi Hareketleri Nelerdir?

Yüzün tüm bölgelerini aynı anda çalıştıran hareketler olduğu gibi bölgesel etki vadeden birçok farklı egzersizden de bahsedilebiliyor. Başlangıç düzeyindeki yüz yogası hareketleri arasında şunlar sayılabiliyor: 

  • Şişkin balon balıklarının görünümünü aklına getirerek hareketi tahmin edebilirsin. Yanaklarını elinden geldiğince şişirerek hareketi yapman mümkün. Şişirdiğin yanaklarını 10 saniye kadar bu şekilde tutarak bırakabilir, hareketi 10 kez tekrar edebilirsin. Bu çalışma ile yanak çizginlerinde azalma fark edebilirsin. 
  • Yanak sarkmasını önlemek için 10 saniye süresince elinden geldiğince gülümseyebilirsin. Dudaklarının yana doğru mümkün olduğunca çekileceği bu hareketi 5 kere tekrar edebilir, özellikle dudak üstü kaslarının çalıştığına ve çenenin toparlandığına şahit olabilirsin. 
  • Kaz ayakları için gözlerini iyice açtıktan sonra işaret parmağını kaş kemiğine, baş parmağını ise elmacık kemiğinin üstüne yerleştirerek göz çevresini gerginleştirecek kadar hafifçe parmaklarını açabilirsin. Sonrasında gözlerini uzakta bulunan bir şeyi görmeye çalışıyormuş gibi hafifçe kısıp açmalısın. Günde 10 kez yapacağın bu çalışma ile göz çevresi kırışıklıkların azaldığına şahit olabilirsin. 
  • Kaşlarının daha kalkık görünmesi için en iyi yoga hareketleri seninle. Önce avuç içlerini açık bir şekilde kendine döndürmeli ve avuç içinin alt kısmını kaş üstüne yerleştirmelisin. Kaşlarını kırıştırmadan bu şekilde yukarıda tutarken aşağı doğru bakmalısın. 10 saniye sabit kalacak şekilde 3 tekrarla hareketi tamamlayabilirsin. 
Yüz Yogası Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir? 
Yüz Yogası Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Beden için yoga yaparken kadın spor tişört ve kadın spor tayt adeta bir üniforma gibi olmazsa olmazlar arasında sayılırken, yüz yogası ev kıyafeti ile bile yapılabiliyor. Her yerde, zorunlu herhangi bir aksesuar gerektirmeden rahatlıkla yapılabilen yüz yogasının özellikle uyandıktan sonra cildi uyandırmak için ve gece yatmadan önce cildi dinlenmeye hazırlamak için yapılması tercih ediliyor. Egzersizler sırasında yüz komik bir görünüme sahip olabildiğinden, kişiler genellikle yalnızken yüz yogası yapmayı seçiyor. 

Sen de yüz yogası yaparken kendine ayırdığın zamanın keyfini çıkarabilir ve bakımın sağladığı rahatlatıcı etkiyi hissedebilirsin. İstersen konforlu kadın ev ayakkabısı seçeneklerini tercih etmiş, evde televizyon izlerken veya ayağındaki rahat kadın babet ile iş yerinde bulduğun kısacık bir molada yüz yogasının rahatlatıcı hissini keşfedebilirsin. Skechers’ın sağladığı konforla bedeninin iyi hissetmesini sağlarken yüzünün konforla buluşması için yüz yogasından yararlanabilirsin. 

You May Also Like

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir

Soğuk Havada Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir?

yemek sonrası yürüyüş

Yemek Sonrası Neden Yürüyüş Yapılmalıdır?

skechers hangi ülkenin

Skechers Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir